Rannikon paluu piiskasi Katajan avausvoittoon

4.10.2013 21:00 Ensimmäisen Korisliigan ottelunsa neljääntoista vuoteen pelannut Teemu Rannikko upotti 15 pistettä joukkueensa Kataja Basketin käynnistäessä liigakauden 64–84 (24–50)-vierasvoitolla Kouvoista. Korihait nujersi länsisuomalaisten kohtaamisessa Salon Vilppaan 90–71 (42–30) ja Kauhajoella Karhu selvisi viime hetkillä Namika Lahden piinasta 73–71 (32–36)-voittoon.

Maestro Teemu Rannikko palasi Korisliigaan 13 vuoden tauon jälkeen.

Kouvotkin väläytteli: Daniel Dolenc upotti 12 pistettä ja haki seitsemän levypalloa.

Korihaiden uusi valmentaja Ari Mikkola huokui tyytyväisyyttä Vilpas-voiton jälkeen.

Niko Mattila pelasi ennakkoluulottomasti Karhun upottaessa Namika Lahden. Kuvat: Kai Kilappa, Matti O. Koskinen & Francois Perthuis.

Kovilla satsauksilla kauteen lähtenyt tulivoimainen Kataja Basket oli liigan nuorimman joukkueen Kouvolan Kouvojen kotikentällä kuskin paikalla aivan ensi minuuteista alkaen.

Paluun Korisliigaan tehneen Teemu Rannikon johtama joensuulaisjoukkue johti avauskymmenminuuttisen jälkeen peliä kymmenellä pisteellä ja venytti taukoon mennessä johtonsa jo 26 pisteeseen.

Katajan päävalmentaja Jukka Toijala peluutti tasaisesti koko miehistöään toisella puoliajalla ja kotijoukkue Kouvot pääsi väläyttelemään osaamistaan ottelun edetessä kohti maaliaan. Erityisesti Daniel Dolenc (12/7) käytti minuuttinsa hyvin hyödykseen.

– Kohtalaisen hyvä avauspeli meiltä. Paljon on vielä asioita parannettavaa, mutta pääsimme ensimmäisellä puoliajalla sellaiseen rotaatioon kuin halusimme ja pystyimme kohtalaisen hyvin ottamaan Kouvoilta avainjutut pois. Pallonliikekin oli harjoitusten määrään nähden aika hyvää, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala arvioi.

Teemu Rannikko viimeisteli paluuottelussaan 23 minuutissa 15 pistettä (kakkoset 2/2, kolmoset 3/7, vapaaheitot 2/2) sekä jakoi kaksi syöttöä. Renaldo Major (23/6/3 syöttöä) oli puolestaan kentän pistekuningas.

– Teemu totesi lehdistötilaisuudessa, että harvemmin on jännittänyt ennen peliä niin paljon kuin tänään – ja jännitti vielä niin paljon, että unohti peliasunsa kotiin. Ensimmäinen vaihto oli Teemulta vähän kankea, mutta sen jälkeen kyllä hienoa pelaamista ja paljon avaavia syöttöjä, vara-asullakin, Toijala sanaili.

Kouvoista parhaat pisteet sivalsivat Lawrence Wright (14/6) ja Frankie Sullivan (14/4).

Korihaiden amerikkalaistrio puraisi

Uudenkaupungin Korihait polski välittömästi voittoon uuden valmentajansa Ari Mikkolan alaisuudessa. Viime viikkoina loukkaantumisista isän kädestä kärsinyt Korihait nujersi Länsi-Suomen joukkueiden hegemoniaottelussa Salon Vilppaan suurella piste-erolla 90–71 (42–30).

Korihaiden voitossa pääosaa näytteli joukkueen amerikkalaisosasto Sam McLaurin (19/13)-Josh Dollard (28/14/3 syöttöä)-Chace Stanback (23/10/3 riistoa), joka jyräsi kolmeen pekkaan 70 pisteen ja 37 levypallon tehot. Erityisen kovassa vireessä oli Dollard, joka nakkasi 18 pistettä jo ottelun ensimmäisen 12 minuutin aikana.

Vilpas nousi 21 pisteen takaa kymmenen pisteen päähän kolmannen jakson alussa, mutta Korihait ei kuitenkaan menettänyt missään vaiheessa otettaan johdosta. Vilpas takelteli viimeistelynsä kanssa eikä löytänyt ylimääräistä vaihdetta Korihaiden energiaan vastaamiseksi.

– Olen todella ylpeä siitä, miten toteutimme pelisuunnitelmaa, erityisesti palloscreenin ja low postin puolustamisessa. Pystyimme 85-prosenttisesti pakottamaan vastustajan haastettuihin hyppyheittoihin. Olosuhteet huomioon ottaen ja tällä harjoittelutaustalla oikein hyvä alku, Korihait-luotsi Mikkola kiitteli.

Salolaisten ykkönen oli Mikhail Torrance (21/6/5 syöttöä).

Sarcevic upotti Namikan Kauhajoella

Bojan Sarcevic nousi kertaheitolla kauhajokelaisyleisön suosikiksi syksyn liiga-avauksessa ratkaisemalla kotivoiton Namika Lahtea vastaan.

Sarcevic riisti pallon 18 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ja upotti ajon päätteeksi pallon korisukkaan vain kolme sekuntia ennen summerin sointia. Namika Lahden aikalisän jälkeen Eldar Skamon viime hetken heitto osui rautoihin, ja Karhu pääsi avaamaan kauden 73–71 (32–36)-voitolla.

Karhu joutui ponnistamaan voittaakseen kaikki voimansa äärimmilleen, sillä Ilkka Vuoren poissaolon sisuunnuttama Namika puski herhiläisenä päälle puolustuspäässä ja liikutti hyökkäyksessä palloa vauhdikkaasti mieheltä miehelle. Lahtelaiset johtivat peliä parhaimmillaan 15 pisteellä pisteissä 40–55. Lahti hallitsi johtoa aina viimeiselle minuutille, jonka alussa Bojan Sarcevic toi Karhun 71–70-johtoon.

Loppuhetkillä kannuksensa ansainneen Sarcevicin (9/4/4 riistoa) lisäksi Quincy Hankins-Cole (19/4/5 riistoa), Andre Williamson (14/11/4 syöttöä) ja ennakkoluulottomasti pelannut Niko Mattila (12/2) olivat Karhun parhaat.

Namikasta Dan Oppland (20/13), Robert Arnold (19/6) ja Storm Warren (11/13) olivat pirteitä.

Lisätietoja: Korisliiga

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.