Korisliigan ennakkokatsaus 3/4: Nuori Kouvot nuortui entisestään, Pyrintö ja Karhu suoraan kultajahtiin

3.10.2013 09:35 Korisliigan nuorimpana joukkueena mallikkaasti puolivälieriin viime keväänä edennyt Kouvolan Kouvot lähtee uuteen kauteen entistä nuoremmalla, mutta sitäkin potentiaalisemmalla kokoonpanolla. Kauhajoella puolestaan tavoitellaan kultamitalia viime kevään pronssiottelun jälkeen ja Pyrintö aloittaa kultajahdin uusvanhan valmentajansa Pieti Poikolan opein.

Kouvojen Metusalem Ilari Seppälä, 20, on liigan nuorimman joukkueen kokeneimpia pelaajia.

Vasta 18-vuotias Alexander Madsen kuuluu Kouvojen suurlupauksiin.

Pyrintö mielii paluuta mitaleille Pieti Poikolan johdolla.

Paluumuuttaja Alex Vaenrberg on oiva lisä Baltian liigaa pelaavan Pyrinnön takakentälle.

Matias Ojalan Karhu tallusteli viime keväänä mitalipeleihin.

Täysin uutena miehenä lakeuksilla nähdään Kotkasta siirtyvä Bojan Sarcevic. Kuvat: Matti O. Koskinen, Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Kouvolan Kouvot on kantanut Korisliigan nuorimman joukkueen lippaa jo viimeisen kolmen kauden ajan ja sama tahti jatkuu yhä kiihtyvällä vauhdilla.

 

Joukkueen 1990–92 syntyneet avainpelaajat Antto Nikkarinen, Samuli Vanttaja, Atte Perttu ja Aleksi Akpaso jättivät Kouvolan taakseen ja jättivät ”ikämies” Jere Luomalle (202 cm/20 v) joukkueen vanhimman suomalaispelaajan arvonimen. Kouvojen suomalaisten keski-ikä kaudella 2013/14 on hulppeat 18,2 vuotta.

 

– Pitkä ja urheilullinen porukka, ja varmasti nopeimpia Kouvojen edustusjoukkueita aikoihin. Samalla varmasti kaikkien aikojen nuorin Kouvojen edustusjoukkue kasassa. Välillä sitä tuntee itsensä aika vanhaksi, naurahtaa joukkueen nestoriryhmään kuuluva Ilari Seppälä (188/20).

 

Seppälällä on isot saappaat täytettävänään takamiehen tontilla Antto Nikkarisen lähdön jälkeen. Vanttajan sekä Pertun korvaajiksi puolestaan odotetaan Luoman lisäksi Hongasta siirtyneen Daniel Dolencin (205/20) esiinnousua. Laituri Alexander Madsenia (205/18) ja pelinrakentaja Tuomas Hirvosta (178/17) on suitsutettu huippulupauksina, eikä suotta.

 

– Alexilla ja Tuomaksella on molemmilla sekä selkeitä vahvuuksia että selkeitä kehityskohteita. Meiltä lähti muutama aika hyvä pelaaja, mutta paikkaajat löytyivät omasta takaa. Lisäksi nuoret pelaajamme ovat viime vuosina tavanneet olla parempia kuin ennakkoarvioissa on kaavailtu, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertailee.

 

Etunsa on silläkin, että Kouvojen amerikkalaiskolmikko Lawrence Wright (195/29)-Frankie Sullivan (185/23)-Delvon Johnson (206/24) on osoittautunut kelpo valinnaksi.

 

– Hyviä pelaajia ilman muuta, Lehtonen kuittaa kyselyt amerikkalaispelaajien tasosta.

 

Lisätietoja: Kouvolan Kouvot


Poikola luotsaa ”tamperelaisemman” Pyrinnön kohti Baltiaa

 

Pieti Poikolan menestyksekäs neljän vuoden aikakausi Tampereen Pyrinnön päävalmentajana päättyi keväällä 2012 välierätappioon Bisonsia vastaan sekä pronssiottelutappioon ToPoa vastaan. Nyt Poikola on palannut Pyynikille tarkoituksenaan palauttaa Pyrintö loistoonsa.

 

”Vanhasta” kaartista Pyrinnössä jatkavat seuraikoni Damon Williams (201/39), korinaluskolossi Antti Nikkilä (210/35) ja ikipyrintöläinen Antero Lehto (185/29), kun taas lähtöpuolella ovat mm. Olli Ahvenniemi, Kenneth Lowe ja Jesse Niemi.

 

Amerikkalaiset BJ Raymond (198/26) ja Kelvin Lewis (195/25) tuovat monipuolisuutta Pyrinnön peliin, ja paluumuuttajat Petri Heinonen (207/25) ja Alex Vaenerberg (183/21) tekevät joukkueesta entistä tamperelaisemmat.

