Bisons palaa kotikentälleen, Radnicki vastassa Vantaalla

26.11.2013 12:00 Loimaan Biisoniperheessä eletään jännittäviä hetkiä. Kaksi viimeisintä Eurocup-otteluaan vieraskentällä pelannut Bisons palaa kotiinsa Vantaan Energia Areenalla keskiviikkona hakemaan revanssivoittoa serbialaisesta KK Radnickista. Voitto olisi Bisonsin jatkohaaveiden kannalta elintärkeä.

Tuukka Kotin Bisonsilla on edessä paluu kotikentälle Eurocupissa.

Bisons-fanit täyttävät Vantaan Energia Areenan lehterit Radnicki-ottelussa. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Eurocup-alkulohkovaihe on kääntynyt toiselle puoliskolleen, ja Bisons majailee tällä hetkellä G-lohkon jaetulla viimeisellä sijalla yhdessä Neptunas Klaipedan ja Pietarin Spartakin kanssa. Kukin kolmesta joukkueesta on voittanut kaksi ottelua.

 

Edellisissä otteluissaan vieraskentällä Panioniosille ja Klaipedalle kapsahtanut Bisons joutuu tuhannen taalan testiin keskiviikkona, kun serbialainen KK Radnicki Kragujevac saapuu Vantaalle vieraaksi.

 

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Radnicki tyylitteli kotikentällään kolmen pisteen voiton ja Bisonsilla on tähtäimessä revanssi. Panokset ovat kovat, sillä tappion myötä Bisonsin tulisi todennäköisesti voittaa kolme perättäistä otteluaan edetäkseen Eurocupin 32 parhaan joukkoon.

 

– Pelejä on jäljellä keskiviikon jälkeenkin, mutta totuus on, että meidän on voitettava keskiviikkona. Olemme innoissamme paluusta kotikentällemme ja tiedämme täsmälleen, mitä meidän pitää tehdä voittaaksemme Radnicki. Nyt kysymys on enää siitä, että menemme kentälle ja teemme pelisuunnitelman mukaan, Bisons-luotsi Greg Gibson sommittelee.

 

Radnicki on vaivihkaa pelannut itsensä Eurocup-alkulohkon kakkossijalle neljällä voitollaan kuudesta ottelusta. Adrianmeren liigassa Radnickilla on meneillään pienoinen lama neljän perättäistappion muodossa.

 

Radnicki on ollut alkukaudella merkittävän tasainen joukkue, mutta yksittäisinä tähtinä tarkkailun kohteeksi kannattaa ottaa beniniläinen atleetti-ihme Mouphtaou Yarou (208 cm/23 v) sekä serbialaiset Marko Marinovic (183/30) sekä Sava Lesic (205/25).

 

– Radnickilla on aseita. Heillä on tarkkoja heittäjiä, taitavia takamiehiä, kokeneita isoja kavereita. Yarou on yksi Eurocupin parhaita pelaajia, joka ottaa 20 levypalloa, jos häntä ei pysäytä. Heidän kykynsä luoda korintekopaikkoja lähietäisyyksiltä todella satutti meitä Serbiassa, Gibson tiivistää.

 

– Meidän on oltava huolellisia ja pelattava aggressiivisesti, pidettävä huoli sulkupeleistä, oltava maltillisia. Ihan perusasioita kaikki. Nyt katsomme vähän ottelutallenteita ja valmistaudumme kaikella huolellisuudella.
 

Sasu Salinin Union Olimpija kohtaa keskiviikon Eurocup-ottelussaan Villeurbannen. Voitto veisi Olimpijan äärimmäisen lähelle Eurocupin jatkopaikkaa. Gerald Lee jr.:n Ploiesti pelaa vastaavasti Pinar Karsiyakan vieraana hyvin samankaltaisessa asetelmassa Bisonsin kanssa.


Eurocupia: Loimaa Bisons – KK Radnicki Kragujevac Vantaan Energia Areenalla keskiviikkona 27.11. klo 20:00 alkaen. Nelonen Pro televisioi ottelun suorana.

 

Lisätietoja: Bisons – Radnicki

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

Näytä lisää vastaavia