Leen Old Dominionille kova päänahka Georgetownista

21.12.2009 Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:n vieraspeleissään kompastellut Gerald Lee Jr.:n Old Dominion kunnostautui lauantaina päihittämällä ensimmäiset kahdeksan otteluaan voittaneen ja NCAA:n rankingissa #11 sijoitetun Georgetownin Washingtonissa 57-61 (21-32). Ohessa myös muita viikonlopun uutissähkeitä NCAA:n suomalaispelaajista.

Gerald Lee Jr.:n Old Dominion karisteli vieraspelipeikkoa niskoiltaan kurittamalla tappiotona Georgetownia Washingtonissa.

Nivusvammasta toipuva Mikko Koivisto alkaa päästä tuttuun heittorytmiin.

Cedric Latimerin 13 pistettä eivät auttaneet St. Francisia voittoon Akronista.

Kira Kojolan haamukolmonen antoi St. Mary'sille 13 pisteen taukojohdon Northern Coloradoa vastaan. Kuvat: Tomi Kaminen, Tuomas Venhola ja FIBA Europe.

Viidestä aikaisemmasta vierasottelustaan vain yhden voittanut Old Dominion sai lauantain otteluun shokkialun pakottamalla nimivahvan Georgetownin useisiin pallonmenetyksiin ja juoksemalla johtonsa ennen taukoa 18 pisteeseen. 210-senttisen Greg Monroen (15/7/4 riistoa) johtama Georgetown alkoi kuitenkin toisella puoliajalla kaventaa hiljalleen eroa ja pääsi runsas minuutti ennen ottelun loppua kahden pisteen päähän numeroissa 57-59.

Kun ottelua oli pelaamatta 41 sekuntia, Old Dominionin Frank Hassell (10) nosti hyökkäyslevypallosta eron neljään pisteeseen. Georgetownille tarjoutui vielä mahdollisuus kaventaa lukemia kolmella kaukoheitolla, mutta kaikki heitot kolahtelivat rautoihin. Georgetownin kauden ensimmäinen tappio merkittiin tilastokirjoihin lukemin 57-61 (21-32).

Old Dominion aloitusviisikon sentterinä kentälle astellut 208-senttinen Gerald Lee Jr. pelasi ottelussa virhevaikeuksien johdosta katkonaiset 26 minuuttia. Lee ehti ennen virhetilinsä täyttymistä nostella kuusi pistettä (kakkoset 3/6), hakea yhden levypallon, jakaa kolme korisyöttöä ja menettää pallon kahdesti. Päävastuun Old Dominionin tehoista kantoivat Ben Finney (13/6) sekä kolme kolmosta upottanut Trian Iliadis (11).

Old Dominion on voittanut ensimmäisestä 11 ottelustaan seitsemän.

Koiviston Greensboro ja Latimerin St. Francis saivat kyytiä Akronilta

Mikko Koiviston UNC-Greensboro ja Cedric Latimerin St. Francis Pennsylvania matkasivat viikonloppuna Ohioon pelaamaan vierasottelun pirteästi kauden aloittanutta Akronia vastaan. "Suomalaisjoukkueet" jäivät molemmissa otteluissa vastaantulijoiksi.

Perjantain ottelussa Akron kuritti UNC-Greensboroa 83-59 (38-24). Akron ponnisti jo ottelun alussa 18-4-johtoon ja otti vierailijoiden luulot pois uudelleen puoliajan jälkeen rynnistämällä 53-29-johtoon. Neljä Akronin avausviisikon pelaajaa heitti ottelussa 11-14 pistettä.

Kahden viikon takaisesta nivusvammastaan toipuva Koivisto tuli otteluun vaihtopenkiltä, mutta osoitti 29 peliminuutissaan pääsevänsä hiljalleen takaisin rytmiin. Koivisto heitti kuusi pistettä (kakkoset 0/1, kolmoset 2/5), haki kolme levypalloa, riisti kerran ja menetti pallon kolmasti. Brandon Evans (13/7) oli UNC-Greensboron paras piste- ja levypallomies. UNC-Greensboro on voittanut yhdeksästä ottelustaan kaksi.

