Catz jatkaa kärjessä voittamattomana, Sanna Jämsenillä urallaan nyt 800 riistoa

2.11.2013 21:15 Lappeenrannan Catz jatkaa tappiottomana Naisten Korisliigan kärjessä voittamalla Äänekosken Huiman 72-94 (40-43). Samassa ottelussa Huiman Sanna Jämsenillä saavutti kolmella riistollaan urallaan runkosarjassa tasaluvun 800. Muissa kierroksen otteluissa Keravan Energia Team ja Torpan Pojat olivat voitokkaita.

Rosetta Adzasua ei tunnu pitelevän mikään: Rientoa vastaan syntyi 34 pistettä.

Niina Laaksonen oli erityisen kova ensimmäisellä puoliajalla tekemällä 19 pistettä. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Äänekosken liikuntatalolla näytti jo pitkään, että Huima pääsee yllättämään voittamattoman kissalauman. Jelena Reshetko kuitenkin hurjistui ennen puoliaikaa ja päätti ottaa ottelun haltuunsa.

Tauon jälkeen Catz ei enää katsonut taakseen, vaan osoitti miksi he ovat kaksinkertaisia Naisten Korisliigan mestareita, dominoimalla ottelua.

- Ensimmäisellä kympillä oltiin tosi huolimattomia, menetettiin palloja ja missattiin helppoja heittoja. Loput kolme jaksoa oli ihan hyvännäköistä peliä, Catzin päävalmentaja Mika Haakana kertoi Äänekosken KaupunginSanomille.

Reshetko (21/4), Dionne Pounds (17/1/5 syöttöä), Alexandria Anderson (17/9/6 syöttöä) ja Hanna Vapamaa (16/3) muodostivat kissalauman tehotassun.

Huimalta vahvistuskolmikko Kenya Robinson (16/9/5 syöttöä), Jordan Madden (26/10) ja Lonniya Bragg (18/6) tekivät parhaimmat tehot.

Sanna Jämsen (4/4) pääsi uudelle kolmella riistollaan merkkipaalulle: hänellä on nyt Naisten Korisliigan runkosarjassa yhteensä 800 riistoa. Tulos on kaikkien aikojen tilastoissa toiseksi paras. Edellä on pelkästään joukkuetoveri Kenya Robinson 1 225:llä riistolla.

Kerava vei pisteet tiukasti

Turussa pelattiin trilleri, kun Keravan Energia Team nousi voittoon Riennosta 84-86 (50-43). Rosetta Adzasu viimeisteli pelin lopulta heittämällä kahdesta vapaaheitosta toisen sisään. Riento ei saanut lopulta saanut heittoa aikaan.

Keravan päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas sai puskettua uskoa joukkueeseensa puoliajalla. Kolmas neljännes menikin keravalaisille 14-25.

Rosetta Adzasu (34/15/9) osoitti jälleen olevansa Naisten Korisliigan kirkkaimpia tähtiä. Myös Rosa Pakarinen (15/5) ja Mollie Williams (12/11) voivat hymyillä pelin jälkeen.

Riennolta kovimmista tehoista vastasivat Katleena Kärkkäinen (21/1) ja La'Keisha Sutton (21/4/6 syöttöä).

ToPolle selvä voitto Alusta

Töölön Kisahallissa ToPo otti kotivoiton Forssan Alusta 89-58 (42-31). Helsinkiläiset repäisivät ensimmäisen neljänneksen loppuminuuteilla eron juoksemalla lyhyen pätkän 11-0 ja jatkoivat samaan malliin loppusummeriin saakka.

Koko pelin hahmoksi nousi Niina Laaksonen, joka pelkästään ensimmäisellä puoliajalla kirjautti melkein tuplatuplan 19 pistettä ja 9 levypalloa. Koko pelin saldoksi Laaksoselle tuli 31 pistettä ja 13 levypalloa.

Naisten Korisliigan lokakuun pelaaja Ashlee Roberson (15/13) oli itsensä ja maajoukkuetakamies Vilma Kesänen (13/8/9 syöttöä) johti peliä mallikkaasti.

Alun tehot jäivät Chevon Keithin (14/7) ja Kerah Nelsonin (13/6) harteille.

Lisätiedot: Naisten Korisliiga

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.