Kauhajoki yllätti ToPon Helsingissä

9.12.2009 Korisliigan jumbojoukkue Kauhajoen Karhu vastasi keskiviikkokierroksen yllätyksestä haettuaan kauden toisen voittonsa ja ensimmäisen vierasvoittonsa Helsingistä ToPosta 98-90 (49-40) -tuloksella. Lauantaina Suomen cup –finaalissa kohtaavista joukkueista Tampereen Pyrintö tarvitsi kaksi jatkoaikaa Salon Vilppaan kukistamiseen, kun finaalivastus Espoon Honka puolestaan selvitti helposti Forssan Koripoikien heittämän haasteen.

Kauhajoen Karhu katkaisi Roni Leimun johdolla 12 ottelun mittaisen tappioputkensa.

Nichola Bradford nosteli Katajalle 21 pistettä voitokkaassa KTP-ottelussa.

Jouko Järvinen upotti ratkaisevat pisteen Lappeenrannalle Kouvolassa.

Damon Williamsin Pyrintö tarvitsi cup-kenraalissaan kaksi jatkoaikaa Vilppaan kukistamiseen.

Ricky Hickman taiteili peräti 35 pistettä, kun Lahti haki pisteet Uudestakaupungista.

Lauantaina cup-finaalissa pelaavat Tuukka Kotti ja Honka vakuuttivat Forssassa. Kuvat: Francois Perthuis & Kimmo Metsälä & Matti Koskinen.

12 pelin tappioputkensa katkaissut Karhu johti peliä lähes alusta asti. Toisella neljänneksellä se venytti johtonsa jo 16 pisteeseen. ToPo nousi vielä useaan otteeseen parin pisteen päähän ja viimeisellä minuutillakin 87-90 -tilanteeseen, mutta Karhu ei luopunut johdostaan.

- Olemme vihdoin saavuttaneet luottamuksen omaan tekemiseemme ja myös henkisen puolen kuntoon. Kun joukkueen rakenteet ja materiaalikin ovat nyt kunnossa, emme enää sorru, vaikka vastustaja pääsisikin edelle, analysoi pari viikkoa Karhun valmentajana toiminut Timo Hakamaa joukkueen ehkä alkavaa nousua.

Tasaisen tehokkaan Karhun parhaiksi pistemiehiksi pääsivät Roni Leimu 18:lla ja Sad Niskanen 17 pisteellä. Reginald Colson pelasi ensimmäisen ottelunsa 12 pisteen teholla.

ToPolle eivät riittäneet Corey Smithin 28 ja Obie Trotterin 20 pistettä.

Kataja yllätti KTP:n

Sarjan peräpään joukkueista myös Joensuun Kataja haki arvokkaan vierasvoiton Kotkasta, jossa se päihitti KTP:n 78-70 (31-35).

Tasaisessa pelissä Kataja alkoi hivuttautua kohti voittoa kolmannen jakson lopulla. KTP ei päässyt viimeisellä neljänneksellä enää kertaakaan edelle, mutta lähelle kylläkin muun muassa 70-71 -tilanteeseen. Kataja vei noista numeroista viimeiset minuutit 7-0.

Nicholas Bradford nakkasi Katajalle 21 pistettä ja Jeb Ivey 18.

KTP:n korinteosta vastasivat Eric Washington 20:llä ja Mikael Holme 18 pisteellä. Ryan McDade kahmi 18 levypalloa.

LrNMKY:lle niukka voitto Kouvoista

Kierroksen niukimman voiton haki Lappeenrannan NMKY, joka voitti vieraspelissään Kouvot 76-74 (36-42).

Kouvot johti peliä ensimmäiset 33 minuuttia parhaimmillaan 11 pisteellä. Joukkueen korinteko hyytyi 62-54 -tilanteessa viideksi minuutiksi, jonka aikana vieraat kipusivat ohi. Viimeisellä minuutilla syntyi vain kaksi pistettä vapaaheitoilla, joilla Jouko Järvinen nosti LrNMKY:n voittoon.