Sunnuntaina Akron oli vähintään yhtä ylivoimainen kuin kahta päivää aiemmin, kun Cedric Latimerin St. Francis Pennsylvania saapui vierailulle. Akron päihitti vieraansa ylivoimaiseti 80-51 (40-18).

Akron johti ottelun alussa jo 11-2, mutta St. Francis tuli vielä pisteen päähän Latimerin kahden kolmosen saattelemana. Akron repäisi kuitenkin tilanteesta 11-10 seuranneet minuutit 24-2 karaten vierailtaan lopullisesti.

Aloitusviisikosta käsin 31 minuuttia pelannut Latimer nakutteli 13 pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 3/5, vapaaheitot 2/3), haki kaksi levypalloa, torjui yhden vastustajan heiton, menetti pallon kahdesti ja rikkoi neljästi. Umar Shannon heitti 16 pistettä St. Francisille ja Steve McNees 17 pistettä Akronille.

St. Francis on voittanut 11 ottelustaan kolme ja NEC-konferenssin sisäiseistä kahdesta ottelustaan molemmat.

Kojolan St. Mary’sille kuudes perättäisvoitto

Kira Kojolan St. Mary’sin peli on loksahtanut uomiinsa naisten NCAA:ssa. Perjantaina St. Mary’s haki kuudennen perättäisvoittonsa vierasottelusta Northern Coloradoa vastaan 69-74 (27-40).

Kaikkiaan 19 minuuttia pelannut Kojola nakutteli ottelussa kuusi pistettä (kolmoset 2/3), haki yhden levypallon ja jakoi yhden korisyötön. Kojola vastasi myös illan komeimmasta suorituksesta säkittämällä kolmosen Northern Coloradon pussiin viimeisellä sekunnilla ennen puoliajalle siirtymistä.

Puoliajalle 13 pisteen turvallisessa johdossa lähtenyt St. Mary’s joutui vielä puolustuskannalle, kun kotijoukkue vei taukoa seuranneet minuutit nimiinsä 17-2. Tasaväkisesti loppuun edennyt ottelu kulminoitui lopulta vapaaheittoviivalta. St. Mary’s heitti päätösminuutin kahdeksasta vapaaheitostaan seitsemän pussiin.

St. Mary’sin Louella Tomlinson keräsi ottelussa komean tilastorivin – 25 pistettä, 10 levypalloa ja viisi korisyöttöä. Whitley Cox upotti 28 pistettä Northern Coloradolle. St. Mary’s on voittanut 13 ottelustaan yhdeksän.

Tukiaisen ja Terävän joukkueille tappiot

Erica Tukiaisen UCLA hävisi perjantaina kotikentällään Texas Techille täpärästi 58-59 (26-29). Texas Techin sankariksi nousi Ashlee Roberson, joka heitti neljä sekuntia ennen loppua ratkaisevat vapaaheitot sisään. Voitto oli Texas Techille kahdeksas perättäinen.

UCLA:n avausviisikkoon kuulunut Tukiainen pelasi 23 minuuttia säkittäen yhdeksän pistettä (kakkoset 3/4, kolmoset 1/4), hakien kaksi levypalloa ja jaellen yhden korisyötön. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Texas Techin Jordan Murphree (22/7 riistoa). UCLA on voittanut yhdeksästä ottelustaan viisi.

Riikka Terävä kuului Oakland Golden Grizzliesin avausviisikkoon torstaina joukkueen hävitessä kotonaan Saint Louisille 62-68 (28-33). Oakland siirtyi Terävän vapaaheitoilla 61-58 johtoon neljä minuuttia ennen loppua, mutta Saint Louisin pelisuunnitelma pysyi paremmin kasassa kiihkeillä viime minuuteilla.

Terävä pelasi Saint Louisia vastaan 24 minuuttia viimeistellen neljä pistettä (kakkoset 1/3, vapaaheitot 2/2), yhden levypallon, yhden korisyötön, kaksi riistoa ja yhden pallonmenetyksen. Oaklandin ykköspelaaja oli kaikilla pelin osa-alueilla kunnostautunut Melissa Jeltema (25/9/4 riistoa/3 blokkia). Amanda Kernezys ja Katie Paganelli heittivät kumpikin 17 pistettä Saint Louisille.

Oakland on voittanut yhdeksästä ottelustaan kaksi.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.