Pyrintö jahtaa paikkaa Baltian liigan välieriin

12.3.2014 Korisliigaa johtava Tampereen Pyrintö kohtaa Baltian liigan puolivälierissä liettualaisen Kedainiai Nevezisin. Molemmat pudotuspeliottelut pelataan poikkeuksellisesti Pyynikin palloiluhallissa.

Antero Lehdon Pyrintö saa liettualaisvieraita Pyynikille. Kuva: Kai Kilappa.

Nevezis voitti Baltian liigan alkulohkovaiheessa pelaamastaan 12 ottelusta yhdeksän ja pudotti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella BK Valmieran jatkosta lukemin 166–159. Ennen kauden alkua Nevezis voitti Baltian liigan cupin kaatamalla Tonybetin finaalissa 85–72.

 

Liettuan liigassa Nevezis pysyttelee tällä hetkellä yhdeksännellä sijalla voitettuaan pelaamastaan 24 ottelusta yhdeksän.

 

– Pelit etenee ja pidot paranee. Vastassa on toistaiseksi paras kohtaamamme joukkue BBL:ssä. Tosin Nevezis heikkeni hieman äskettäin, koska joutui talousvaikeuksissa myymään muutaman pelaajan, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kertoo.

 

Nevezisin peli on rakennettu kokeneiden ja taitavien takamiesten ympärille. Vidas Ginevicius (194 cm/35 v) on pelannut hyvällä menestyksellä Liettuan lisäksi Venäjän, Turkin ja Kreikan pääsarjoissa. Gintaras Leonavicius (194/30) on hakenut kokemusta Italiasta ja Espanjasta.

 

Laituriosastolla Euroliigan Zalgiriksesta kesken kauden siirtynyt huippulahjakkuus Tauras Jogela (202/20) sekä kokenut Valdas Dabkus (205/29) ovat Nevezisin syömähampaat.

 

– Joukkue juoksee pääasiassa Gineviciukselle ja Leonaviciukselle palloscreeniä, josta he ratkaisevat monipuolisesti itse ja myös osaavat jakaa palloa. Ei liene suuri yllätys, että joukkueesta löytyy todella isoja ja vahvoja sisäpelaajia, jotka rollaavat voimakkaasti palloscreeneistä korille ja asettavat myös ison haasteen levypallopelaamiselle, Poikola analysoi.

 

Pyrintö ja Nevezis kohtaavat poikkeuksellisesti kaksi kertaa Tampereella. Ottelut pelataan Pyynikillä torstaina 13.3. klo 18:30 ja perjantaina 14.3. klo 17:30.

 

Lisätietoja: Pyrinnön ennakko

Asiat

 
16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 09:24 Pääjuttu

Joukkuepelit vetoavat liikunnan ja urheilun rahoituksen puolesta

Suomen suurimpien joukkuepelien huippu-urheilun ryhmä on huolissaan liikunnan ja urheilun rahoitusleikkauksista. Suurimmat joukkuepelit liikuttavat seuratoimintojensa kautta yli miljoonaa suomalaista. Uhkana on, että liikuntaan ja urheiluun kohdistuu jopa neljänneksen leikkaukset.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia