Pyrintö ja Namika Lahti odottavat tasaista sarjaa

18.4.2014 Korisliigan runkosarjan voittoennätyksen nimiinsä kuitannut Tampereen Pyrintö lähtee puolivälieriin 16 ottelun voittoputkessa. Namika Lahdella on puolestaan edessään ensimmäiset pudotuspelit sitten mestaruuskevään 2009. Vaikka Pyrintö on ylivoimainen ennakkosuosikki, päävalmentajat kiinnittävät huomionsa joukkueiden tasaisiin runkosarjakohtaamisiin.

Runkosarjavoittaja Pyrintö kohtaa puolivälierissä..

..Storm Warrenin tähdittämän Namika Lahden.

Playoff-sarjan hahmoihin kuuluvat myös BJ Raymond..

..ja kesken kauden comebackin tehnyt Roope Suonio. Kuvat: Francois Perthuis & Matti O. Koskinen.

 Tampereen Pyrintö päätti pelaamastaan 44 runkosarjaottelusta peräti 38 voittoihin ja esiintyi voitokkaana myös Baltian liigassa, jossa joukkue päätyi lopulta sisukkaasti neljännelle sijalle.

 

Vaikka tamperelaisilla on takanaan jo hurjat 64 virallista ottelua kuluvan kauden aikana Korisliiga ja Baltian liiga yhteen laskien, ”Punakone” on porskuttanut kauden läpi ilman suuria loukkaantumisia, lukuun ottamatta Osku Heinosen kauden päättänyttä haaveria. Joukkueen yhteispeli jauhaa saumattomasti ja asetelmat pudotuspeleihin lähtiessä ovat hyvät.

 

– Olemme olleet suhteellisen ehjiä koko runkosarjan ja työmoraali on ollut korkea. Yhtään suurta notkahdusta ei ole tullut ja muutama tappiokin johtui pääasiassa yrityksen puutteesta. Jokaiseen tappioomme vastattiin käymällä tappioon johtaneita syitä läpi ja parantamalla entisestään, Poikola arvioi.

 

Baltian liigan runkosarjassa Pyrintö suoranaisesti surffaili voitosta voittoon, mutta välierien kohtaaminen BC Siauliaita vastaan ja pronssiottelut TU/Rockia vastaan toivat joukkueen aivan uuden haasteen eteen – haasteen, jonka Poikola uskoo hyödyttäneen tamperelaisia pudotuspeliin lähdettäessä.

 

– Baltian liigan mitalipeleistä mukaan tarttui kaksi asiaa: pelikovuus sekä henkilökohtainen puolustus. Siauliaita ja Rockia vastaan ei saatu anteeksi, jos sijoituttiin väärin tai oltiinvähän myöhässä avussa. Näiden asioiden omaksuminen auttaa meitä myös ratkaisevissa otteluissa Korisliigan parhaita joukkueita vastaan.

 

Pyrintö ja Namika Lahti ovat kohdanneet kauden aikana viidesti – kerran harjoitusottelun merkeissä ja neljä kertaa runkosarjassa. Vaikka Pyrintö on kaikkien ennakkoarvioiden mukaan puolivälieräsarjan ylivoimainen voittajasuosikki, Poikola jakaa tunnustusta Lahden suuntaan.

 

– Namika pelaa erittäin kovaa ja huolellisesti molemmissa päissä kenttää ja pyrkii maksimoimaan vahvuutensa osaksi hyvää joukkuekonseptia. Tulossa on tiukka ja tasainen sarja.

 

Namika Lahti on hyvällä tiellä

 

Pitkään Korisliigan runkosarjan viidettä sijaa hamunnut Namika Lahti suistui syöksykierteeseen keskitalvella hävitessään tammikuun lopun ja maaliskuun alun välisenä aikana kahdeksan ottelua peräjälkeen.

 

Kevään koittaessa Namika kuitenkin oikaisi kurssinsa ja pystyi pitämään pintansa runkosarjan kihelmöivillä loppukierroksilla Salon Vilppaan ja Kouvolan Kouvojen hengittäessä lahtelaisten niskaan. Namikan ensimmäinen pudotuspelikevät viiteen vuoteen on nyt tosiasia, ja joukkue odottaa puolivälieriä avoimin mielin.

 

– Pitkässä juoksussa koko runkosarjan loppu oli kuin pudotuspelejä meille. Jokaiselle joukkueelle tulee jossain vaiheessa heikompi jakso, kuten meillekin, mutta selviydyimme siitä. Ennen kaikkea keskitalvi osoitti Korisliigan olevan erittäin hyvätasoinen ja voimasuhteiden muuttuneen kesken kauden, Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen pohtii.

 

Huhtikuussa pelaamastaan neljästä ottelusta Namika voitti yhden, mutta se ei ole koko totuus: Palviainen kertoo, että pudotuspeleihin valmistautuminen on ollut joukkueen tähtäimessä viime viikot.

 

– Olemme hyvällä tiellä. Olemme jonkin verran pelkistäneet joukkuekonseptiamme ja korostaneet parhaiten toimivia elementtejä. Pyrimme toteuttamaan näitä vahvuuksia pudotuspeleissä ja luotan siihen, että kauden parhaat pelit ovat meidän osaltamme vielä pelaamatta.

 

Palviainen realistina kertoo tunnustavansa, että hänen joukkuettaan pidetään suurena altavastaajana maanantaina alkavissa puolivälierissä Pyrintöä vastaan. Yllätysmahdollisuus on kuitenkin hänen mukaansa olemassa.

 

– Pyrintö pelasi vaikuttavan runkosarjan ja on kova vastustaja, mutta lähtökohtaisesti tunnemme heidän pelaajansa ja vahvuutensa hyvin sekä Pyrinnön pelitavan erittäin hyvin. Mielenkiintoinen ottelusarja on luvassa.

 

 

 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia