Bisons petasi Loimaalle tappiottomien derbyn lauantaille, myös KTP palasi voitokkaasti

15.11.2013 Ennakkosuosikit pitivät pintansa Korisliigan perjantai-illan kahdessa kohtaamisessa. Uudenkaupungin Korihait piti hallitsevaa mestaria ahtaalla Loimaan Liikuntahallilla, mutta Bisons säilytti tappiottoman saldonsa Antto Nikkarisen viime hetken ratkaisuilla pistein 86–85 (49–44). Kotkassa KTP palasi eurokentiltä 81–65 (22–27)-kotivoitolla Tapiolan Hongasta.

Antto Nikkarinen pelasti Bisonsille voiton perjantaina.

Ralph "Iso Kolmonen" Sampson III oli erinomainen Korisliiga-debyytissään.

Jukka Matinen piiskasi Honkaa kolmosillaan. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Torstaina iltapäivällä Helsinki-Vantaan kautta Ateenasta palannut Bisons oli perjantaina vaikeuksissa kotikentällään latautunutta Korihaita vastaan.

 

Kauden ennakkoluulottominta joukkuehyökkäystä esittänyt Korihait vainusi saaliin jo varhain, kun loimaalaisilta ei löytynyt odotuksien mukaan jalkoja vastata uusikaupunkilaisten ajoihin.

 

Toisessa päässä kenttää Bisons sai kuitenkin puristettua itsestään riittämiin tehoja pysyäkseen pinnalla ”tappajahaiden” saalistaessa. Loimaalaiset johtivatkin päätösneljänneksellä kymmenellä pisteellä ennen kuin Korihait lipui rinnalle ja viimeisen minuutin alkaessa kahden pisteen johtoon Chace Stanbackin neljällä vapaaheitolla.

 

Päävastuun isäntien pelinrakentelusta kantanut Antto Nikkarinen otti kuitenkin ohjakset käsiinsä. Nikkarinen tasoitti pelin tilanteeseen 85–85 väkevällä ajollaan runsaat 40 sekuntia ennen loppua, ja Bisonsin puolustettua Korihait pallonmenetykseen sinetöi Nikkarinen kotivoiton upottamalla yhden onnistuneen vapaaheiton sekä takomalla toisen rautaan niin, ettei Korihaille jäänyt enää aikaa saada heittoa aikaiseksi.

 

– Panioniosia vastaan teemanamme oli estää ajot keskustaan. Silloin teimme ihan kelpo työtä, tänään emme. Minusta se kertoo siitä, että esimerkiksi Mikko Jalonen ja Sami Ikävalko ovat ihan kansainvälisen tason pelaajia, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson arvioi.

 

– Kolme ottelua neljän päivän sisään on rankka rytmitys, mutta tällaista peli on esimerkiksi pudotuspeleissä. Pitää olla valmiina jokaisessa ottelussa.

 

Nikkarisen (9/1/9 syöttöä) lisäksi Bisonsin sankareiksi nousivat erinomaisen Korisliiga-debyytin tehnyt Ralph Sampson (17/6) sekä takuuvarmat Frank Robinson (13/8/3 syöttöä/3 riistoa), Tuukka Kotti (12/6/4 syöttöä) ja Mikko Koivisto (12/2). Bisonsin amerikkalaisista huilivuorossa oli Billy Keys.


Korihailta Josh Dollard (25/7), Sami Ikävalko (18/6) ja Mikko Jalonen (13/1/3 syöttöä) pelasivat erinomaisesti.

 

Bisons ja Pyrintö jatkavat kaksin Korisliigan ainoina tappiottomina joukkueina, Pyrintö yhdellä voitolla enemmän. Toinen joukkueista joutuu lauantaina taipumaan ensimmäisen kerran tällä kaudella, kun joukkueet kohtaavat kiihkeässä URHOtv-ottelussa.

 

KTP heräsi toisella puoliajalla

 

Tiistaina italialaisen Reggio Emilian Karhuvuoressa kaatanut KTP oli perjantaina Steveco Areenan Honka-ottelussa helisemässä avauspuoliskolla. Honka tylsistytti KTP:n kovimmat aseet järjestelmällisesti, ja kun kotkalaisten kaukoheitotkaan eivät uponneet, lähti Honka pukukoppiin 22–27-johdossa.


Honka johti vielä kolmannen jakson puolenvälin lähestyessä kahdeksalla pisteellä, kunnes KTP:n moottori alkoi taas hurista. Tilanteessa 26–34 Sharaud Curry ja Timo Heinonen viimeistelivät kahteen pekkaan 16 pistettä siirtäen kotijoukkueen johtoon, ja Hongan ratkaisijoiden ajauduttua hiljalleen KTP:n puolustajien kurimukseen karautti Jukka Matinen KTP:n karkumatkalle kaaren takaa.

 

– Honka puolusti hyvin, mutta me olimme alussa passiivisia ja jäimme pompottelemaan. Tauolla käytiin perusasiat läpi ja pelimme vapautui, selvitti KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen.

 

KTP oli varautunut Hongan tehomiehen Ronnie Clarkin vartiointiin, mutta liigan pistekuningas oli sivussa jalkavamman vuoksi.

 

Kotkalaisista Jukka Matinen (22/9) rankaisi vanhaa joukkuettaan isän kädestä. Timo Heinonen (14/7/3 syöttöä) ja Sharaud Curry (13/6/5 syöttöä) säestivät.

 

Hongalta Jaraun Burrows (25/11) ja Omar Krayem (14/8/5 syöttöä) onnistuivat parhaiten.

 

(Basket.fi-STT)

Lisätietoja: Korisliiga
 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia