Kataja aloitti EuroChallengensa täysosumalla – Ranskan kärkitrioon kuuluva Cholet kaatui rymisten

5.11.2013 22:30 Viime kaudella EuroChallengen puolivälieriin edennyt Kataja Basket antoi tiistaina Joensuun LähiTapiola Areenalla kovan tuulen varoituksen muille alkulohkonsa joukkueille riepottelemalla Ranskan liigan kolmossijaa hallitsevaa Choletia 76–70 (46–28). Varsinkin ottelun avauspuolisko oli todellista joensuulaisnäytöstä.

Big Mike Morrison pisti tuulemaan Katajan EuroChallenge-avauksessa.

Juho Nenonen repi ja raastoi ranskalaiset raivon partaalle..

..ja Renaldo Major viilteli vieraiden puolustusta ajoillaan.

Myös Susijengi-luotsi Henrik Dettmann piti näkemästään Joensuussa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

1,890-henkinen kotiyleisö sai repeillä riemusta ottelun avauspuoliskolla nähdessään kauden ylivoimaisesti parasta Katajaa tärkeimmässä mahdollisessa paikassa.

 

Choletin pelaajat näyttivät hyökkäyspäässä eksyneiltä partiopojilta Katajan puolustuksen rotaation loksahdellessa täydellisesti kohdilleen, ja tutkapari Teemu Rannikko-Mike Morrison vyörytti pick and roll-peleistä liukuhihnalta koreja vieraiden selustaan.

 

Ranskalaiset taipuivat ottelussa pahimmillaan 20 pisteen tappioasemaan kolmannen jakson alussa lukemissa 48–28. Vaikka vieraat pelasivat selvästi fyysisemmin ja aktiivisemmin tauon jälkeen, ottelun hallintaa joensuulaiset eivät missään vaiheessa luovuttaneet. Johto pysyi turvallisesti kymmenessä pisteessä aina viimeiselle minuutille asti.

 

– Upea peli. Cholet on isokokoinen, fyysinen ja lahjakas joukkue mutta tiesimme, että jos olemme valmiita pelaamaan, voimme voittaa tämän ottelun, uhkui Katajan tehoykkönen ”Big Mike” Morrison (22/6/3 blokkia).

 

– En ole pelannut viimeiseen pariin, kolmeen peliin niin hyvää koripalloa kuin olisin halunnut, ja halusin tänään olla aggressiivinen, asettaa hyviä screenejä ja auttaa joukkuekavereitani. Tuntui hyvältä onnistua näin tärkeässä ottelussa.

 

Toijala yllättyi joukkueen pelivalmiudesta

 

Katajan paremmuudesta ei tiistaina ollut kahta sanaa sanottavana. Joensuulaiset repivät, raastoivat ja turhauttivat vastustajiaan siinä määrin, että Ranskan liigassa pelaamastaan viidestä ottelusta neljä voittanut Cholet käytti joukkueen sisäisen kommunikaation sijaan leijonanosan ajastaan tuomareille purnaamiseen.

 

Kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Toijalalle nappiesitys EuroChallenge-avauksessa oli jopa hienoinen yllätys.

 

– Tiesimme, että olemalla vastustajaa aggressiivisempi ja aktiivisempi joukkue me voimme voittaa tänään, mutta ainakin minulle oli pienoinen yllätys, miten mallikkaasti pelasimme ensimmäisellä puoliajalla molemmissa päissä kenttää, Toijala arvioi.

 

– Toisella puoliajalla Cholet kovensi pelaamistaan ja meillä alkoi ehkä olla voiton turvaaminen takaraivossa. Tyydyimme pomputtelemaan paikallaan, mikä ei ole meidän tapamme pelata. Olen kuitenkin äärimmäisen iloinen tästä lopputuloksesta ja siitä, että voitimme Ranskan liigan kärkipään joukkueen tällaisessa kilpailussa.

 

Pick and roll-kaksikon Morrison-Teemu Rannikko (7/2/9 syöttöä) lisäksi Renaldo Major (14/5) pelasi rohkeasti ja silpoi ranskalaispuolustusta ajoillaan.

 

Juho Lehtoranta (7/5) ja Juho Nenonen (7/4) raatoivat polvet ruvella taistelupalloja joukkueelleen, puolustivat antaumuksella sekä upottivat heittonsa hyvin tarkkuuksin sisään. Myös Petri Virtanen (7/1) oli totutun pirteä takakentällä.

 

Kataja jatkaa EuroChallengen alkulohkon otteluitaan ensi viikon tiistaina tanskan Aarhusissa Ville Tuomisen Bakken Bearsin vieraana.

 

– Emme ole pelanneet fantastisesti vieraissa Korisliigassa, joten toivottavasti ensi viikolla täältä Joensuusta lähtee nöyriä miehiä Tanskaan hakemaan toista voittoa. Fokus pitää koko ajan olla seuraavassa pelissä ja hetkessä, Toijala latasi.

 

Kataja Basket – Cholet Basket 76–70 (24–19, 46–28, 65–51), EuroChallengen alkusarjaa, Joensuu 5.11.2013


Kataja:
Mike Morrison 22/6/3 blokkia, Renaldo Major 14/5, Juho Lehtoranta 7/5, Juho Nenonen 7/4, Teemu Rannikko 7/2/9 syöttöä, Petri Virtanen 7/1, Antti Kanervo 6/1, Sami Lehtoranta 4/2, Brian Greene 2/2, Jesse Niemi 0/0, Kalle Naapi.

Cholet: Terrell Stoglin 17/2/5 syöttöä, Claude Marquis 14/4, Rudy Jomby 11/7, John Cox 9/0/6 syöttöä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Asiat

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia