Pyrintö metsästää voittoputkelleen jatkoa tiistaina Norrköpingiä vastaan

11.11.2013 Korisliigan ja Baltian liigan ottelut yhteen laskien syyskauden ensimmäiset 11 otteluaan voittanut Tampereen Pyrintö hakee voittoputkelleen jatkoa tiistaina, kun Pyynikille saapuu tamperelaisille viime kauden EuroChallengesta tuttu Norrköping Dolphins.

Korisliigan lokakuun pelaaja Antero Lehto joukkueineen hakee voittoputkelleen jatkoa tiistaina.

Kangasalan jätti Antti Nikkilä saa painikaverikseen Ruotsin maajoukkuesentteri Jocke Kjellbomin. Kuvat: Timo Kiviranta/Vastavaloon.com.

Dolphins on Pyrinnön tavoin aloittanut kautensa vakuuttavasti, vaikka seuran tappiosarakkeessa on tamperelaisiin verrattuna pari kauneuspilkkua. Norrköping on kuitannut Ruotsin Basketliganissa seitsemän voittoa yhdeksästä ottelusta sekä Baltian liigassa kaksi voittoa kolmessa ottelussa.

 

– Norrköping on perinteikäs seura, joka on tottunut menestymään. Viime vuonna Dolphins meni jatkoon samasta EuroChallenge-lohkosta, josta Pyrintö tippui. Dolphinsilla on pitkä historia ja rutiini europeleistä, ja meidän on pystyttävä todella hyvään otteluun pystyäksemme voittoon, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola ennakoi.

 

Pyrinnön joukkuehyökkäys perustuu kahden taitavan takamiehen, amerikkalaisen Kendrick Brownin (180 cm/24 v) ja latvialaisen Edgars Jeromanovsin (186/27) luomiskykyyn – kaksikko on jakanut Basketliganissa keskimäärin 8,1 syöttöä ottelua kohden.

 

Ruotsin maajoukkuesentteri Joakim Kjellbom (213/34) ja tshekkiläinen iso mies Jan Tomanec (205/28) muodostavat Dolphinsin korinalustan muurin, ja Tomanec onnistuu kovin tarkkuuksin myös kaaren takaa. Monipuolinen amerikkalaislaituri William Walker (200/26) kantaa päävastuun joukkueen korinteosta.

 

Kuudensina pelaajina Dolphinsin rotaatiossa nähdään liukasliikkeinen Pierre Hampton (202/22) sekä veteraanitakamies Adnan Chuk (194/32).

 

– Dolphinsin avainpelaajat ovat todella vaarallisia. Norrköpingin penkki ei ole meidän tasoisemme. Sitä pitäisi pystyä hyödyntämään ja uskonkin, että pystymme hyvällä puolustuksella väsyttämään avainpelaajat, arvioi Poikola.

 

Baltian liigaa: Tampereen Pyrintö – Norrköping Dolphins Pyynikin Palloiluhallilla tiistaina 12.11. klo 18:30 alkaen.

 

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia