Naisten Korisliigan ennakkokatsaus 1/3: Huiman tavoitteena finaalit, Riento haluaa mitalin, Kerava tähtää pudotuspeleihin

1.10.2013 15:35 Äänekosken Huima lähtee Naisten Korisliigan kaudelle 2013/2014 tavoitteenaan kehittää pelaajat niin hyviksi joukkuepelaajiksi, että Äänekosken tie vie takaisin finaaleihin. Jukka Valpolan komennossa oleva Turun Riento tähtää mitalipeleihin ja Esa-Mäki Tulokkaan luotsaama Keravan Energia Team pisti tavoitteekseen pudotuspelit.

Finaaleihin tähyävällä Huimalla on jälleen rutkasti tulivoimaa aina nuoresta Riina Kärkkäisestä..

..comebackin tekevään Sanna Jämséniin.

Maajoukkuesentteri Sofia Pelander tähdittää Turun Rientoa...

..joka lähtee kauteen Jukka Valpolan opein.

Rosetta Adzasun paluu ilahduttaa Keravalla.

Alli Arppen paluu tuo kokemusta Energia Teamiin. Kuvat: Tytti Nuoramo, Francois Perthuis & Turun Riento.

Robinsonilta löytyy vyöltään jo peräti 15 kautta Suomen pääsarjatasolla, mutta edellisestä mestaruudesta on jo aikaa kymmenen vuotta. Urallaan nelinkertainen vuoden ulkomaanvahvistus on voittanut kultaa kolmesti.

– Kymmenen vuotta on pitkä aika. Neljännen voittamiseen tarvitaan todella paljon onnea, koska meillä on todella nuori joukkue, kevään 2001 finaalien MVP toteaa.

Yksittäisten pelaajien palkintohistoria sai kuitenkin vain lisäystä, kun kaksinkertainen Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Sanna Jämsen (183/34) päätti tehdä paluun pääsarjatasolle. Jämsenin lisäksi äänekoskelaisyleisölle tuttu Lonniya Bragg (182/34) tekee paluun Huimaan.

– Sannan paluu on todella iso asia Huimalle. Vaikka Sanna pitääkin välivuosia, niin hän tulee aina yhtä kovana takaisin, päävalmentaja Mervi Nurmi virkkoo.

– Lonniya on erittäin kimmoisa ja hyvä pelaaja. Ei uskoisi, että on jo sen verran ikää ja siellä hän menee kuin nuoret tytöt, vaikka on ollut pelaamatta jo viisi vuotta tässä välillä.

Huiman viime kauden sensaatio oli B-juniori-ikäisen Riina Kärkkäisen (166/15) läpimurto pääsarjatasolla. Uusia nuoria, ”tulevia Kärkkäisiä” onkin nostettu ennakkoluulottomasti kokoonpanoon.

– Nyt meillä onkin kokeneempi joukkue, kun ei ole yhtään alle 14-vuotiasta, Nurmi myhäilee.

Lisätietoja: Äänekosken Huima

Riennossa luotetaan nuorten senttereiden sisäänmarssiin

Turun Riento tunnetaan vahvasta juniorityöstään, mutta nyt myös edustusjoukkue aloittaa toisen peräkkäisen kautensa Naisten Korisliigassa. Tavoitteet kaudelle ovat selkeät: pelillisen identiteetin kehittäminen ja mitalipelit.

Suomen Naarassusien sentteri Sofia Pelander (188/21) toimii joukkueen ankkurina ja häntä tähdittää, nuoresta iästään huolimatta, kokenut pääsarjapelaaja Katleena Kärkkäinen (174/20).

Kaksikon lisäksi kokoonpanosta löytyy mielenkiintoinen nippu nuoria sentterilupauksia kuten Margareeta Mäkelä (181/23), Salla Ekström (187/22) sekä Elli Koskinen (193/17).

– Me koitetaan osittain pelata isojen kautta. Meillä on nyt hyvät takamiehet ja laiturit, niin meidän isojen pitää nyt myös näyttää sitä potentiaalia, viime keväänä vuoden tulokkaaksi äänestetty Pelander kertoo.

Valmentajarintamalla Turussa koettiin muutoksia, kun aiemmin apuvalmentajana toiminut Jukka Valpola nostettiin täksi kaudeksi Riennon päävalmentajaksi.

– Nöyränä lähden kauteen. Pitää olla kiitollinen, että on saanut tämmöisen mahdollisuuden. Naisten Korisliigan valmentaminen vaatii kovasti töitä, tuore päävalmentaja kommentoi.

Vahvistuksiksi Riento hankki pelinjohtajat La'Keisha Suttonin (175/22) ja espanjalaisen Arrate Agirren (174/20). Laituriosaston täydentää monipuolinen Danisha Corbett (179/23).

Lisätietoja: Turun Riento


Keravalla tavoitteena pudotuspelit ja kiusanteko

Keravan Energia Team sai heti toukokuussa ilouutisia, kun tähtitakuri Rosetta Adzasu (165/23) ilmoitti, että hän ei halua lähteä Keravalta mihinkään. Viidennen kautensa Naisten Korisliigassa aloittava Energia Teamin toisena vahvistuksena nähdään Mollie Williams (187/23), joka valittiin viime kautena Maltan pääsarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Uutena kasvoina rivistöön liittyi Hyvinkäällä hienon tulokaskauden pelannut Fanny Kilpinen (184/19) sekä ToPosta siirtynyt Alli Arppe (182/32). Arppe onkin nuoren joukkueen ainoa, joka on syntynyt 1980-luvulla.

– Ainakin yritän näyttää kovasti esimerkkiä nuoremmille pelaajille, urallaan 17 naisten maajoukkuepeliä pelannut Arppe kommentoi.

– Meidän tavoitteemme on laittaa kapuloita rattaisiin ja olla mahdollisimman suuri kiusa jokaiselle joukkueelle.

Energia Teamia valmentaa toista kautta entinen Korisliiga-jyrä Esa Mäki-Tulokas, jonka mukaan kesällä ollaan kiinnitetty huomiota ennen kaikkea vauhtiin molemmissa päissä, jotta peliä saataisiin nopeammiksi. Edelliskausi oli forssalaislähtöiselle Mäki-Tulokkaalle debyyttikausi valmentajana naisten pääsarjatasolla.

– Nyt tuntee vähän paremmin vastustajia ja mitä tällä tasolla vaaditaan menestyäkseen. Uskoisin, että tälle kaudelle sekä joukkue että valmentaja ovat valmiimpia. Toivottavasti nähdään iloista nuorten esiinmarssia, Mäki-Tulokas analysoi.

 

Lisätietoja: Keravan Energia Team
 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia