Naisten Korisliigan ennakkokatsaus 3/3: Catz tavoittelee triplaa, PeKa revanssia sekä FoA kehittymistä ja mitalia

3.10.2013 17:27 Lappeenrannan Catz hakee Naisten Korisliigassa kolmatta peräkkäistä mestaruutta paluumuuttaja Dionne Poundsin (174 cm/28 vuotta) johdolla. Kotkan Peli-Karhut hävisi viime kautena finaaleissa Catzeille, mutta hakee tänä kautena revanssia kultamitalista. Forssan Alku sai mieluisain paluumuuttajan päävalmentaja Tarmo Petterin muodossa ja hakee kaudesta mitalia.

Suomen Naarassusien luottopelureihin kuuluva Dionne Pounds palasi yhden Espanjan-vuoden jälkeen Catz-paitaan.

Mittavan ammattilaisuran Euroopassa tehnyt, PeKa-paidan tulevalla kaudella päälleen pukeva Taru Tuukkanen on yksi Naisten Korisiligan nimekkäistä paluumuuttajista.

Naarassusissa kesällä debytoinut Anniina Äijänen lukeutuu uusiutuneen Forssan Alun nuorisotähtiin. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen & Tuomas Venhola.

Viimeiset kaksi kautta lappeenrantalainen Catz on tehnyt selvää jälkeä runkosarjassa: kahden kauden yhteenlaskettu tappiosaldo näyttää häkellyttävästi vain viittä tappiota. Kahden mestaruuden jälkeen päävalmentajan Mika Haakana tähtää aina vaikeaa triplaa.

- Meillä on sopiva vaihtuvuus joukkueessa. Toinen jenkkivahvistus vaihtui, Dionne Pounds palasi joukkueeseen plus meillä on erittäin hyviä nuoria pelaajia vielä tulossa. Taitaa olla, että seitsemän pelaajaa pelasi viime kesänä nuorten tai naisten maajoukkueissa, päävalmentaja Haakana kertoo.

- Haluamme voittaa kolmannen perättäisen mestaruuden. Käsittääkseni Lappeenrannassa mikään pallojoukkue ei ole vastaavaa tehnyt.

Amerikkalaisvahvistus Alexandria Anderson (186/27) aloittaa kolmannen kautensa Catzin riveissä. Häntä tähdittämään hankittiin Hongassa viime kaudella loistanut laituri Jordan Murphee (183/26) sekä Suomen Naarassusi Dionne ”Didi” Pounds, joka palaa Espanjasta takaisin Lappeenrantaan. Eikä pidä unohtaa, että kissalaumassa jatkaa myös viime finaalien MVP Jelena Reshetko (184/27). Kovasta kokoonpanosta on ilmiselvästi kyse, mutta päävalmentaja Haakana löytää edelleen kehitettävää.

- Aina on kehitettävää. Esimerkiksi Didille olen nostanut enemmän puolustushaastetta, että puolustuksessa pitää tehdä vähän enemmän hommia. Hän on ostanut sen todella hyvin, että harjoituspeleissä hän on ollut meidän paras puolustaja. Sitä kautta on Didi kehittynyt ja myös Catz, pelaajaurallaan kaksi Suomen mestaruutta voittanut Haakana analysoi.

Lisätietoja: Catz Lappeenranta

Piipari ja Tuukkanen tähdittävät PeKaa

Kotkalainen Peli-Karhut jäi hopealle Catzin juhliessa mestaruutta. Kokoonpanossa tapahtui paljon muutoksia, kun ulkomaalaisvahvistukset laitettiin uusiksi, Linda-Lotta Lehtoranta lähti Saksaan ammattilaiseksi, Anissa Pounds opiskelemaan Yhdysvaltoihin ja Kaisa Höök siirtyi Hyvinkään Pontevaan.

- Sen takia hankittiin pitkiä pelaajia korvaamaan, kuten Taru Tuukkanen ja Mara Höfer. Pahoja menetyksiä tuli, mutta kyllä ne pyritään jollain tavalla paikkaamaan, PeKan päävalmentaja Seppo Kurki sanoo.

Taru Tuukkanen (192/35) pääseekin pelaamaan aisaparinsa Reetta Piiparin (170/33) kanssa. Kaksikon yhteinen pelaaminen alkoi jo Xavierin yliopistossa ja on jatkunut Espanjan Liga Femeninassa sekä Suomen Naarassusissa.

- Toivottavasti meidän yhteispeli tulee toimimaan yhtä hyvin kuin se on toiminut tähänkin asti ympäri maailmaa, peräti 146 naisten maajoukkueen peliä pelannut Tuukkanen ennustaa.

Viime kauden hopeamitalistin tavoite kaudelle 2013/2014 on selkeä: Peli-Karhut haluaa pudotuspelien kautta mestaruuteen.

Lisätietoja: Peli-Karhut

Tarmo Petter haluaa johdattaa Alun mitaleille

Forssan Alussa koettiin Peli-Karhujen jälkeen pelaajarintamalla suuria muutoksia, kun suuri osa pelaajistosta lähti hakemaan uusia haasteita ulkomailta. Valmennuksessa sen sijaan palattiin vanhaan tuttuun, eli virolaiseen Tarmo Petteriin, joka johti Alun Suomen mestaruuteen keväällä 1999.

- Tulander soitti ja kyseli, että olisinko minä kiinnostunut tulemaan toiselle kierrokselle Suomeen ja minä olin, välivuodet Virossa valmentanut Petter kertoo.

Alku on viimeiset kaksi kautta edennyt Naisten Korisliigan neljän parhaan joukkoon. Tavoitteet pysyvät korkealla: forssalaiset tahtovat kehittää nuoria pelaajiaan sekä saada siinä ohessa mitalin.

Nuorta joukkuetta vahvistavat Kerah Nelson (180/23) ja Latara Darrett (178/25). Alkuun siirtyi myös Nokialta pistenikkari Katri Menna (170/27), tulevaisuudenlupaus Elisa Runsas (180/18) sekä Suomen Naarassusissa kesällä debytoinut Anniina Äijänen (189/18).

- Valmentajana meillä on todella mielenkiintoinen tilanne, koska meidän pelaajat ovat hyviä. Joukkueen kokoaminen jäi kuitenkin viime tinkaan, joten vähän pelkään, että meidän potentiaali ei ihan ensimmäisissä peleissä vielä näy, Petter analysoi.

Lisätietoja: Forssan Alku

Naisten Korisliiga –kausi käynnistyy lauantaina 5.10. neljällä ottelulla.

 
25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

Näytä lisää vastaavia