Koponen kuritti Minskiä 21 pisteellä, Huffin Ludwigsburg voittoon suomalaiskohtaamisessa

8.3.2014 Petteri Koposen BC Himki uhkui pelihaluja koettuaan ensimmäisen tappionsa viiteen kuukauteen alkuviikolla Valencian vieraana. Koponen sivalsi 21 pistettä, kun Himki pyöritteli Valko-Venäjän mestari Tsmoki Minskiä kotonaan 99–69 (44–38). Shawn Huffin Ludwigsburg haki Saksan Bundesliigan suomalaiskohtaamisessa voiton Gordon Herbertin Frankfurtista.

Petteri Koponen pisti tuulemaan Minskiä vastaan.

Shawn Huff sieppasi seitsemän levypalloa Bundesliigan suomalaismittelössä.

Samuel Haanpäälle kirjattiin 10 pistettä Barcelonaa vastaan.

"Ponttis" Mirolybovin Hannover Tigers kuittasi Saksan ProB:n pohjoislohkon runkosarjavoiton. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis.

Minski pysytteli hyvällä hyökkäyspelaamisella Himkin kyydissä aina kolmannelle jaksolle asti, jolloin kotijoukkue jätti intensiteetillään vieraansa täysin rattailta. Pelin neljäs jakso merkittiin Himkin hyväksi murskaavasti 30–12.

Alkuviikolla Eurocupin neljännesvälierien avausottelussa ahtaalle jäänyt Petteri Koponen pelasi Himkin korkeimmat minuutit, 32, ja murjoi valkovenäläisiä 21 pisteen saldolla, joka oli joukkueen toiseksi paras.

Koponen täydensi tilastosarakkeita myös kahden levypallon, neljän syötön sekä peräti kahden blokin saldoilla. Viisi kolmosta upottanut kroatialaistakamies Marko Popovic (23/0/3 syöttöä) sekä neljästi kaaren takaa onnistunut Egor Vjaltsev (16/2) olivat myös hyvällä pelipäällä.

Himki jatkaa yhä VTB-liigassa ilman tappioita. Himki on voittanut kaikki 16 pelaamaansa ottelua.

Ottelutilastot: Himki – Minsk

Huffin Ludwigsburgille nitrovoitto Herbertin Skylinersistä

Shawn Huffin edustama Ludwigsburg sieppasi täpärimmän mahdollisen voiton ja jatkaa etenemistään kohti Saksan Bundesliigan pudotuspelejä, kun Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners taipui lauantai-iltana Suomen aikaa 77–76 (33–28).

Skyliners siirtyi viisi sekuntia ennen loppua 73–76-johtoon, jonka jälkeen pelissä nähtiin hurja loppu. Coby Karl kavensi piste-eron kahteen vapaaheittoviivalta, ja epäonnistuneen toisen heiton jälkeen Adam Waleskowski nappasi hyökkäyslevypallon, nosti kakkosen koriin ja sinetöi voiton bonusvapaaheitollaan.

Penkiltä peliin tullut Shawn Huff kirjautti voittajille viisi pistettä ja seitsemän levypalloa 17 minuutissa. Adam Waleskowski (24/11) oli kentän paras.

Huffin Ludwigsburg jatkaa Bundesliigan kahdeksantena. Joukkue on voittanut 24 ottelustaan 13. Herbertin Skyliners puolestaan on voittanut yhdeksän ottelua ja pysyttelee 12. sijalla.

Coruña ryöpytti Barcelonaa, Haanpäälle 10 pistettä

Samuel Haanpään Leyma Basquet Coruña teki Espanjan kakkosliigassa perjantai-iltana selvää legendaarisen FC Barcelonan farmijoukkueesta pistein 89–62 (38–38).

Barcelona löi pelissä alkutahdit, mutta Coruña meni Jason Cainin (26/6/3 syöttöä) ja Javier Lucasin (22/8/5 syöttöä) ratkaisuilla menojaan kolmannella jaksolla. Samuel Haanpää pelasi Coruñan paidassa 29 minuuttia keräten 10 pistettä (kolmoset 3/4), kaksi levypalloa, syötön ja riiston.

Coruña jatkaa Adecco Oro -liigan kuudentena 13 voitollaan 22 ottelusta.

Ottelutilastot: Coruña – Barcelona

Mirolybovin Tigersille lohkovoitto

Anton Mirolybovin Hannover Tigers selviytyi Saksan ProB:n pohjoislohkon runkosarjakarkeloista voittajana. Tigers selvitti lohkovoittonsa myöhään lauantai-iltana Suomen aikaa punnertamalla Schwelmerin nurin vieraissa 73–76 (40–44).

Daniel Boahene (16/9) oli Tigersin tehokkain.

ProB:n pudotuspelit alkavat ensi viikolla ja Tigers kohtaa suurella todennäköisyydellä Baunachin, joka hallitsee etelälohkon kahdeksatta sijaa.

Ottelutilastot: Schwelmer – Hannover

Voitto lipesi Koiviston Gaziantepin käsistä

Mikko Koiviston Royal Hali Gaziantep joutui tyytymään täpärään tappioon Turkin liigan lauantaikierroksella.

Gaziantep hallitsi peliään Selcukia vastaan hienokseltaan kolme jaksoa, kunnes Troy Gillenwater (22/6) otti ohjat neljännellä jaksolla ja johdatti Selcukin 73–74 (40–37)-vierasvoittoon.

Mikko Koivistolle kirjattiin viidessä minuutissa yksi levypallo. Gaziantep jatkaa Turkin liigan yhdeksäntenä voitettuaan 21 ottelustaan yhdeksän.

Ottelutilastot: Gaziantep – Selcuk

Ailuksen Vikings kaatui liigakolmoselle

Ray Ailuksen Solna Vikings kohtasi Ruotsin Basketliganin perjantai-illan kohtaamisessa liigakolmonen Norrköping Dolphinsin, joka pesi Vikingsin puolustuksellaan ja nappasi Solnahallenista 67–79 (34–47)-vierasvoiton. Bill Walker (23/9) ja Jermont Horton (22/5) nousivat estradille Dolphinsista.

Vikings jatkaa tappiostaan huolimatta tukevasti Basketliganin kuudennella sijalla voitettuaan 33 ottelustaan 15. Viidennen sijan Uppsalalla on kolme voittoa enemmän ja seitsemännen sijan Luulajalla vastaavasti kolme voittoa vähemmän.

Basketliganin runkosarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta.

Ottelutilastot: Solna – Norrköping

Voitto lipesi Cavénin CB Pratin käsistä

Joonas Cavénin CB Prat Joventut kohtasi Espanjan Adecco Plata -liigan lauantaikierroksella Palman, joka hallitsi peliä hyvillä puolustuspään otteillaan.

Pelin ratkaisu nähtiin kolmannen ja neljännen jakson taitteessa, kun Palman 55–59-johto paisui parissa minuutissa 55–66-johdoksi. CB Prat kiri pisteen päähän 29 sekuntia ennen loppua, mutta vieraat pakenivat Badalonasta 75–78 (38–34)-voitto matkassaan.

CB Prat tipahti tappion myötä Adecco Platan kuudenneksi. Joukkue on voittanut 19 ottelustaan 11.

Ottelutilastot: CB Prat – Palma

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.