Salinin Olimpija voittoon haamuheitolla, myös Koposella ja Cavénilla hyvä ilta

16.11.2013 23:05 Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana kuittasi toisen perättäisen voittonsa Adrianmeren liigassa kaatamalla montenegrolaisen KK Buducnostin vieraissa 76–78 (34–39) viimeisen sekunnin haamuheitolla. Petteri Koposen BC Himki jatkoi tappiottomana Itä-Euroopan VTB-liigassa ja Joonas Cavén pussitti avauspisteensä Espanjan ACB-liigassa.

Sasu Salinin Olimpija haki toisen voiton putkeen Adrianmeren liigassa..

..Petteri Koposen Himkin voittosuora VTB-liigassa on viiden pelin mittainen..

..ja Joonas Cavén säkitti avauspisteensä ACB-liigassa.

Ottelu Artland Dragonsia vastaan oli Gordon Herbertin Skylinersin heiniä.

Anton Mirolybovin Hannover Tigers jatkaa voittoputkessa. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis.

Kautensa Adrianmeren liigassa kuudella tappiolla aloittanut Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana haki nyt toisen perättäisen voittonsa nujertamalla Montenegron pääkaupungissa Podgoricassa kotijoukkue KK Buducnostin pistein 76–78 (34–39).

 

Buducnost johti vielä 30 sekuntia ennen loppua lukemin 74–67, mutta Sasu Salinin ja Drazen Bubnicin kolmoset sivalsivat Olimpijan kaaren takaa pisteen päähän (74–73).

 

Kotijoukkueen Cedomir Vitkovacin kahden onnistuneen vapaaheiton (76–73) jälkeen Olimpijan Alen Omic kavensi pisteen kakkosellaan (76–75), jonka jälkeen Sasu Salin pysäytti kellon pakottaen kotijoukkueen Aleksandar Capinin vapaaheittoviivalle.

 

Capin kuitenkin sortui vapaaheittoviivalla ja kolisutti molemmat heittoyrityksensä rautoihin. Vieraiden Jakov Vladovic sai mahdollisuutensa voittoheittoon, joka upposi koriin ja vapautti slovenialaiset voitontanssiin.

 

Virhevaikeuksista kärsinyt Sasu Salin pelasi vain 11 minuuttia, mutta ehti kerätä siinä ajassa seitsemän pistettä, levypallon, riiston ja syötön. Deividas Gailius (21/5) ja Alen Omic (17/9) olivat voittajien parhaat.

 

Ottelutilastot: Buducnost – Olimpija

Koposen Himki porhalsi viidenteen perättäisvoittoonsa

 

Petteri Koposen BC Himkin voittoputki Itä-Euroopan VTB-liigassa jatkuu jatkumistaan. Ukrainalainen Azovmash Mariupol joutui loikkimaan Luoteis-Moskovasta häntä koipien välissä takaisin kotikentälleen Himkin murjottua vieraansa pistein 85–57 (47–28).

 

Vastuu jakautui tasaisesti koko Himkin miehistölle. Kresimir Loncar (16/3) ja Marko Popovic (10/1/8 syöttöä/3 riistoa) upottivat ainoina pelaajina kaksinumeroiset pisteluvut. Petteri Koponen keräsi yhdeksän pistettä pääosin pelinrakentajan roolissa ja keräsi pisteensä kakkosilla ja vapaaheitoilla.

 

Himki hakee VTB-liigan kuudetta voittoaan 1. joulukuuta Valko-Venäjällä Tsmoki Minskin vieraana.

 

Cavén avasi pistetilinsä ”Euroopan kovimmassa liigassa”

 

Viime kesän Susijengi-debytantti Joonas Cavén sai pistetilinsä auki Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa, Espanjan ACB:ssa, kun hänen edustamansa FIATC Joventut Badalona haki Kanarian Saarten La Lagunassa 95–103 (50–65)-vierasvoiton CB Canariasista.

 

La Lagunassa koettiin ennennäkemätön heittomyrsky, kun Badalona upotti pelin avauspuoliskolla kakkosensa 63% ja kolmosensa 65% tarkkuudella. Vierasjohto oli kasvanut taukoon mennessä 15 pisteeseen ja Badalona oli rummuttanut jo hurjat 65 pistettä.

 

Canarias pyrki parhaansa mukaan vieraidensa kantaan toisella puoliajalla, mutta Badalona jatkoi hyvää heittopeliään ja onnistui narraamaan kauden kolmannen voittonsa. Devoe Joseph (26/3/5 syöttöä) oli kentän paras pelaaja.

 

Joonas Cavén kirjautti ensimmäiset pisteensä ACB-liigassa komealla tavalla onnistumalla kahdesti kolmoskaaren takaa. Cavén pussitti kuusi pistettä ja haki kaksi levypalloa voittajien paidassa.

 

Ottelutilastot: Canarias – Joventut

 

Rautins liekitti korisukkaa, Herbertin Skyliners voittoon

 

Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners haki kauden neljännen voittonsa Saksan Bundesliigassa nujertamalla Artland Dragonsin kotonaan 89–74 (40–35).


Tasaisen avauspuoliskon jälkeen Skyliners karkasi vierailtaan kuusi kolmosta upottaneen Andy Rautinsin (24/5/8 syöttöä) suorituksilla. Kotijoukkueen toinen vahva lenkki oli Danilo Barthel (18/3).

 

Skylinersillä on kasassa neljä voittoa yhdeksässä ottelussa.

 

Ottelutilastot: Frankfurt – Artland

 

Haanpää Coruña liigan kakkossijalle

 

Samuel Haanpään Leyma Basquet Coruña jatkoi voitokkaita otteitaan Espanjan kakkosliigassa (Adecco Oro) vierasottelussaan Rincóa vastaan.

 

Coruña nousi pelin toisella puoliajalla 11 pisteen takaa 61–63 (39–28)-trillerivoittoon Jesus Castron 21 pisteen saattelemana. Samuel Haanpää pelasi neljä minuuttia ja merkitsi voittajille yhden virheen.

 

Coruna on voittanut seitsemästä pelaamastaan ottelusta viisi.

 

Ottelutilastot: Rincó – Coruña

Mirolybovin Tigers jyrää

 

Anton Mirolybovin Hannover Tigers jyrää Saksan ProB-liigan pohjoislohkossa.

 

Mirolybovin suojatit hakivat lauantaina jo neljännen perättäisen voittonsa, kun lohkon häntäpään joukkueisiin kuuluva Braunschweig sai myllytyksen Hannoverissa pistein 100–64 (54–33).

 

Hannover Tigers on voittanut kahdeksasta pelaamastaan ottelusta kuusi.

 

Kauniston Lillelle vierastappio

 

Ville Kauniston Lillen valmentajanvaihdoksen jälkeinen piristyminen jäi lyhytaikaiseksi – Lillelle merkittiin lauantai-iltana kolmas perättäistappio kahden voiton putken jälkeen. Boulogne-Sur-Mer löi Lillen pistein 89–66 (40–26).

 

Kaunisto kuului Lillen aloitusviisikkoon ja kirjautti joukkueelleen neljä pistettä, seitsemän levypalloa ja kaksi blokkia 18 minuutissa.

 

Lillellä on kasassa kolme voittoa ja kymmenen tappiota.

 

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia