Korpivaara johdatti Reimsin avausvoittoon, Grossille tupla-tupla

12.10.2013 Suomen Naarassusien Heta Korpivaara upotti 14 pistettä ja repi kahdeksan levypalloa joukkueensa Reimsin aloittaessa kautensa Ranskan Pro B:ssa 87–63 (44–32)-voitolla Limogesista. Kausi saatiin käyntiin myös Italian LegaDuessa, missä Krista Gross kirjautti tupla-tuplan uransa ensimmäisessä ammattilaispelissä.

Suomen Naarassusien Heta Korpivaara..

..ja Krista Gross avasivat seurajoukkuekautensa pirteästi Ranskassa ja Italiassa. Kuvat: Francois Perthuis.

Korpivaaran Reims ei aikaillut karatessaan vieraaltaan Limogesilta Ranskan ProB:n avauskierroksella. Ero kasvoi ensi kerran kymmeneen pisteeseen toisen neljänneksen alussa ja 20 pisteeseen neljännen neljänneksen alussa. Loppulukemat olivat Reimsille 87–63 (44–32) Korpivaaran viimeistellessä 14 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kaksi syöttöä.

Krista Grossin Dike Napoli nousi Italian LegaDuen avauskierroksella neljännellä jaksolla kymmenen pisteen takaa pisteen johtoon Brindisin vieraana, mutta kaatui lopulta täpärästi 65–66 (32–38). Grossille avausottelu oli mallikas, kun North Carolina Tar Heelsin kasvatti kirjautti 10 pistettä ja 10 levypalloa.

Saksan Bundesliigassa Linda Lehtorannan Donau-Riesille sattui tahmea hyökkäysilta Oberhausenin vieraana. Kentän ratkaiseva tekijä oli kotijoukkueen Sharon Beid (21/4), joka onnistui ainoana pelaajana nousemaan hyökkäyspäässä tasolleen. Linda Lehtoranta keräsi 21 minuutissa seitsemän pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä 57–64 (26–30)-tappioon päättyneessä ottelussa.

Bundesliigan avausvoittoonsa tähdännyt Henna Salomaan Herner ajautui jo varhain 10 pisteen tappioasemaan Hallea vastaan ja joutui tyytymään kolmanteen perättäistappioon, tällä kertaa pistein 65–75 (32–45). Salomaa upotti 21 minuutissa seitsemän pistettä.

Reims Basket – Limoges 87–63 (21–14, 44–32, 62–47)

Reims: Anita Meszaros 17/10, Pauline Lithard 17/3/3 riistoa.
Limoges:
Melanie Devaux 22/3/4 syöttöä.
H.Korpivaara:
Aloitusviisikossa, Minuutit 30, Pisteet 14 (2p 3-9, 3p 1-4, 1p 5-7), Levypallot 8, Syötöt 2.

Futura Brindisi – Dike Basket Napoli 66–65 (20–13, 38–32, 55–46)

Brindisi: Marzia Tagliamento 17/5.
Napoli: Gulia Maffenini 17/4.
K.Gross:
Pisteet 10 (2p 5-7), Levypallot 10.

Oberhausen – Donau-Ries 64–57 (13-8, 30–26, 46–42)

Oberhausen: Sharon Beid 21/4.
Donau-Ries: Morgan Henderson 15/7/3 riistoa.

L.Lehtoranta: Aloitusviisikossa, Minuutit 21, Pisteet 7 (2p 2-3, 3p 1-4, 1p 0-2), Levypallot 2, Syötöt 2, Riistot 1.

Herner TC – SV Halle Lions 65–75 (16–27, 32–45, 49–55)
Herner:
Quenice Davis 27/10/3 riistoa.
Halle: Ebony Ellis 22/15.
H.Salomaa:
Minuutit 21, Pisteet 7 (2p 1-4, 3p 1-4, 1p 2-2), Levypallot 1, Syötöt 1.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.