KTP ja Karhu optimistisina Korisliigan puolivälieriin

17.4.2014 Viime kevään hopeamitalistin, kotkalaisen KTP-Basketin, sekä toista kertaa seuran historiassa mitalipeleihin pyrkivän Kauhajoen Karhun kevätkaudet ovat olleet haastavat ja mutkaiset. Puolivälierien häämöttäessä niin Kotkassa kuin Pohjanmaallakin uskotaan kuitenkin vakaasti, että joukkueiden yhteispeli on hioutunut kuntoon oikeaan aikaan.

Samuli Vanttajan KTP kohtaa puolivälierissä Henri Hirvikosken Karhun.

Chris Owens on päässyt kevään kuluessa vähitellen pelikuntoon.

Andre Williamsonilla on takanaan vahva kausi Karhussa.

Markus Molenius kuuluu kauhajokisten kotimaiseen tähdistöön. Kuvat: Kai Kilappa.

 KTP-Basketin valmistautuminen pudotuspeleihin alkoi käytännössä jo helmikuun lopussa, kun joukkueen urakka kansainvälisessä EuroChallenge-liigassa päättyi 16 parhaan joukkueen jatkolohkoon.

 

Lopputalvi oli kotkalaisittain enemmän kuin haastava. Käytännössä puoli joukkueellista kärsi erilaisista loukkaantumisista maaliskuun aikana, ja joukkue voitti helmikuun 15. päivästä alkaneena ajanjaksona yhdeksästä pelaamasta ottelustaan vain kaksi.

 

– Kuukauden verran taaperrettiin. EuroChallengen loppu ja sen jälkeinen fokuksen uudelleenhakeminen oli yksi tekijä, toinen tekijä loukkaantumisten ja otteluruuhkan vaikutus pelaamiseen ja harjoitteluun, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen pohtii.

 

Viime kierroksilla kotkalaisten horisontissa on kuitenkin näkynyt auringonvaloa. Pitkäaikaistoipilas Michael Poundsia lukuun ottamatta KTP on päässyt harjoittelemaan yhtenä rintamana, ja joukkueen 81–92-vierasvoitto Tapiolan Hongasta oli suoranainen taidonnäyte.

 

– Koko kuukauden ajan harjoittelu on ollut hyvännäköistä, keskittynyttä ja voimakasta. Kilpailuhenkisyys on palannut. Treeneissä ei haluta hävitä vastustajalle, kiittelee Toiviainen.

 

Puolivälieräsarjaa Karhua vastaan Toiviainen odottaa hyvällä itseluottamuksella.

 

– Karhu sopii meille oikein hyvin. Ei tule koko-ongelmaa, voimme pelata isolla viisikolla ja he joutuvat miettimään, miten meidät pysäyttää. Kyseessä on samalla erittäin vaarallinen vastustaja ja lisämielenkiintoa ottelusarjaan tuo se, millä amerikkalaiskolmikolla kauhajokiset otteluihin lähtevät.

 

Karhu herännyt talven jälkeen

 

Hankalasta talvesta on saanut osansa myös Kauhajoen Karhu, jonka runkosarjan viides sija varmistui hyvissä ajoin.

 

Amerikkalaislaituri Quincy Hankins-Colen lähtö ja kokeneen Antwine Williamsin loukkaantumiset kiidättivät Kauhajoelle uudet amerikkalaispelaajat Justin Bakerin ja Ray Willisin, joiden mukautuminen uuden joukkueensa pelisuunnitelmaan on kestänyt oman aikansa.

 

– Maaliskuun alku oli meille vaikea, kun kaksi pelaajaa vaihtuivat kerralla. Hävisimme siinä viisi tiukkaa peliä putkeen, jonka jälkeen tosin käänsimme kelkkamme neljän matsin voittoputkella, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara arvioi.

 

Viidennen sijan varhainen varmistuminen on tehnyt Karhun viimeisisistä runkosarjaviikoista kuin pitkää pudotuspeleihin valmistautumista.

 

– Voitoista on pelattu joka ottelussa, mutta samalla vedetty varman päälle. Pikkuvammojen rasittamia pelaajia olemme halunneet lepuuttaa, selvittää Tammivaara.

 

Karhun miehistöön on tällä hetkellä neljä amerikkalaispelaajaa, joista Bakerin ja Willisin lisäksi Andre Williamson on kuulunut kauhajokisten pelaavaan kokoonpanoon. Lisäksi joukkueella on reserveissä Antwine Williams, jonka nykykunnosta ei ole tarkempaa tietoa. Tammivaara on ollut tyytyväinen talvella joukkueeseen liittyneiden Bakerin ja Willisin kuntoon.

 

– Baker sopii puolustuskonseptiimme erittäin hyvin ja pystyy levittämään hyökkäyksessä peliä heitoillaan. Willis on puolestaan koria kohti hyökkääjä, joka kokoonpanostamme on aiemmin puuttunut.

 

Karhun leirissä uskotaan täysin, että pohjanmaalaiset kiilaisivat mitalipeleihin toisena perättäisenä vuonna. Tehtävä on toki haasteellinen.

 

– Tässä vaiheessa kautta helppoja vastustajia ei ole luvassa. Lisähaasteen ottelusarjaan tuo sekin, että kilometreissä Kotka-Kauhajoki on koko Korisliigan pisimpiä välimatkoja, huomauttaa Tammivaara.

 

 

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia