Pyrintö katkaisi Katajan voittokulun, Bisonsille 13. perättäisvoitto

14.12.2013 21:10 Tampereen Pyrintö jatkoi Korisliigassa tappiottomien kotipelien sarjaansa katkaisemalla joensuulaisen Kataja Basketin yhdeksän pelin voittoputken selvin pistein 95–73 (49–43). Voitto oli Pyrinnölle tämän kauden seitsemäs kotihallissaan. Lauantain liigakierroksen muut voittajat olivat 13. perättäisvoittonsa hakenut Nilan Bisons sekä Karhu ja Vilpas.

Alex Vaenerberg oli Pyrinnön sytyttäjä Kataja-pelissä..

..ja Antero Lehto johti "Punakonetta" 20 pisteellään.

Markus Moleniuksen Karhu oli parempi Lapualla.

Ville Mäkäläisen Bisons saalisti 13. voittonsa Lappeenrannassa.

Joseph Harris onnistui kaikilla osa-alueilla Vilppaan kaataessa Hongan. Kuvat: Timo Kiviranta/Vastavaloon.com, Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Kataja Basket johti Pyynikillä peliä viimeisen kerran toisen neljänneksen alussa pisteissä 23–27. Pyrintö vei kuitenkin Alex Vaenerbergin kahden perättäisen kolmosen myötä pariminuuttisen 11-0 ja sieppasi johdon itsellen.

Kolmannen jakson puolivälin jälkeen Kataja nousi kiusaamaan tilanteeseen 60–59, jolloin Pyrintö antoi vierailleen jälleen kertakaikkisen tyrmäysiskun. Vaenerberg säkitti viisi perättäistä pistettä kotijoukkueen 13-0-kiskaisun alkajaisiksi ja päätösjaksolla kotijoukkue nautiskeli parhaimmillaan 23 pisteen johtoon.

– Tiesimme, että jos puolustamme hyvin täydet 40 minuuttia, materiaaliero tulee esiin – etenkin kun Kataja oli vajaalukuinen. Tauolla viilasimme vähän palloscreenin puolustusta ja saimme Katajalta helpot heitot pois. Se ratkaisi oikeastaan voiton, analysoi Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola.

Pyrintö löylytti Katajaa koko miehistönsä voimalla. Irtiottovaiheiden sankarin Alex Vaenerbergin (11/4) lisäksi Antero Lehto (20/3), BJ Raymond (15/4/5 syöttöä), Antti Nikkilä (12/11/3 blokkia), Kelvin Lewis (15/4) ja Damon Williams (15/7/4 syöttöä/2 blokkia) olivat terävässä vedossa.

Katajan parhaat olivat Juho Nenonen (15/4), Mike Morrison (14/5) sekä Teemu Rannikko (14/2/6 syöttöä). Vain kahdella ulkomaalaisvahvistuksella pelanneen Katajan kokoonpanosta puuttuivat pitkäaikaispotilas Vesa Mäkäläisen lisäksi Sami Lehtoranta, Jesse Niemi sekä Antti Kanervo.

Karhu parempi Pohjanmaalla

Pohjanmaan paikalliskamppailussa Kauhajoen Karhu käänsi Lapuan Korikobrien alussa hallitseman pelin vierasvoitokseen numeroin 61–65 (31–24).

Korikobrat oli pelin ensimmäisen varttitunnin verran Pohjanmaan joukkueista selkeästi terävämpi ja pakotti Karhun ahtaalle puolustuksellaan. Kobrat johti kolme minuuttia ennen taukoa pistein 25-15, kunnes Karhu sai muutaman elintärkeän onnistumisen aivan toisen jakson loppuun.

Kolmannella jaksolla Karhu hyvitti ensimmäisen puoliajan yskähtelynsä korkojen kera ja ampaisi neljännen jakson alkuun mennessä 15 pisteen johtoon, joka pysyi aivan jakson loppuminuuteille asti.

Lapualaiset nousivat vielä päätösminuutilla Jesse Perryn onnistumisilla kahdesti kolmen pisteen päähän, mutta voitto jäi haaveeksi.

Voittajista kaksinumeroiset pisteet nakkelivat Quincy Hankins-Cole (19/9) ja Andre Williamson (12/6). Kaikki Karhun pelaajat pääsivät pisteiden makuun.

Korikobrista Jesse Perry (15/8), Jussi Turja (12/1) ja uusi vahvistus Kyle Fogg (11/11) olivat parhaimmat.

Bisons jatkaa tappioitta

Korisliigan ainoa tappioton joukkue, hallitseva mestari Nilan Bisons, kasvatti voittoputkensa jo kolmentoista ottelun mittaan jyräämällä tyydyttävälläkin esityksellä Namika Lappeenrannan pistein 57–71 (21–29).

Namika oli alusta asti energinen ja sai puolustuksellaan ja hiillostuksellaan Bisonsin hyökkäyspelaamisen vaikeaksi, mutta samalla toisessa päässä Bisons onnistui pitämään Namikan nimimiehet kurissa lukuun ottamatta Todd Brownia, joka jäi joukkueensa ainoaksi hyökkäyspään onnistujaksi.

Kotijoukkue kavensi Bisonsin varhaisen yli kymmenen pisteen johdon neljään (48–52) päätösjakson puolenvälin tuntumassa. John Williamson, Ville Mäkäläinen ja Billy Keys tahdittivat vieraat kuitenkin 9-0-kirin myötä ratkaisevaan 13 pisteen johtoon.

Kauden parastaan esittänyt Ville Mäkäläinen (15/3), John Williamson (15/2/4 syöttöä) ja Tuukka Kotti (8/11/3 syöttöä) tahdittivat Bisonsia.

Namikan ylhäinen yksinäinen oli Todd Brown (28/7).

Vilpas jatkoi kotivoittoputkea

Salon Vilpas haki neljännen perättäisen kotivoittonsa kukistamalla Tapiolan Hongan selvästi 95–77 (39–37).

Uuden amerikkalaispelinrakentajansa Brady Morningstarin suomalaisyleisölle esitellyt Honka oli pelin alussa pirteämpi, mutta alkoi hiljalleen hyytyä toisella jaksolla Vilppaan saatua puolustuspelinsä ojennukseen.

Alkukautta varjostaneista hyökkäyspelin ongelmista vähitellen eroon päässyt salolaisjoukkue yltyi suoranaiseen tykitykseen kolmannella jaksolla murjomalla Hongan sukkaan 33 pistettä. Neljännellä jaksolla Honka ei päässyt 11 pistettä lähemmäs.

Vilppaan ilotulitusta johtivat amerikkalaiset Marcus Relphorde (28/4/5 syöttöä), Shawn Atupem (25/6) ja Joseph Harris (22/6/3 syöttöä/4 riistoa/3 blokkia).

Hongan parhaat olivat Ronnie Clark (17/6) ja Jaraun Burrows (17/7/3 syöttöä).

(Basket.fi-STT)

Lisätietoja: Korisliiga

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.