Korpivaaralla täydellinen heittoilta, Sten Wasserburgin pisteykkönen

17.11.2013 Suomen Naarassusien teholaituri Heta Korpivaara ylsi kauden parhaaseensa Ranskan LF2:n viikonloppukierroksella. Korpivaara pussitti kaikki 10 pelitilanneheittoaan ja säkitti 26 pistettä edustamansa Reimsin nujertaessa Pays d’Aixin. Tiina Sten pussitti 17 pistettä Saksan Bundesliigan kärkijoukkue TSV Wasserburgille voitossa Osnabruckista.

Heta Korpivaara pussitti kaikki kymmenen pelitilanneheittoaan Ranskan kakkosliigan viikonloppukierroksella.

Tiina Sten oli Bundesliigan kärkijoukkueen pisteykkönen.

Laura Saarinen tyylitteli taas tupla-tuplan Espanjassa.

Krista Gross oli Napolin pistekärki. Kuvat: Ville Vuorinen, Tytti Nuoramo & Tuomas Venhola.

Korpivaaran Reims johti Pays d’Aixia kotikentällään tauolla vain yhdellä pisteellä, mutta kolmas jakso kirjattiin Reimsin hyväksi leikiten pistein 26–15. Pays d’Aix taipui pistein 73–66 (32–31).

 

Kauden ennätyksensä (26 pistettä) Korpivaara kauhoi kahdeksan levypalloa, jakoi kaksi syöttöä, blokkasi kaksi vastustajan heittoa ja riisti pallon kerran.

 

Reims on voittanut kuudesta ottelustaan kolme.

 

Ottelutilastot: Reims – Pays d’Aix
 

Sten ja Lehtoranta kaksinumeroisille, Salomaan Hernerille kolmas perättäisvoitto

 

Tiina Sten oli hallitsevan Saksan mestarin TSV Wasserburgin paras korintekijä 17 pisteellään, kun Wasserburg jatkoi voittovirettään masentamalla Osnabruckin pistein 92–66 (49–31). Sten kirjautti lisäksi joukkueelleen kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi blokkia.

 

Henna Salomaan Herner voitti jo kolmannen perättäisen ottelunsa kaatamalla Bambergin 80–68 (37–37). Hernerin tehoykkönen oli 18 pistettä upottanut Emina Karic. Salomaalle merkittiin kolme pistettä ja yksi syöttö.

 

Linda-Lotta Lehtoranta pussitti Donau-Riesille 13 pistettä, mutta vierasjoukkue Saarlouis onnistui hakemaan Donau-Riesin kotikentältä 52-65 (24-36)-voiton. Donau-Ries jäi jalkoihin toisella kymmenminuuttisella, jonka vieraat veivät 8-21.

 

Bundesliigan kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen Wasserburg on voittanut seitsemän ottelua, Herner neljä ja Donau-Ries kolme.

 

Ottelutilastot: Wasserburg – Osnabruck
 
Ottelutilastot: Herner – Bamberg
 
Ottelutilastot: Donau-Ries – Saarlouis
 

Saarinen kaapi taas tupla-tuplan

 

Ensimmäistä ammattilaiskauttaan Espanjassa pelaava Laura Saarinen täytti jälleen tilastosarakkeita ahkerasti, kun Espanjan kakkosliiga (Liga Femenina 2) pyörähti neljännelle kierrokselleen.

 

Ourensea edustava Saarinen nosteli 13 pistettä ja kauhoi 11 levypalloa, mutta Ourense ei löytänyt itsestään hyökkäyspäässä riittäviä tehoja ja joutui nöyrtymään pistein 59–75 (28–37). Kentän tähti oli vierasjoukkue Arxilin Tajay Ashmeade (28/22).

 

Ourensella on sarjataulukossa yksi voitto ja kolme tappiota.

 

Ottelutilastot: Ourense – Arxil
 

Gross Napolin pistekärki


Krista Grossin hyvä kausi Italian kakkosliigan Dike Napolissa jatkui myös sunnuntai-iltana Napolin kohdatessa vieraissa Battipaglian.


Gross oli 15 pisteellään ja seitsemällä levypallollaan vieraiden tehokkain, mutta Battipaglia vei vähäkorisen ottelun nimiinsä 56–50 (31–24) johdettuaan kolmannella jaksolla jo 16 pisteellä.

 

Napolilla on tilillään kaksi voittoa ja kolme tappiota.

 

Ottelutilastot: Battipaglia – Napoli
 

Välikosken Eclexillä kahden tappion viikonloppu

 

Sandra Välikosken Eclexille kirjattiin Baltian liigassa lauantaina kotitappio liettualaiselle Hoptrans-Sirenosille pistein 44–69 (17–41). Ottelu ratkesi toisella neljänneksellä, jonka liettualaiset eivät 2-24. Välikoski nosti kaksi pistettä ja haki neljä levypalloa.

 

Sunnuntaina Eclex joutui puolestaan nöyrtymään kauden ensimmäiseen tappioonsa Viron liigassa, kun SK Cesis vei voiton Audentesin urheilukoululla Tallinnassa 66–83 (37–41). Välikoski upotti kolme pistettä ja haki kaksi levypalloa.

 

 
Ottelutilastot: Eclex – SK Cesis
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia