Bisons hakee ensimmäistä Eurocup-vierasvoittoaan Ateenasta

12.11.2013 Urheilukliseisiin kuuluva ilmaisu matkustamisesta leijonan luolaan tulee keskiviikkona todeksi Eurocupin jatkosarjapaikkaa havittelevalle Loimaa Bisonsille, joka pyrkii kartuttamaan voittotiliään ateenalaisen Panioniosin kotihallissa fanaattisten kreikkalaiskannattajien edessä. Bisons-valmentaja Greg Gibson kertoo viime viikon Spartak-voiton kasvattaneen joukkueensa itseluottamusta.

Viimeiset kaksi kautta Panioniosia edustanut Billy Keys palaa Bisons-paidassa entiselle kotikentälleen.

Korinalusjyrä John Williamson tekee Ateenassa kauden Eurocup-debyyttinsä.

Bisons-luotsi Greg Gibsonin mukaan joukkueen itseluottamus on korkealla.

"Junnu Lee" on Eurocupin paras suomalaiskorintekijä 14,5 pisteen keskiarvollaan. Kuvat: Tytti Nuoramo & Tuomas Venhola.

Bisons mykisti venäläisen miljoonaseuran Pietarin Spartakin viime keskiviikkona kotonaan Vantaan Energia Areenalla, kun Mikko Koivisto tarjoili Tuukka Kotille korintekoon vapauttavan syötön vain kaksi sekuntia ennen ottelun loppua.

 

Voiton jälkeen tunnelma loimaalaisleirissä oli vapautunut, sillä Spartakille kaatuessaan Bisonsille olisi kirjattu kolmas alle yhden heiton tappio kolmeen viikkoon, mikä olisi ollut erityisen haastava skenaario ottaessa huomioon, että Bisons pelaa alkulohkon viimeisestä kuudesta ottelustaan neljä vieraskentällä.

 

Spartakin kaaduttua on Bisonsilla tilillään kaksi voittoa neljästä ottelusta, ja päävalmentaja Greg Gibsonin mukaan joukkue uhkuu itseluottamusta lähtiessään Ateenaan toiseen Eurocup-vierasotteluunsa.

 

– Voiton jälkeen on huomattavasti helpompaa astua Ateenan koneeseen. Vaikka Spartak-peli ei vielä ollut varsinainen pakkovoiton paikka, 2-2-voittosuhteella on paljon miellyttävämpi hakea ensimmäistä vierasvoittoa kuin 1-3-voittosuhteella, Gibson laskeskelee.

 

– Spartak-peli oli meille jo neljäs viime sekunneilla ratkennut ottelu, ja jo tämän perusteella itseluottamuksemme on korkealla. Olemme osoittaneet pystyvämme pelaamaan voitosta mitä tahansa joukkuetta vastaan tässä sarjassa.

 

Williamson teki vaikutuksen, Panionios on Keysille tuttu

 

Bisons haki Spartak-voittonsa ennen kaikkea hartiavoimin, sillä joukkueen uusi amerikkalaisvahvistus, fysiikkaihme John "The Body" Williamson ei ollut vielä edustuskelpoinen.

 

198-senttinen korinalushärkä teki ensiesiintymisensä Bisons-paidassa lauantaina Espoossa ja kuritti vanhaa seuraansa Honkaa 24 pisteellä vain 19 minuutissa. Keskiviikkona Ateenassa Williamson tekee kauden Eurocup-debyyttinsä.

 

– John on vielä muutaman viikon päässä parhaasta kunnostaan, mutta hän tuo jo nyt meille korin alle kovuutta ja ratkaisuvoimaa. Ennen kaikkea hän auttaa meitä levypallopelaamisessa, joka on ollut meille Eurocupissa vaikeaa, sekä vie paineita pois Tuukalta (Kotti), Gibson arvioi.

 

Keskiviikon ottelun tärkeyttä ei voi ylikorostaa, sillä vastakkain on kaksi joukkuetta, joista kumpikin on hakenut kaksi voittoa ja petaisi itsensä voitolla vahvoihin asemiin alkulohkon jälkipuoliskolle lähdettäessä. Ennakkokaavioissa joukkueet ovat tasaväkisiä, joskin fanaattisuudestaan tunnetut kreikkalaiskannattajat kallistavat vaakakuppia niin, että kotijoukkuetta voidaan pitää voittajasuosikkina.

 

– Olen kuullut paljon tarinoita kreikkalaisfaneista monilta pelaajilta, mutta uskon meidän olevan valmiit haasteeseen. Meitä helpottaa, että Billy Keys on pelannut viimeiset pari kautta Panioniosissa, ja hän on kertonut meille paljon sikäläisistä olosuhteista, pelaajista ja kannattajista. Tavoitteenamme on ehdottomasti avata vierasvoittotili, uhkuu Gibson.

 

Koposen Himki ja Leen Ploiesti herkullisissa asemissa

 

Eurocupin kolmelle muullekin ”suomalaisjoukkueelle” tilanne on keskiviikkoiltana herkullinen.

 

Viimeiset kolme otteluaan voittanut Petteri Koposen BC Himki ryhmittyy kentälle Bosniassa KK Igokea Aleksandrovacin kotikentällä, kun taas Gerald Lee juniorin CSU Asesoft Ploiesti ottaa kotonaan Romaniassa mittaa Lukoil Sofiasta.

 

Himkillä ja Ploiestilla on mahdollisuus ottaa vahva kiinnitys Eurocupin jatkopaikkataisteluun alkulohkon jälkipuoliskolle lähdettäessä, sillä Lukoil ja Igokea ovat E-alkulohkon hännänhuiput, jotka joutuisivat entistä ahtaammalle hävitessään keskiviikon ottelunsa. Himki on hakenut neljästä ottelustaan kolme ja Ploiesti kaksi voittoa.

 

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana palaa puolestaan viime viikon vieraspelin jälkeen kotikentälleen Stozice Areenalle kohtaamaan Ranskan liigassa pudotuspeliviivan alle ja Eurocup-lohkonsa hännille jumittuneen Paris Levalloisin. Neljästä ottelustaan kaksi voittaneen Olimpijan Sasu Salin saa takakentällä vastaansa Duke- ja NBA-taustaisen amerikkalaispelinrakentaja Daniel Ewingin, joka on pelannut viimeiset kuusi kautta Euroopan huippuseuroissa.

 

Yhteenveto: suomalaiset tilastokärjet Eurocupissa

 

  • Gerald Lee jr (CSU Ploiesti): Pisteet 14,5 Levypallot 5,8 Syötöt 1,0 2p 78,1%
  • Petteri Koponen (BC Himki): Pisteet 12,3 Levypallot 2,0 Syötöt 3,8 2p 3p 40,7% 1p 100,0%
  • Tuukka Kotti (Bisons): Pisteet 11,5 Levypallot 5,5 Syötöt 1,5 2p 59,0%
  • Mikko Koivisto (Bisons): Pisteet 10,8 Levypallot 1,0 Syötöt 2,0 3p 47,8% 1p 100,0%
  • Sasu Salin (Union Olimpija): Pisteet 9,0 Levypallot 3,3 Syötöt 2,0 1p 100,0%

 

Lisätietoja: Eurocupin tilastot

Asiat

 
23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

Näytä lisää vastaavia