Catz ja PeKa ottavat jälleen mittaa toisistaan Naisten Korisliigan finaaleissa

15.4.2014 Naisten Korisliigan finaalit pyörähtävät käyntiin huomenna, kun Catz Lappeenranta emännöi kotkalaista Peli-Karhua. Asetelma on tuttu jo männäkeväistä: viimeisen kahdeksan vuoden ajalta tämä on kuudes kerta, kun Catz ja PeKa mittelevät SM-kullasta keskenään.

Catz ja Dionne Pounds saavat vastaansa Naisten Korisliigan finaaleissa...

... vanhan tuttunsa eli PeKan ja Reetta Piiparin.

Elena Reshetkon Catz vei runkosarjan näytöstyyliin voittamattomana.

PeKa ja Krystal Vaughn ovat taas hävinneet tällä kaudella pelkästään Catzille. Kuvat: Kai Kilappa.

 Lappeenrantalaiset ovat olleet mielettömässä vedossa koko kauden: runkosarjan kissalauma jylläsi voittamattomasti rekordilla 24-0. Pudotuspeleissä kahdeksan kertaa perättäin finaaleissa ollut Catz on jatkanut samalla linjalla, kun ensin Forssan Alku kaatui puolivälierissä puhtaasti otteluvoitoin 3-0 ja välierissä myös Äänekosken Huima jäi lappeenrantalaisten jyrän alle 3-0.


Jos viime kauden laskee mukaan, niin Catz on voittanut nyt mykistyttävät 54 ottelua putkeen Naisten Korisliigassa. Mika Haakanan luotsaama joukkue on pelannut jo yli vuoden Suomen ylivoimaisesti kurinalaisinta ja tehokkainta joukkuekoripalloa.

Yksilötasolla Kissalauma nauttii seitsemän pelaajan vahvasta rotaatiosta, jonka kulmakivinä ovat tarkkakätinen maajoukkuetakuri Dionne ”Didi” Pounds ja Pietarista lappeenrantalaistanut Elena Reshetko. Monipuoliset vahvistukset Alexandria Anderson ja Jordan Murphree täydentävät kokoonpanon Anni Mäkitalon, Hanna Vapamaan ja Emmi Vapamaan kanssa.

Joukkue on voittoputkesta huolimatta pysynyt nöyränä ja pitänyt yhteisen määränpään yksinkertaisena: tavoitteena ei ole olla voittamaton, vaan voittaa Suomen mestaruus. Tuttu vastustaja PeKa saakin tunnustuksen Haakanalta.

- PeKa on todella nimekäs ja kokenut joukkue. Kaikkien aikojen suomalaisiin naispelaajiin ehdottomasti kuuluvat Reetta Piipari ja Taru Tuukkanen muodostavat todella vaarallisen tutkaparin, Haakana kommentoi.

- Meidän on onnistuttava joukkuepuolustuksessamme ja pelattava hyökkäyspäässä laadukkaasti. Myös levypallopeli tulee näyttelemään todella isoa roolia tässä sarjassa, Haakana jatkaa.


PeKa luottaa fyysisyyteen ja kokemukseen

 

Jos Catzin suoritus oli runkosarjassa vakuuttava, niin PeKan otteet eivät jää kauaksi taakse. Kotkalaiset etenivät runkosarjan toiselle sijalla rekordilla 21-3, joista tappiot tulivat nimenomaan Kissalaumaa vastaan.

Pudotuspeleissä PeKa murskasi ensin puolivälierissä puhtaasti Tapiolan Hongan, minkä jälkeen kymenlaaksolaisten jyrän alle jäi välierissä ToPo Naiset.

Fyysisyys ja kokemus ovat avainsanat puhuttaessa PeKasta läpi Suomen lehtereiden. Samat asiat nostaa esiin myös päävalmentaja Seppo Kurki.

- Olemme kokenut ja fyysinen joukkue, mutta kokomme on sekä heikkoutemme että vahvuutemme. Hyökkäyksessä pyrimme saamaan palloa korin alle, mutta puolustuksessa olemme hitaampia, Kurki analysoi.

Kotkalaisten show'n pyörittäjänä toimii maajoukkuetakamies Reetta Piipari tutkaparinaan sentteri Taru Tuukkanen. Pistenikkareina toimivat myös urheilulliset Andrea Barbour ja WNBA:ssakin urallaan pelannut Krystal Vaughn.

Kauden 2008/2009 vuoden pelaajaksi valittu Juta Jahilo, Mara Conley ja Laura Lehtoranta kuuluvat myös PeKan luottokalustoon. Loukkaantumisista kauden aikana kärsineiden kotkalaisten kokoonpanosta puuttuu finaaleissa Lotta Richter, joka on pystynyt pelaamaan tällä kaudella vain viisi peliä.

Finaalit saavat lentävän lähdön keskiviikkona 16.4.2014 kello 18.30 Lappeenrannan urheilutalolla.

 

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia