Bisonsin puolustus tylsytti Liettuan pronssijoukkueen Eurocup-avauksessa

16.10.2013 23:15 Hallitseva Suomen mestari Loimaa Bisons aloitti Euroopan valloituksensa näytöstyyliin nujertamalla Liettuan hallitsevan pronssijoukkueen Neptunas Klaipedan trilleripelissä 63–62 (30–25). Ratkaisevat pisteet iski taululle kotijoukkueen Mikko Koivisto vain kuusi sekuntia ennen loppua 6,142-päisen Jäähallin katsomon hurratessa.

Mikko Koiviston käsi oli vakaa Bisonsin Eurocup-avauksessa.

Eurocup-avausvoiton kulmakiviin kuului myös Bisons-pointti Billy Keys.

Bisons-luotsi Greg Gibson kehui omiensa yritteliäisyyttä, sinnikkyyttä ja puolustuspeliä.

"Punainen meri" täyttää Helsingin Jäähallin ensi kerran keskiviikkona 30.10. Besiktasia vastaan. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Bisonsin europeliavaus noudatti Susijengin viitoittamaa polkua, sillä loimaalaisjoukkueen puolustuspelin ärhäkkyys ja täsmällisyys yllätti Neptunas Klaipedan housut nilkoissa aivan ensi minuuteilta alkaen.

 

Vaikka Klaipedakin oli puolustuksessa tilanteen tasalla ja alkujännitys paistoi Bisonsin otteista, liettualaiset joutuivat altavastaajiksi ja hermoilivat peräti 12 pallonmenetystä ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Loimaalaisten yliaggressiivisuus puolustuksessa kostautui Klaipedan marssiessa ennen taukoa yhtenään vapaaheittoviivalle, mutta vastaavasti Bisons oli omassa hyökkäyksessään koko ajan vieraitaan aggressiivisempi ja yritteliäämpi.

 

Klaipeda piipahti johdossa kolmannen jakson alussa Bisonsin pelin puurouduttua, mutta loimaalaisheittäjät alkoivat vähitellen vertyä. Pelinrakentaja Billy Keys vei kolmosellaan Biisonit 54–46-johtoon, jonka jälkeen kissa-hiiri-leikki jatkoi: Marius Runkauskasin ja Martynas Mazeikan kolmoset kavensivat eron kahteen alle kolme minuuttia ennen loppua.

 

Voitto oli tarjolla molemmille joukkueille, mutta Nordenskiöldinkadun hiidenpadasta avausvoitto matkassaan Helsingin koleaan iltaan marssi Bisons. Billy Keys pohjusti voiton kahdella vapaaheitollaan 12 sekuntia ennen loppua ja Susijengin heittokone Mikko Koivisto kasvatti eron ratkaisevasti neljään, kun peliä oli pelaamatta kuusi sekuntia.

 

Historiallinen avausvoitto irtosi Bisonsille pistein 63–62 (30–25).

 

Gibson: ”Puolustuksemme voitti pelin”

 

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson teroitteli runsaslukuiselle toimittajakatraalle vanhoja, tuttuja teesejään, jotka osoittivat paikkansapitävyytensä Korisliigan lisäksi nyt myös kansainvälisillä kentillä.

 

– Olen aina sanonut, että puolustuspeli voi kantaa voittoon asti, vaikkei heittopeli sujuisi. Puolustuksemme voitti pelin tänään, Gibson painotti.

 

– Emme olleet erityisen teräviä hyökkäyspäässä ja erityisesti alussa meiltä lipsui ohi rutkasti helppoja heittoja. Olen kuitenkin ylpeä taisteluilmeestämme ja sitkeydestämme.

 

Loimaalaisten avausvoiton takuumiehiksi nousivat joukkueen ”europeliveteraanit” eli Suomen miesten Susijengissä kansainvälisiä pelejä tahkonneet Tuukka Kotti (8/9) ja Mikko Koivisto (11/1/3 riistoa) ja Eurocupia aiemminkin pelannut Billy Keys (14/5/4 syöttöä/3 riistoa). Myös Frank Robinson (14/4) väläytteli osaamistaan.

 

Gibson peluutti ottelussa yhdeksänmiehistä rotaatiota suurimman osan peliminuuteista keskittyessä seitsemälle pelaajalle.

 

– Olemme Eurocupissa voittamassa koripallo-otteluita ja valmennus tekee päätökset, jotta tavoite täyttyy. Ryan McDade pelasi tänään viisi minuuttia, ja hän on voiton jälkeen onnellisin mies pukuhuoneessa, Gibson kuittasi kysymykset rotaatiosta.

 

Jäähallin monituhatpäisen ”Punaisen meren” merkitystä kotijoukkueelle Gibson korosti.

 

– Tiedämme entuudestaan, että Bisonsilla on Korisliigan parhaat fanit, ja muutkin tulivat tänään hienosti mukaan. Yleisö oli aivan fantastinen ja heillä oli suuri rooli voitossamme.

 

Bisons matkustaa seuraavaksi Serbiaan KK Radnicki Kragujevacin vieraaksi. Seuraavan kerran Bisons esiintyy Jäähallissa keskiviikkona 30.10., jolloin loimaalaisia vastaan asettuu viime kaudella Euroliigaa pelannut turkkilainen Besiktas Istanbul.

 

Loimaa Bisons – Neptunas Klaipeda 63–62 (15–16, 30–25, 47–44)

Bisons:
Billy Keys 14/5/4 syöttöä/3 riistoa, Frank Robinson 14/4, Mikko Koivisto 11/1/3 riistoa, Justin Hawkins 10/4, Tuukka Kotti 8/9, Matti Nuutinen 3/2, Antto Nikkarinen 3/0/4 syöttöä, Ville Mäkäläinen 0/1, Ryan McDade 0/1, Carl Lindbom, Ralph Sampson, Ilpo Pehkonen.

Klaipeda:
Valdas Vasylius 14/6, Edgaras Ulanovas 12/4, Martynas Mazeika 11/4, Marius Runkauskas 11/1.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

Asiat

 
26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia