Mestari-Bisonsin Eurocup-urakka alkaa keskiviikkona Helsingin Jäähallissa – vastassa Liettuan pronssijoukkue

15.10.2013 10:25 Kaksinkertainen Suomen mestari Loimaan Bisons ottaa ensiaskeleensa Euroopan toiseksi kovimmassa kansainvälisessä seurakilpailussa Eurocupissa keskiviikkoiltana klo 20:00, kun Liettuan pronssijoukkue Neptunas Klaipeda saapuu Helsingin Jäähalliin Biisoneiden vieraaksi.

Kaksinkertainen Suomen mestari Loimaan Bisons lähtee Matti Nuutisen johdolla haastamaan Liettuan pronssijoukkuetta.

Bisonsin uusien nimien kermaan kuuluvat mm. Susijengin Tuukka Kotti..

..ja ToPosta tuttu Justin Hawkins.

Petteri Koposen BC Himki kohtaa Eurocup-avauksessaan Junnu Leen ja CSU Ploiestin. Kuvat: Tytti Nuoramo, Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Kolmella perättäisellä voitolla runkosarjakautensa aloittanut Bisons on vahvistanut ja uudistanut rivistöjään viime kevään mestaruuden jälkeen europelit mielessään, mutta samalla joukkueen peli on ollut vielä viime viikkojen ajan vaiheessa.

 

Runkosarjan voitokas alku – kolme peliä, kolme voittoa – on päävalmentaja Greg Gibsonin mukaan tehnyt hyvää joukkueen itseluottamukselle, ja joukkueen tekeminen loksahtelee hiljalleen kohdilleen. Täysin vapaan viikonlopun jälkeen Bisons keskittyi maanantain harjoituksissa yksinomaan Eurocup-vastustajaansa, ja sama tahti jatkuu tänään tiistaina.

 

– Etsimme yhä toisiamme. Pelaajat yrittävät löytää roolejaan ja selvitämme, mitä pystymme tekemään joukkueena. Kaikkien suhtautuminen alkukauteen on ollut täysin ammattimaista ja työilmapiiri joukkueessa on ollut hyvä. Vapaan viikonlopun jälkeen etsimme sataprosenttista keskittymistä Eurocup-avaukseen ja jälki on ollut sen mukaista, Gibson arvioi.

 

Bisons pelaa Eurocupissa Korisliigaa leveämmällä rotaatiolla, sillä joukkueella on mahdollisuus peluuttaa kaikkia amerikkalaispelaajiaan.

 

– Eurocupissa meillä on pari ylimääräistä rotaatiopelaajaa käytettävissä ja olemme siten monipuolisempi joukkue. Eurocupissa pelataan hieman erilaista koripalloa Korisliigaan nähden, mutta eroista huolimatta peli on sama, ja yksi perussääntö pätee: meidän on toteutettava pelikonseptiamme kurinalaisesti ja huolella molemmissa päissä kenttää, Gibson muotoilee.

 

Keskiviikon otteluun oli maanantaiaamuun mennessä myyty runsaat 4,500 ennakkolippua.

 

Liettuan pronssijoukkue tasavahva ja taitava

 

Viime keväänä Liettuan kansallisen liigan pudotuspelit pronssijuhliin päättänyt Klaipeda on voittanut viidestä tällä kaudella Liettuassa pelaamastaan ottelusta kolme.

 

Vaikka Klaipeda ei missään nimessä ole Zalgiris Kaunasin tai Lietuvos Rytas Vilnan kaltainen voimaseura ja eurotason suurtähdet loistavat poissaolollaan, joukkuetta ei sovi missään nimessä aliarvioida – kaikki joukkueen pelaajat ovat Liettuan juniorimaajoukkueiden myllyn läpikäyneitä veteraaneja, joilla on takana vuosien kokemusta kansainvälisistä sarjoista.

 

Joukkueen nimekkäimmät pelaajat ovat Baltian liigan kauden 2011/12 MVP Valdas Vasylius (203 cm/30 v) sekä mm. Saksassa, Italiassa ja Kreikassa ammatikseen pelannut korintekovoimanen takapelaaja Martynas Mazeika (191/28).

 

Amerikkalaisosastolla joukkue tuo Helsingin Jäähalliin David McCluren (198/27) ja Andrew Smithin (203/23), jotka ovat olleet alkukaudella käytännössä tasaveroisia osasia päävalmentaja Kazys Maksvytisin 11-miehisessä rotaatiossa.


”Tähtien” puutteesta ja verrattain lyhyestä keskimitastaan huolimatta Klaipeda on tehnyt tarkkaa työtä pelitilanneheitoissaan ja osoittautunut huolelliseksi pallonhallintajoukkueeksi, joka pyrkii kurinalaiseen peliin ja heikkouksiensa maksimaaliseen piilottamiseen.

 

– Joku voi erheellisesti kuvitella, että Klaipeda ei ole huippujoukkue, koska sillä ei ole samanlaisia kansainvälisen tason meriittejä kuin Zalgiris Kaunasilla tai Lietuvos Rytas Vilnalla, mutta se on virheellisesti ajateltu, Gibson jyrähtää.

 

– Klaipeda on osoittanut jo tälläkin kaudella pystyvänsä pelaamaan tasaväkisesti minkä tahansa Euroopan huippujoukkueen kanssa. Vaikka Klaipedalla ei ole varsinaisia tähtiä, heillä on todella laaja rotaatio ja toimiva joukkuekonsepti – eikä sovi unohtaa Liettuan ansioita koripalloilijoiden kehittäjänä.

 

Leen Ploiesti Koposen Himkin vieraaksi

 

Loimaan Bisonsin lisäksi suomalaisväriä nähdään Eurocupin avauskierroksella myös kolmen muun joukkueen riveissä kolmen Susijengin avainpelaajan muodossa.

 

Eurocupin ennakkosuosikeihin kuuluva Petteri Koposen BC Himki ottaa kotikentällään Moskovassa mittaa Romanian mestari CSU Asesoft Ploiestista. Luvassa on eurokentillä harvinainen ”suomalaiskohtaaminen”, sillä viime kaudella joensuulaisen Kataja Basketin EuroChallengessa kohdanneen Ploiestin riveissä pelaa Susijengin sentteri Gerald Lee junior.

 

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana avaa myös Eurocup-urakkansa keskiviikkona. Olimpija kohtaa EM-kisojen loppusarjanäyttämöllä, kotikentällään Ljubljanan Stozice Areenalla, Italian perinteikkäimpiin seuroihin kuuluvan Cimberio Varesen. Teemu Rannikko edusti Varesea vuosina 2010–12.

 

 

Eurocup-kauden 2013/14 avausottelu Loimaan Bisons – Neptunas Klaipeda Helsingin Jäähallilla keskiviikkona 16.10. klo 20:00 alkaen. 4 Pro 2 televisioi ottelun suorana klo 19:55 alkaen.

 

Lisätietoja: Eurocupin ennakko


 


 

Lisätietoja: Neptunas Klaipeda
 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

Näytä lisää vastaavia