BC Nokia: Seura ei hyväksy rasistista käyttäytymistä

13.11.2013 YLE Urheilu uutisoi BC Nokian ja JKS:n välisessä koripallo-ottelussa tapahtuneesta rasistisesta huutelusta, jonka kohteeksi joutui järvenpääläisjoukkueen pelaaja. BC Nokia julkaisi tiedotteen ottelutapahtumassaan tapahtuneesta asiattomasta käyttäytymisestä.

Seuran tiedotteessa BC Nokia kertoo seuraavaa:

BC Nokia ry ei hyväksy toiminnassaan tai järjestämissään tapahtumissa minkäänlaista rasistista käyttäytymistä. Seura on pyytänyt anteeksi junioreidensa käyttäytymistä pelaajalta, johon loukkaava huutelu kohdistui ja pahoittelee asiattomasta käyttäytymisestä koitunutta mielipahaa.

 

BC Nokia on käsitellyt tapauksen siihen osallistuneiden 9-vuotiaiden poikien ja heidän vanhempiensa kanssa. Myös seuran muille joukkueille on tiedotettu asiasta ja valmentajat on ohjeistettu käymään läpi seuran arvot pelaajien kanssa.

 

Pidämme tätä yksittäistä tapausta erittäin valitettavana, sillä edellytämme kaikilta seuramme toimintaan osallistuvilta pelaajilta ja jäseniltä arvojemme mukaista toimintaa. Arvoihimme rasistinen käyttäytyminen ei luonnollisesti kuulu.

 

Erityisen tärkeänä pidämme sitä, että aikuiset kantavat vastuun asiassa. Ensisijainen tehtävämme vanhempina ja aikuisina on opastaa ja ohjata seuramme nuoria pelaajia suvaitsevaan ja hyvään käytökseen.

Suomen Koripalloliitto on käsitellyt ottelusta saadun erotuomariraportin sekä BC Nokian tapahtuneesta antaman selvityksen. Koripalloliitto pitää tapahtunutta valitettavana, eikä hyväksy rasistista käyttäytymistä missään muodossa. Saatujen selvitysten perusteella BC Nokia on ryhtynyt asianmukaisiin toimenpiteisiin pyytäessään huutelun kohteeksi joutuneelta pelaajalta anteeksi seuran 9-vuotiaiden poikajunioreiden käytöstä, käsitellessään seuran ja koripallon arvojen vastaisen käytöksen kyseisten junioreiden, heidän vanhempiensa sekä valmentajiensa kanssa. Seuran toiminnan johdosta tapahtuma ei johda kurinpitomenettelyn jatkamiseen.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia