Toivosen UTPA:lle voitto viime sekunnin haamukorilla, Weckströmin Maine avausvoittoon

16.11.2013 Lauri Toivosen UTPA Broncs haki voiton miesten NCAA-liigassa dramaattisimmalla mahdollisella tavalla, kun Shaquille Bogan viime sekunnin kolmonen lähes puolesta kentästä lävisti sukan ja johdatti UTPA:n 81–78 (44–39)-voittoon Tennessee Techistä. Naisten NCAA:ssa Sophie Weckström avasi runkosarjansa 64–59 (34–37)-voitolla North Dakota Statesta.

Lauri Toivosen UTPA haki dramaattisen voiton viime sekunnin korilla.

"Fifi" Weckström uurasti 16 minuuttia Mainen avausvoitossa. Kuvat: Francois Perthuis & Johan Weckström.

Tennessee Tech oli tasoittanut ottelun UTPA:a vastaan tilanteeseen 78–78, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 48 sekuntia.

 

UTPA:n ensimmäinen voittokoriyritys pomppi rautoihin, mutta joukkueen Alex Majewski onnistui pallonriistossa neljä sekuntia ennen loppua ja syötti pallon Bogalle, jonka lähes puolesta kentästä heittämä kolmonen riehaannutti UTPA:n voittotuuletuksiin.

 

Penkiltä peliin tullut Toivonen kiskoi UTPA:lle 12 minuutissa kaksi levypalloa.

 

Alex Murphyn Duke Blue Devils kuritti Florida Atlanticia pistein 97–64 (52–29) Rodney Hoodin (28/3) ja Jabari Parkerin (21/10/3 syöttöä) esittäessä parastaan. Murphylle kirjattiin yhdeksässä minuutissa yksi levypalloa.

 

 
Ottelutilastot: UTPA – Tennessee Tech
  

Weckströmin Maine avausvoittoon

 

Valmistavissa otteluissaan voitosta voittoon edennyt Sophie Weckströmin Maine avasi myös virallisen runkosarjakautensa voitolla.

 

Maine nousi 12 pisteen takaa 64–59 (34–37)-voittoon North Dakota Statea vastaan Weckströmin vastatessa 16 minuutissa neljän pisteen ja kahden pallonriiston saaliista.

 

Kahdella suurvoitolla kautensa aloittanut Evita Iiskolan Providence johti Drexeliä vastaan parhaimmillaan numeroissa 26-9, mutta upotti pelin toisella puoliskolla pelitilanneheittonsa vain 4/22 ja joutui taipumaan luvuin 52–62 (33–24). Iiskola heitti kuusi pistettä ja sieppasi kahdeksan levypalloa.

 

Houston Baptistin Heidi Sihvola oli tehokas kolmessa peliminuutissaan ja keräsi joukkueelleen kaksi pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä vierasottelussa Texas Southernia vastaan. TSU vei kuitenkin viime minuutit 15-6 ja nousi 74–62 (37–33)-voittoon.

 

 
Ottelutilastot: Drexel – Providence
 

Henkilöt

 
8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

Näytä lisää vastaavia