Kataja jatkoi voittoputkeaan, Coleman hurmasi Loimaalla

19.2.2014 Kataja Basket venytti voittoputkensa seitsemän ottelun mittaan jatkamalla Namika Lahden tappioita 53–78 (34–41)-vierasvoitolla. Bisonsin uusi amerikkalaistakamies Aubrey Coleman hurmasi kotiyleisönsä säkittämällä 35 pisteellä hallitsevan mestarin 77–67 (36–40)-voittoon Kouvoista. Illan muut voittajat olivat Pyrintö, Honka ja kahdeksannen sijan saavuttanut Korikobrat.

Sami Lehtoranta oli Katajan parhaimmistoa Lahden Suurhallissa.

Myös Alex Wesby on löytänyt roolinsa voitokkaassa Katajassa.

Aubrey Coleman latoi 35 pistettä ensimmäisessä kotiottelussaan Loimaalla.

Antero Lehto piiskasi Korihaita kolmosillaan.

Korikobrat nousi kahdeksannelle sijalle Lawrence Kinnardin esityöllä.

Tuomas Iisalon Honka horjutti voimasuhteita karkaamalla Karhulta. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Kataja aloitti seitsemännen perättäisen voittonsa metsästämisen pommittamalla Namika-ottelun avauskymmenminuuttisella 26 pistettä kotijoukkueen tauluun.

Lahtelaiset kuroivat eron vielä tauolle lähdettäessä seitsemään pisteeseen, mutta pukukopista palattuaan Kataja kiristi otettaan ja jätti Namikan täysin aseettomaksi hyökkäyspäässä.

Namika teki pelin jälkimmäisen 20 minuutin aikana vaivaiset 19 pistettä eikä käynyt pelin viimeisen puolentoista jakson aikana kymmentä pistettä joensuulaisia lähempänä.

Monipuolisen Katajan vastuu jakautui tuttuun tapaan tasaisesti lähes koko rotaatiolle. Alex Wesby (14/3/4 riistoa), Antti Kanervo (13/5), Juho Nenonen (13/3), Sami Lehtoranta (12/6) ja Mike Morrison (13/1) uhkuivat peli-iloa. Joensuulaiset pelasivat ilman Jared Newsonia, joka loukkasi jalkaansa alkuverryttelyssä.

Lahtelaisista Storm Warren (26/10/3 riistoa) jaksoi taistella parhaiten. Robert Arnold puuttui kotijoukkueen kokoonpanosta.

Coleman hurmasi Bisons-kotikatsomon

Loukkaantumisista ja miehistönvaihdoksista oman osansa alkuvuoden aikana saanut hallitseva mestari Nilan Bisons avasi Turkkiin lähteneen Mikko Koiviston jälkeisen aikakautensa kukistamalla Kouvolan Kouvot kotonaan pistein 77–67 (36–40).

Laatutietoisen loimaalaisyleisön katseet suuntautuivat joukkueen uuteen amerikkalaistakamieheen Aubrey Colemaniin, joka pisti ensimmäisessä kotipelissään pystyyn yhden miehen shown.

Coleman puolusti antaumuksella niin Kouvojen Matt Gibsonia kuin Justin Hawkinsiakin sekä ampaisi häkellyttävän nopealla ensiaskeleellaan ohi puolustajasta toisensa perään. Coleman nostatti huutoja kotiyleisössä murjomalla hurjat 35 pistettä ja keräämällä 10 levypalloa.

Sinnikäs Kouvot pysytteli loimaalaisten tuntumassa päätösjakson alkuvaiheille asti, jolloin Bisonsin joukkuepuolustus kahlitsi vieraat lopullisesti. Tilanteessa 62–61 Antto Nikkarisen kolmonen, Carl Lindbomin kakkonen ja Colemanin kolmonen veivät viidessä minuutissa Bisonsin ratkaisevaan johtoon.

Colemanin lisäksi Matti Nuutinen (12/3), Antto Nikkarinen (13/6) ja Ralph Sampson III (6/10) olivat Bisonsin virkeimmät.

Kouvoista Justin Hawkins (14/3) viimeisteli korkeimmat pisteet.

Pyrintö syvensi Korihaiden lamaa

Uudenkaupungissa Pohitullin palloiluhallissa kohtasivat Korisliigan jumbo ja kärki, kun Korihait lähti haastamaan Baltian liigan puolivälieriin valmistautuvaa Tampereen Pyrintöä.

Liigan johtoasemaansa entisestään vankistanut Pyrintö syvensi Korihaiden lamaa entisestään jättämällä vakkasuomalaiset viimeiselle sijalle kahden voiton päähän edellään olevista Kouvolan Kouvoista.

Korihait haastoi Pyrinnön hetkittäin hyvällä peli-ilmeellä, mutta tamperelaisten suoritustaso oli yksinkertaisesti kotijoukkueelle liikaa. Korihaiden hyvät jaksot päättyivät joka kerta tylysti mustiin jaksoihin, joiden myötä Pyrintö kasvatti voittolukemat lopulta 20 pisteeseen, 79–99 (41–48).

Kuudesta kolmosyrityksestään viisi pussittanut Antero Lehto (26/3/3 syöttöä) oli entisessä kotisalissaan erinomainen.

Pyrintö pussitti kaikkiaan 17 kolmen pisteen heittoa, ja joukkueen pelaajista BJ Raymond (16/4/3 syöttöä), Kelvin Lewis (17/3), Topias Palmi (13/0) ja Damon Williams (15/4/3 syöttöä) osuivat kukin vähintään kahdesti.

– Puolustimme lujaa pakottaen Korihait menetyksiin ja samaan aikaan pidimme itse pallosta huolta. Uusikaupunki ei ole helppo paikka vierasjoukkueelle ja olen todella tyytyväinen tämäniltaiseen esitykseemme, Lehto kiitteli.

Korihaista Josh Dollard (16/11) ja Lamont Mack (16/2/5 syöttöä) pelasivat kelpo pelin.

Korikobrat nousi pudotuspelisijalle

Lapuan Korikobrat saavutti alkuvuoden mittaisen nousun päätteeksi Korisliigan runkosarjan kahdeksannen sijan löylyttämällä Namika Lappeenrantaa Pohjois-Karjalassa pistein 59–75 (29–42). Salon Vilpas tipahti tasapisteissä lapualaisten kanssa yhdeksänneksi.

Korikobrat otti niskalenkin Namikasta jo ensimmäisestä neljästä alkaen puristaen erityisesti kotijoukkueen amerikkalaispelaajat kauas normaalitehoistaan. Toisessa päässä kenttää Namika teki yhtäläisesti hyvää työtä vieraiden pimentämisessä, mutta Kobrat otti harteilleen Lawrence Kinnard, joka johdatti pohjanmaalaiset 13 pisteen taukojohtoon.

Pelin jälkipuoliskolla Namikasta ei ollut taka-ajajaksi. Ero kävi neljännen jakson alussa kahdeksassa pisteessä, jonka jälkeen lapualaiset nykäisivät ratkaisevan johdon.

Kinnard (23/3) ja Kyle Fogg (23/5/6 syöttöä) olivat Korikobrien parhaat ja uusi sentteri Marcus Kitts (12/10/2 blokkia) pelasi kelpo ottelun. Namikasta Greg Logins (13/10) ja Atte Perttu (11/4) voivat olla melko tyytyväisiä iltaansa.

Honka horjutti voimasuhteita Kauhajoella

Korisliigan seitsemännellä sijalla pitkään viihtynyt Tapiolan Honka nousi voittomäärällisesti tasoihin kuudennelle sijalle Namika Lahden kanssa ja samalla vain kahden voiton päähän viidennen sijan Kauhajoen Karhusta. Honka kukisti vaikeaa alkuvuotta pelaavan Kauhajoen Karhun lakeuksilla pistein 72–84 (36–35).

Terävästi pelin aloittaneet kauhajokiset johtivat ottelua kolme minuuttia ennen taukoa kahdeksalla pisteellä lukemissa 34–26, mutta hiipi tauolle lähdettäessä pisteen päähän.

Kolmannen jakson puolivälissä, tilanteessa 47–47, Karhu kadotti täysin otteensa pelistä. Honka huipensi 12-0-jaksonsa Tuomas Iisalon kolmoseen ja Anton Odabasin kakkoseen ja piti johtoa koko päätösjakson.

Karhu teki vielä ottelusta jännittävän ja nousi viimeisen minuutin alkaessa kahden pisteen päähän (72–74), mutta Ronnie Clark päätti Karhun karjunnan onnistuneella kolmosellaan 44 sekuntia ennen loppua.

Viidesti kaaren takaa onnistunut Clark (25/9) oli Hongan ykkönen yhdessä korinalustoja hallinneen Jaraun Burrowsin (19/18/3 blokkia) kanssa. Myös Tuomas Iisalo (13/2) ja Brady Morningstar (12/4/5 syöttöä/4 riistoa) pelasivat elintärkeissä rooleissa.

Kauhajokisista Andre Williamson (15/11) pelasi parhaat minuutit.

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.