Voittajien tehokkaimpia olivat J’son Stamper 19:llä ja Sami Pekkola 17 pisteellä.

Ajene Moye heitti Kouvoille 14 pistettä ja Ville Kaunisto keräsi 13 pistettä sekä 14 levypalloa.

Vain Pyrintö kotivoittoon jatkoajoilla

Vierasvoittojen värittämällä kierroksella vain kärkijoukkue Tampereen Pyrintö ylsi kotivoittoon ja sekin sai puurtaa kovan iltapuhteen eli kaksi jatkoaikaa Salon Vilpasta vastaan, ennen kuin kotivoitto irtosi 112-100 (76-76, 40-45) -tuloksella.

Pyrintö on kärsinyt kauden toistaiseksi ainoan tappionsa juuri Vilppaalle, silloinkin kahden jatkoajan pelissä Salossa.

Lawrence Hamm nosti vapaaheitolla Vilppaan ensimmäiselle jatkoajalle, kun taas Joni Harjula nakkasi kolmosellaan Pyrinnön toiselle viisiminuuttiselle. Sitä Pyrintö hallitsi alusta asti.

Pyrinnön tehosta vastasivat jälleen Kenneth Lowe 27:llä ja Damon Williams 26 pisteellä.
Hamm heitti Vilppaalle 31 pistettä ja Roope Ahonen 23.

Namika Lahti kukisti jatkoajalla Korihait

Namika Lahti otti viidennen peräkkäisen voittonsa kukistettuaan vieraspelissään Uudessakaupungissa Korihait jatkoajalla 90-83 (75-75, 39-34).

Peli eteni pitkään vierasjohdossa, kunnes Korihait nousi neljännellä jaksolla edelle. Lahtelaiset kirivät kuitenkin jakson lopun nimiinsä 8-2 ja siirsivät edellispelinsä tavoin ratkaisun jatkoajalle. Jatkoajan viimeinen minuuttikin alkoi tasanumeroissa, mutta vieraat veivät lopun 7-0.

Ricky Hickman rakensi vierasvoittoa peräti 35 pisteellä. Corey Rouse kahmi 18 pistettä ja 17 levypalloa.

Korihaista Josh Gonner ja Arizona Reid heittivät 26 pistettä mieheen. Korihaiden uutena yhdysvaltalaispelaajana esiintyi aiemmin Kauhajoella Korisliigaa pelannut Darryl Hudson, joka pestattiin sormimurtuman vuoksi Korihaiden kokoonpanosta poistuneen Ray Cunninghamin tilalle. Hudson teki kuusi pistettä.

Honka vakuuttava Forssassa

Espoon Honka haki Forssasta vakuuttavan voiton kukistettuaan FoKoPon pistein 87-66 (34-28).

FoKoPo pyristeli puoliaikaan asti Hongan tahdissa, kun molempien joukkueen puolustuspeli toimi, mutta hyökkäys kangerteli. Hongan peli vapautui kolmannella jaksolla, jolloin se myös ratkaisi voittonsa venytettyään johtonsa pariinkymmeneen pisteeseen.

Hongasta Carl Elliot heitti 20 ja Corey Belser 18 pistettä.

Vaisusti hyökänneestä FoKoPosta Ashley Champion keräsi 19 ja Kwamena Brace sekä Durell Vinson 11 pistettä.

Honka matkustaa lauantaina Tampereen Pyrinnön vieraaksi Suomen cupin finaaliin.

- Cupin finaalista on tulossa ihan erilainen ottelu, jossa on oltava hereillä ehdottomasti alusta alkaen. Se on samalla tällä kaudella ensimmäinen kerta, kun meillä on mahdollisuus voittaa jotain merkittävää, puntaroi Hongan Tuomas Iisalo.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.