 

– Pyrintö on kehittynyt organisaationa todella paljon poissaoloaikanani. Tekemisen taso ja vaatimustaso ovat erittäin korkealla. Kaikki toimii kentällä ja sen ulkopuolella, joten fiilis on todella korkealla, kuuden kauden tauon jälkeen Pyrinnön pelipuvun taas ylleen vetävä Heinonen kertoo.

 

– Joukkueen tamperelaisuus on ollut yksi merkittävä asia paluussani. Täällä on tehty määrätietoisesti ja pitkään töitä sen eteen, että kahdestakymmenestä ringissä olevasta pelaajasta 14 on tamperelaisia. Kun nuorestakin porukasta nousee Topias Palmin (194/19) kaltaisia huippulahjakkuuksia, meillä on todella hyvä tilanne, Poikola kiittelee.

 

– Myös valmennusjohdossa on tapahtunut muutoksia ja olen saanut avukseni Lasse Rantalan, jota pidän yhtenä älykkäimmistä koripalloihmisistä Suomessa. Lassella on päävastuu hyökkäyksemme kehittämisessä, kun taas minä saan keskittyä kokonaisvaltaisesti puolustuspelimme kehittämiseen, jatkaa Poikola.

 

Lisämielenkiintoa Pyrinnön kauteen tuo joukkueen osallistuminen Baltian liigaan. Pyrinnön pelit BBL:ssa alkavat 13. lokakuuta.

 

– Kansainväliset pelit ovat pelaajalle aina mittari nähdä oman tekemisen taso ja arvioida, missä mennään ja missä on kehitysvaraa. Loistava tilaisuus, Heinonen uhkuu.

 

Lisätietoja: Tampereen Pyrintö


 

Mitalipelit motivoivat Karhun kultajahtiin

 

Kauhajoella elettiin keväällä 2013 ennennäkemätöntä koripallohuumaa, kun Karhu rynnisti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana tiensä Korisliigan välieriin selvittäen tieltään edellisten vuosien kestomenestyjän Tampereen Pyrinnön.

 

Päävalmentaja Ari Tammivaaran vetämä pitkäaikainen projekti on siis kantanut hedelmää ja Pohjanmaalla puhutaan myös uuden kauden alkaessa suuria. Paikka pronssiottelussa ei pitkällä tähtäimellä tyydytä, vaan Karhu kaipaa kultamitalia.

 

– Olemme tehneet muutaman vuoden ajan suunniteltua projektina, jonka tavoite on ollut pelaaminen kirkkaammista mitaleista. Näen, että meillä on alkavallakin kaudella kilpailukykyinen joukkue, jolle tämä tavoite on täysin saavutettavissa, Tammivaara linjaa.

 

Viime kauden Karhusta kaikki amerikkalaispelaajat sekä tehokaksikko Ilkka Vuori-Eldar Skamo ovat jättäneet lakeudet. Kotimaisista rotaatiopelaajista jäljellä ovat Korisliigan vuoden puolustajana palkittu Henri Hirvikoski (191/27), heittokone Jussi Eskola (189/26), monipuolinen iso mies Matias Ojala (197/24) ja takamieslupaus Niko Mattila (192/19).

 

Useamman kauden Suomessa pelannut Antwine Williams (192/38) tuo rutiinia nuorehkoon joukkueeseen, hänen maanmiehensä Quincy Haskins-Cole (203/23), Akeem Johnson (198/23) ja Andre Williamson (202/24) ovat ensimmäistä kauttaan Suomessa.

 

Vuoren ja Skamon korvaajiksi Karhu on hankkinut KTP:n finaaleihin johtaneen pelinrakentaja Bojan Sarcevicin (190/25) ja FoKoPossa mainion kauden pelanneen Markus Moleniuksen (202/21). Vuoden pituiselta Lapuan kiinnitykseltä siirtyvä Aleksi Huuskonen (188/25) tuo ryhmään entistä enemmän heittovoimaa.

 

– Vuoren ja Skamon saappaat ovat isot, mutta Bojanin ja Makken jalat kyllä täyttävät ne. Molemmat pelaajat haluavat tehdä töitä ja harjoitella, mitkä ovat organisaatiossamme tärkeitä asioita, Tammivaara arvioi.

 

Korisliiga-avauksen ollessa vain yhden yön päässä ovat Karhulla asiat paremmin kuin hyvin.

 

– Olemme harjoitelleet terveenä koko joukkueella kesän ajan ja toivottavasti saamme juosta alkavalla kaudella entistä kovemmin ja pidempään, Matias Ojala miettii.

 

Lisätietoja: Kauhajoen Karhu
 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia