Pyrintö jyrää Baltian liigassa, nyt kaatui Norrköping

12.11.2013 20:45 Tampereen Pyrintö ylsi kolmanteen kotivoittoonsa kolmannessa Baltian liigan ottelussaan pyörittelemällä ruotsalaista Norrköping Dolphinsia 78–65 (31–31). Dolphins pysytteli kolme jaksoa tuntumassa kaukoheitoillaan Pyrinnön tuskaillessa korintekonsa kanssa, kunnes ”Punakone” pääsi viimein jylläämään päätösjaksolla.

Kapteeni Lehto iski jälleen: 20 pistettä, viisi syöttöä, seitsemän riistoa!

Pieti Poikola kiitteli oman joukkueensa ratkaisuvalmiutta. Kuvat: Timo Kiviranta/Vastavaloon.com.

Hyökkäyspelaaminen oli Pyrinnölle tervanjuontia ottelun avauspuolikkaalla. Kun tamperelaisten kolmoset eivät uponneet ja kotijoukkue ei päässyt juoksemaan nopeita hyökkäyksiä, ei jalka noussut puolustuksessakaan ja Dolphins pääsi ampumaan muutamia kertoja kaaren takaa tyhjiin.

 

Pierre Hampton ja Edgars Jeromanovs upottivat avauspuoliskolla kaksi kolmosta mieheen, ja tauolle lähdettiin tasalukemissa 31–31.

 

Pyrintö pysytteli loisto-ottelun pelanneen Antero Lehdon (20/0/5 syöttöä/7 riistoa) onnistumisilla hienoisessa johdossa kolmannella jaksolla. Lopulta kotijoukkueen karkumatkan käynnistäjäksi ilmoittautui 19-vuotias Topias Palmi, joka käynnisti perättäisillä koreillaan 9-0-kiskaisun.

 

Palmin starttaaman karkumatkan seurauksena Dolphinsin selkäranka katkesi ja Pyrintö kuittasi Korisliigan ja Baltian liigan ottelut yhteen laskien 12. perättäisen voittonsa.

 

Poikola: ”Onnistuimme ottamaan itseämme niskasta kiinni”

 

Voitokkaan Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola oli pelin tauottua mietteliäs arvioidessaan paitsi joukkueensa avauspuoliskon esitystä, myös pelin ratkaisua.

 

– Jostain syystä olimme huonolla jalalla liikkeellä ensimmäisellä puoliskolla. Passivoiduimme ja jäimme hyökkäyspäässä turhan paljon hyppyheittojoukkueeksi. Monesti tuollainen kurssi on vaikea kääntää, mutta onnistuimme ottamaan itseämme niskasta kiinni, Poikola mietti.

 

– Viisikko Antti Nikkilä-BJ Raymond-Topias Palmi-Antero Lehto-Ville Pekkola ei ole pelannut meillä varmaan kertaakaan, mutta pystyi nyt kääntämään meille ottelun voitoksi. Tämä kertoo joukkueemme tasosta.

 

Pyrintö pelaa seuraavan kerran Korisliigaa lauantaina, jolloin tamperelaiset matkustavat Loimaalle kohtaamaan ”arkkivihollisensa” Nilan Bisonsin. Pyrintö ja Bisons ovat tällä hetkellä Korisliigan ainoat tappiottomat joukkueet.

 

– Kieltämättä hyvä joukkue sytyttää toisen hyvän joukkueen. Meillä on ollut aika moni voitto selvillä jo ensimmäisen jakson jälkeen, mutta lauantaina pitää pystyä parhaaseen suoritukseen, Poikola ennakoi.

 

Tampereen Pyrintö – Norrköping Dolphins 78–65 (14–16, 31–31, 50–47), Baltian liigaa, Tampere 12.11.2013

Pyrintö: Antero Lehto 20/0/5 syöttöä/7 riistoa, Kelvin Lewis 15/3, Topias Palmi 13/4, Damon Williams 8/5/4 syöttöä, Antti Nikkilä 7/8, Benjamin Raymond 6/8, Petri Heinonen 4/2, Osku Heinonen 3/2, Yannick Anzuluni 2/2, Ville Pekkola 0/1, Henri Välimaa 0/0.

Norrköping:
Pierre Hampton 19/5, Edgars Jeromanovs 12/5/5 syöttöä, Jan Tomanec 10/7, Joakim Kjellbom 9/13.

 

Ottelutilastot: Pyrintö – Norrköping

Asiat

 
23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

Näytä lisää vastaavia