Huffin kolmonen jääti Bundesliigan nelosen

4.1.2014 Shawn Huffin onnistunut kolmen pisteen heitto 51 sekuntia ennen loppua siivitti Ludwigsburgin kauden kahdeksanteen voittoonsa Saksan Bundesliigan neljännellä sijalla majailleen Artland Dragonsin kotikentällä. Susijengin tarkkakätinen laitahyökkääjä keräsi 14 pistettä vuoden 2014 ensimmäisessä ottelussaan.

Shawn Huff ratkaisi kaaren takaa, kun Ludwigsburg peittosi Artlandin.

Joonas Cavén haali 16 pistettä Fuenlabradan vieraana. Kuvat: Ville Vuorinen.

Ludwigsburgin tehomiehistöön kuulunut Huff oli mies paikallaan Artland Dragons -vierasottelun kiihkeillä viime minuuteilla.

Huff nosti Michael Stocktonin syötöstä vieraat 67-69-lukemiin neljä minuuttia ennen ottelun loppua sekä pussitti pelin ratkaisseen kolmosen naruihin vaivaiset 51 sekuntia ennen loppua varmistaen Ludwigsburgille 76-81-johdon. Vaikka Ludwigsburg tuhri lopussa vapaaheittojaan, joukkue saalisti kauden kahdeksannen voittonsa pistein 76–82 (44–44).

Huffille kirjattiin ottelussa 23 minuuttia peliaikaa, ja Susijengi-laituri viimeisteli mukavasti 14 pistettä ja viisi levypalloa. Kentän tähti oli voittajille 25 pistettä lingonnut Keaton Grant.

Ottelutilastot: Artland – Ludwigsburg

Salinin Olimpijalla kaksijakoinen ottelu Zagrebissa

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana näytti kartuttavan voittotiliään Adrianmeren liigan vuoden 2014 avauskierroksella, kun Olimpija kuittasi pelin toisen neljänneksen nimiinsä pistein 10–33 ja lähti tauolle 13 pisteen johtoasemassa.

Jerel Blassingamen (26/3/9 syöttöä), Dario Saricin (22/12/4 riistoa) ja Marin Rozicin (21/7) johtama Cibona maksoi kuitenkin potut pottuina kolmannella jaksolla, joka päättyi kroatialaisten hyväksi 31-10. Cibona nappasi voiton lukemin 83–71 (31–44).

Sasu Salin kuului Olimpijan aloitusviisikkoon ja kääri joukkueelleen 26 minuutissa kuusi pistettä, kuusi levypalloa ja kolme syöttöä. Olimpija on nyt voittanut 15 ottelustaan viisi.

Ottelutilastot: Cibona – Olimpija

Cavénille 16 pistettä vierasvoitossa

Joonas Cavén puki lauantaina illalla päälleen FIATC Joventut Badalonan farmijoukkue CB Prat Joventutin peliasun Espanjan Adecco Plata –liigan vierasottelussa Fuenlabradaa vastaan.

Avauspuoliskolla kolmeen pisteeseen puolustettu Cavén kannatteli joukkuettaan kolmannella jaksolla, jonka kuluessa tamperelaislähtöinen laituri sivalteli jopa 10 pistettä. Neljännellä jaksolla CB Prat karkasi nopeasti 56–60-lukemista 56–67-johtoon pedaten 62–74 (35–36)-voittoaan.

Cavén kietoi voittajille 16 pistettä ja viisi levypalloa. CB Prat on voittanut kymmenen ja hävinnyt kolme ottelua sekä jatkaa Adecco Platan jaetulla kärkisijalla.

Ottelutilastot: Fuenlabrada – CB Prat

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.