Salin sivalteli 18 pistettä, Lee tehokkaana Romaniassa

23.11.2013 23:40 Sasu Salin pussitti Union Olimpijan korkeimman pistemäärän, 18, Adrianmeren liigan lauantaikierroksella ja Gerald Lee jr vastasi 12 pisteestä CSU Ploiestin jatkaessa voittojaan Romaniassa. Suomalaisvoittoja kirjattiin myös Saksassa sekä Espanjassa.

Sasu Salin liekitti lauantaina 18 pistettä..

..ja "Junnu-Lee" 12 pistettä.

Shawn Huff jäi virhevaikeuksissa yhdeksään minuuttiin.

Samuel Haanpään Coruña jatkaa Adecco Oron jaetulla kakkossijalla. Kuvat: Ville Vuorinen.

Sasu Salinin Union Olimpija jatkoi perättäisvoittojen metsästämistä Adrianmeren liigassa lauantain kotiottelussaan Cedevita Zagrebia vastaan Ljubljanan Stozice Areenalla.

Salinin onnistunut kolmonen tasoitti tilanteen lukemiin 57–57 kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, ja jatkoajalle lähdettiin tasatilanteessa 59–59.

Jatkoajalla joukkueet etenivät kori korista, kunnes Cedevita sieppasi viimeisellä minuutilla ratkaisevan johdon itselleen Ante Delasin neljällä vapaaheitolla. Cedevita voitti Ljubljanassa luvuin 69–71 (31–25, 59–59).

Sasu Salin oli Olimpijan tehokkain korintekijä 18 pisteellään. Kolmoskaaren takaa Susijengin luottomies onnistui neljä kertaa. Salin jakoi myös neljä koriin johtanutta syöttöä ja riisti pallon kahdesti.

Olimpija jatkaa Adrianmeren liigan jumbosijalla voitettuaan yhdeksästä ottelusta kaksi.

Ottelutilastot: Olimpija – Cedevita

Lee tehokkaana, Ploiestille taas hermovoitto

Gerald Lee juniorin CSU Asesoft Ploiestin voittoputki oli lähellä katketa lauantaina, kun Ploiesti kohtasi Romanian liiganelosen Rovinarin kotikentällään.

Rovinari johti 70 sekuntia ennen pelin päättymistä lukemissa 78–82, mutta hallitseva mestari piti pintansa. Filip Adamovic tasoitti pelin perättäisillä koreillaan ja Vladimir Tica varmisti 84–82 (44–45)-voiton tippaamalla joukkuekaverin ohiheiton koriin seitsemän sekuntia ennen loppua.

Virhevaikeudet rajoittivat Leen peliaikaa, mutta Korihaiden kasvatti käytti 18 minuuttiaan tehokkaasti pussittamalla joukkueelleen 12 pistettä. Seitsemästä kakkosestaan kuusi säkittänyt Lee napsi myös neljä levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti pallon kahdesti.

Ploiesti jatkaa liigan jaetulla kärkisijalla tilillään kahdeksan voittoa yhdeksästä pelistä.

Ottelutilastot: Ploiesti – Rovinari

Herbertin Skyliners haki vieraspisteet

Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners haki toisen perättäisen voittonsa Saksan Bundesliigassa kaadettuaan Tübingenin vieraskentällä 67–76 (36–35).

Bundesliigan häntäpäähän kuuluva Tübingen hallitsi peliä kaksi ja puoli jaksoa, mutta kotijoukkueen aloitusviisikon väsyessä sai Skyliners voiton näppeihinsä. Skylinersin pistepommittajana esille nousi tuttuun tapaan Andy Rautins (17/2/4 syöttöä).

Shawn Huffin Ludwigsburg pelasi tasaväkisen vierasottelun Hagenia vastaan, mutta kotijoukkue Hagen onnistui petaamaan voiton kolmannen jakson lopun 9-0-kiskaisullaan. Hagen riemastutti kotifaninsa pistein 85–80 (43–46).

Huffin peliaika jäi virhevaikeuksien vuoksi yhdeksään minuuttiin. Suomen Susijengin ”linkkuveitsen” saldoksi kirjattiin yksi levypallo ja yksi syöttö. Kotijoukkueen Mark Dorris oli 27 pisteellään ottelun ratkaisija.

Frankfurt ja Ludwigsburg ovat kumpikin voittaneet kymmenestä ottelustaan viisi.

Ottelutilastot: Tübingen – Frankfurt

Ottelutilastot: Hagen – Ludwigsburg

Haanpään Coruñalle kolmas perättäisvoitto

Samuel Haanpään Leyma Coruña nappasi kolmannen perättäisen voittonsa Espanjan kakkosliigassa (Adecco Oro) myöhään perjantai-iltana.

Oviedo johti Coruñaa parhaimmillaan pisteissä 28–37, mutta kotijoukkue vei 16 pistettä säkittäneiden Jason Cainin ja Jesus Castron koreilla seuraavat parikymmentä minuuttia 32–15 ja karkasi kahdeksan pisteen johtoon. Oviedo hiipi vielä tuntumaan, mutta Coruña lunasti pelistä 69–62 (32–36)-voiton.

Haanpää keräsi voittajille kolme pistettä, viisi levypalloa ja kaksi riistoa. Coruña on voittanut kahdeksasta pelaamastaan ottelusta kuusi.

Ottelutilastot: Coruña – Oviedo

Mirolybovin Tigersin voittoputki jatkuu

Anton Mirolybovin luotsaama Hannover Tigers tyylitteli lauantaina jo viidennen perättäisen voittonsa Saksan ProB-liigassa.

Tigers kohtasi vierasottelussa liigan ylimmän kastin Braunschweigin ja riisui kotijoukkueen aseista 59–72 (25–31)-voitollaan. Peli ratkesi päätöskymmenminuuttisella, jonka Tigers vei 11–23.

Tigers jatkaa ProA:n pohjoislohkon kärkisijalla seitsemällä voitolla yhdeksästä ottelusta. Tigersin kanssa lohkon kärkisijan jakaa Schwelmer Baskets.

Henkilöt

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.