Minsk pöllytti Team TEHO Sportia, Tuomisen Bears katkaisi Jekaterinburgin voittoputken

11.2.2014 Kotkalainen Team TEHO Sport joutui myöntämään Tsmoki Minskin toistamiseen paremmakseen EuroChallengessa. Minsk ratkaisi ottelun avausjaksolla, joka päättyi lukemiin 38–15, ja repi 104–73 (60–40)-voiton suomalaisvieraistaan. Ville Tuomisen Bakken Bears järjesti puolestaan jymy-yllätyksen katkaisemalla Jekaterinburgin voittoputken Aarhusissa.

Timo Heinosen Team TEHO Sport jäi jyrän alle.

Ville Tuomisen Bakken Bears katkaisi Jekaterinburgin voittoputken.

"Reiska" Ailuksen Solna Vikings peittosi Boråsin. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Johan Paulin.

Team TEHO Sportin päävalmentaja Sami Toiviainen myönsi joukkueensa tipahtaneen Minskissä kärryiltä jo avausneljänneksen aikana. Minsk vyörytti palloa koriin palloscreenitilanteista, nopeista vastahyökkäyksistä ja tehokkaan syöttöpelin myötä, eikä kotkalaisilla ollut vastaansanomista.

– Minsk tuli, näki ja voitti. Ekan kympin jälkeen pelailtiin siististi loppuun. Emme saaneet ekalla kympillä mitään aikaiseksi, Toiviainen harmitteli.

Puoliajan 20 pisteen valkovenäläisjohtoa lähemmäs Team TEHO Sport ei ottelussa päässyt.

– Palloskriinipuolustuksemme oli pehmeää, levypalloissa sama laulu ja hyökkäys satunnaista. Bakken Bearsin Jekaterinburg-voiton myötä meillä on kuitenkin vielä mahdollisuutemme jatkoon, pohti Toiviainen.

Minskin tykitystä johtivat Demonte Harper (20/2), Keith Benson (18/10), Vitali Liutysh (14/2) ja Branko Mirkovic (13/1/6 syöttöä).

Kotkalaisista Sharaud Curry (15/4/8 syöttöä), Timo Heinonen (11/3) ja Aleksi Akpaso (10/3) nousivat kaksinumeroisille.

Bears karjui Jekaterinburgin kumoon

Jatkolohko L:aa johtanut Ural Jekaterinburg joutui kahdeksan perättäisen EuroChallenge-voiton jälkeen maistamaan tappion katkeraa kalkkia.

Veitsi kurkulla pelannut Bakken Bears ylsi kotiyleisönsä edessä 92–84 (41–42) voittoon hallittuaan ottelun kulkua pitkälti täydet 40 minuuttia.

Bears haki ensimmäistä irtiottoaan toisen jakson alussa porhaltamalla 24–22-tilanteessa hetkessä 34–22-johtoon. Jekaterinburg kiilasi rinnalle vielä taukoon mennessä, mutta joutui kolmannen jakson edetessä yhä pahempiin hankaluuksiin Bearsin puolustuksen raatelukynsissä.

Tanskalaiset pysyttelivät noin kymmenen pisteen etumatkan päässä koko neljännen jakson ja kuittasivat pelistä kahdeksan pisteen voiton.

Kenny Barker (22/4/4 riistoa), Thomas Laerke (21/6), Brandon Penn (15/6/3 riistoa) ja Chris Christoffersen (11/5) olivat Bearsin yli muiden. Lance Harris (20/5) kunnostautui Jekaterinburgista.

Team TEHO Sport ja Bakken Bears ovat kumpikin vielä mukana kamppailussa jatkosarjapaikasta. Jatkosarjaan pääseminen vaatisi kummaltakin joukkueelta kahden seuraavan ottelunsa voittamista.

Ottelutilastot: Minsk – Team TEHO Sport

Ottelutilastot: Bakken – Jekaterinburg

Ailuksen Vikings päihitti Ahosen Boråsin

Ruotsin Basketliganin tiistai-illan suomalaiskamppailussa Ray Ailuksen valmentama Solna Vikings onnistui nujertamaan liigaa alkukaudella hallinneen Borås Basketin lukemin 85–92 (45–50).

Vikings alkoi ratkoa peliä neljännen jakson puolivälin lähestyessä kiskaisemalla 79–80-tilanteessa 6-0-jakson, jonka jälkeen Borås ei jäänyt enää neljää pistettä lähemmäs.

Roope Ahonen saapui kentälle Boråsin aloitusviisikossa ja keräsi 35 minuutissa 10 pistettä, jakoi kaksi syöttöä ja nappasi levypallon. Viikinkien terävimmät olivat Jim Nyström (24/2/4 syöttöä) ja Stavros Toutziarakis (17/15).

Borås jatkaa Basketliganin kakkossijalla 23 voitollaan 27 ottelusta. Vikings pysyttelee 13 voitollaan viidennellä sijalla.

Ottelutilastot: Borås – Solna

Asiat

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

15.4.2024 09:24 Pääjuttu

Joukkuepelit vetoavat liikunnan ja urheilun rahoituksen puolesta

Suomen suurimpien joukkuepelien huippu-urheilun ryhmä on huolissaan liikunnan ja urheilun rahoitusleikkauksista. Suurimmat joukkuepelit liikuttavat seuratoimintojensa kautta yli miljoonaa suomalaista. Uhkana on, että liikuntaan ja urheiluun kohdistuu jopa neljänneksen leikkaukset.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.