Stenin Zaragoza väänsi väkisin voittoon

7.12.2009 Tiina Stenin Mann Filter Zaragoza oli helisemässä Espanjan Lega Femeninan keskikastin Gironaa vastaan lauantain sarjakierroksella, mutta onnistui palaamaan päätösjaksolla tasolleen ja nousemaan 66-55 (28-29) voittoon. Sarjaporrasta alempana Heta Korpivaaran Cref HOLA Madrid puolestaan romahti päätösjaksolla Navarraa vastaan.

Tiina Stenin Zaragozan pää pysyi pinnalla Espanjan pääsarjan lauantain kamppailussa.

Heta Korpivaaran Cref HOLA Madrid tipahti Lega Femenina 2:n B-lohkossa seitsemännelle sijalle. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Tarkasti heittänyt ja levypallopeliä hallinneella Zaragozalla oli edellytykset juosta vierailija Gironalta karkuun jo varhaisessa vaiheessa, mutta Zaragozan lukuisat pallonmenetykset antoivat itseluottamusta vieraille, jotka sinnittelivät vielä päätösjakson alkaessa kolmen pisteen päässä numeroissa 45-42.

Läpi kauden Espanjan Lega Femeninan kärkikastiin kuulunut Zaragoza löysi kuitenkin ammattiylpeytensä päätösjakson alussa, jolloin kahdeksan lähes perättäistä pistettä heittänyt Paula Palomares (16/2) piiskasi joukkueensa 57-45-johtoon. Girona ei päässyt ottelussa enää kahdeksaa pistettä lähemmäksi. Loppulukemat merkittiin Zaragozan hyväksi 66-55 (28-29).

Tiina Sten pelasi Gironaa vastaan kuusi minuuttia viimeistellen kaksi pistettä (kakkoset 1/2) ja yhden levypallon. Zaragozan ykköstykki oli viisi kolmosta nakellut Allison Feaster (21). Kymmenestä ottelustaan seitsemän voittanut Zaragoza jakaa Lega Femeninan neljännen sijan Celta Indepon kanssa.

187-senttinen, 24-vuotias Sten on kauden kymmenessä ensimmäisessä ottelussaan heittänyt 4,5 pistettä ja kaapinut 0,9 levypalloa 12,1 minuutissa ottelua kohden. Sten on upottanut kakkosensa 50,0%, kolmosensa 60,0% ja vapaaheittonsa 51,5% tarkkuudella.

Korpivaaran joukkue romahti päätösjaksolla

Espanjan kakkosliiga Lega Femenina 2:n B-lohkossa Heta Korpivaaran Cref HOLA Madrid menetti täysin otteensa viimeisellä kymmenminuuttisella kotiottelussaan Obenasa Navarraa vastaan. Päätösjaksolle kolmen pisteen johtolukemista 69-66 lähtenyt Madrid konttasi viimeisellä kymmenminuuttisella lukemin 13-26 ja hävisi ottelun 82-92 (53-47).

Korpivaara pelasi Navarraa vastaan 30 minuuttia viimeistellen 14 pistettä (kakkoset 3/9, kolmoset 1/3, vapaaheitot 5/5), kolme levypalloa, kaksi korisyöttöä, kaksi riistoa, kaksi pallonmenetystä sekä kolme virhettä. Madridin paras pisteidentekijä oli Jetaime Brown (17/7). Navarraa johti Dace Cinite 23 pisteellään. Madrid tipahti tappiollaan lohkonsa sarjataulukossa seitsemännelle sijalle viidellä voitolla ja neljällä tappiolla.

Korpivaara on yhdeksässä ottelussaan nakutellut 20,7 pistettä, 8,0 levypalloa, 2,0 syöttöä, 1,2 riistoa ja 2,7 pallonmenetystä 36,7 minuutissa ottelua kohden heittoprosenteilla 44,4% (kakkoset), 35,1% (kolmoset) ja 87,8% (vapaaheitot).

Henkilöt

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia