Korisliiga joulutauolle, Kouvot Kymenlaakson herra

19.12.2009 Kouvot pääsi Korisliigan lyhyelle joulutauolle kakkossijalla ja makean voiton siivittämänä, kun se haki Kymenlaakson paikallispelistä Kotkasta 81-76 (33-42) -voiton KTP:stä. KTP johti peliä pitkään, mutta Kouvot kipusi edelle kolmannen jakson lopulla ja piti johtonsa loppuun asti.

Ville Kaunisto ja Kouvot rynnistivät voittoon paikallispelissä KTP-Basketia vastaan.

LrNMKY ja Sami Pekkola hakivat vieraspisteet Forssasta.

Eldar Skamon edustama Kauhajoki esitti kauden parastaan Salon Vilpasta vastaan. Kuvat: Matti Koskinen & Francois Perthuis.

KTP kyllä nousi vielä loppuhetkillä kolmen pisteen päähän, mutta Ajene Moye pääsi sinetöimään vapaaheitoilla Kouvojen voittopisteet.

- Alussa vähän ihmettelimme, kuinka kovaa KTP:tä vastaan pitää pelata, mutta toisella puoliskolla vastasimme kovuuteen, kun pelaajat kohensivat kukin omaa panostaan, kommentoi Kouvojen syyskauteen erittäin tyytyväinen valmentaja Jukka Toijala.

Moye oli 27 pisteellä Kouvojen paras pistemies. Antti Kanervo heitti 14 pistettä ja Ville Kaunisto keräsi 10 pisteen lisäksi 13 levypalloa.

Eric Washington heitti KTP:lle 27 pistettä ja Isaac Spencer 19. KTP:llä riittää joulutauolla töitä, sillä se voitti viimeksi pelatun kuukauden aikana seitsemästä pelistään vain yhden.

LrNMKY:lle pisteet Forssasta

Lappeenrannan NMKY päätti hyvän syyskautensa Forssassa, jossa se tuotti FoKoPolle viidennen peräkkäisen tappion 104-87 (47-48) -voitollaan.

Tasaisessa pelissä alkoi syntyä eroa kolmannen jakson lopulla, jolloin FoKoPon korinteko tyrehtyi ja LrNMKY kasvatti johtonsa 12 pisteeseen. Viimeisellä neljänneksellä FoKoPo ei pystynyt enää kaventamaan vierasjohtoa.

Voittajien tasaisen tehotrion muodostivat Sami Pekkola 23:llä, Matthew Gibson 21:llä ja J’son Stamper 20 pisteellä.

FoKoPosta Rodrick Stewart teki 25 ja Ashley Champion 20 pistettä.

Karhu jatkoi pirteästi

Sarjan peräpään kamppailuissa Kauhajoen Karhu otti kauden kolmannen ja toistaiseksi suurimman voittonsa, kun se päihitti kotipelissään Salon Vilppaan selvästi 90-69 (39-36) -tuloksella.

Karhu nousi sarjataulukossa kahden voiton päähän FoKoPosta ja Vilppaasta, jolle tappio oli jo kuudes peräkkäinen.

Peli eteni tasaisena puoliväliin asti, mutta heti toisen jakson alussa Karhu nykäisi 13-0 -jakson. Peli ratkesi tuohon nykäisyyn, sillä Vilpas ei päässyt enää kahdeksaa pistettä lähemmäs.

Voittajien sankariksi nousi Reginald Golson 30 pisteellä. Eldar Skamo säesti 20 pisteellä ja Jeremiah Wood keräsi 13 pistettä sekä 15 levypalloa.

Vilppaasta pääsivät yli kymmenen pisteen vain Charlie Burgess 25:llä ja Darryl Dora 20 pisteellä.

Korisliiga palaa joulutauolta tositoimiin 28. joulukuuta täydellä kuuden ottelun kierroksella.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia