Pyrintö ja Kataja aloittavat Pantteri-jahdin maanantaina

11.5.2014 Vuosien 2010 ja 2011 Suomen mestari sekä ensimmäistä mestaruuttaan metsästävä joensuulainen Kataja Basket käyvät Pantteri-patsaan jahtiin maanantaina Tampereen Hakametsän jäähallissa. Raastavat välieräsarjat päättyivät vasta lauantaina, ja joukkueiden päävalmentajat vannovat perusasioiden, huolellisuuden ja reagoinnin nimiin.

Teemu Rannikko ja Antti Kanervo ottavat Katajan takakentällä mittaa..

..Pyrinnön sensaatiopelaaja Antero Lehdosta.

Kahden mestaruuden mies Damon Williams johdattaa Pyrinnön kamppailuun..

..ensimmäistä mestaruuttaan saalistavaa Jared Newsonia vastaan. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Tampereen Pyrintö koki kauhunhetkiä omassa välieräsarjassaan, kun 2-0-voitoin sarjassa tappiolla ollut KTP nousi tasavoittoihin viemällä kolmannen ja neljännen ottelun nimiinsä.

 

Lauantain ratkaisupelissä Pyrintö oli kuitenkin aivan omaa luokkaansa. Manselaiset veivät pelin jälkipuoliskon näytöstyyliin seuraikoni Damon Williamsin johtaessa paraatia henkilökohtaisilla suorituksillaan.

 

– Opimme sarjan aikana, että KTP:ta vastaan on pärjättävä puolustuksessa 1-1-tilanteissa, sillä auttaminen voi käydä kalliiksi. Damon pelasi huikealla energialla ja oli todellinen johtaja esimerkillään ja taitotasollaan, tiivistää Pyrinnön luotsi Pieti Poikola ratkaisevan välierän kulun.

 

Onnistunut 1-1-puolustaminen on Poikolan mielestä avain myös finaalisarjassa Kataja Basketia vastaan.

 

– Kataja pelaa selkeästi omien vahvuuksiensa kautta. Teemu Rannikon kyky luoda palloscreeneistä itselleen ja muille tilanteita ja tehdä oikeita valintoja on meille selkeä haaste. Heillä on heittovoimaa ja leveyttä, joten kunkin on pysyttävä oman miehensä edessä, Poikola aprikoi.

 

– Oman mielenkiintonsa sarjaan tuo se, että Katajan paras hyökkäysviisikko ei ole missään nimessä heidän paras puolustusviisikkonsa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten he huomioivat tämän haasteen.

 

Korisliigan viidennen välierän ja ensimmäisen finaaliottelun välillä on yksi ainut lepopäivä, jonka lisäksi Pyrintö vaihtaa ikiluotettavan Pyynikin palloiluhallin Tampereen Hakametsän jäähalliin finaalien ajaksi. Poikolan mielestä näihin seikkoihin ei kannata kiinnittää liikaa huomiota.

 

– Pelitahti on ”business as usual”. Olemme pelanneet kauden aikana parhaimmillaan kolme peliä neljään päivään. Ja mitä Hakametsään tulee, merkittävintä ei ole se, minkälaiset korit tai minkälainen parketti hallissa on, vaan se, saammeko kotiyleisön tueksemme. Uskon, että saamme.

 

Toijala: ”Löytyi luonnetta, löytyi selkärankaa”

 

Edellisten playoff-keväiden haamut saapuivat huhuilemaan Kataja Basketin joukkueen ja kannattajien korviin välieräsarjassa Nilan Bisonsia vastaan, kun hallitseva mestari toipui Katajan avausvoitosta ja siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon kahden vakuuttavan voiton seurauksena.

 

Joensuulaiset venyivät kuitenkin vaikeuksista huolimatta voittoon neljännessä ottelussa ja tiputtivat Bisonsin ensimmäistä kertaa Korisliiga-historiansa aikana pronssipeliin hakemalla Antti Kanervon ja Teemu Rannikon onnistumisilla jatkoaikavoiton viidennestä välierästä.

 

– Löytyi luonnetta, löytyi selkärankaa, löytyi syvyyttä, etenkin ottaen huomioon kaikki vaikeutemme neljännessä ja viidennessä pelissä, päävalmentaja Jukka Toijala kertaa huojentuneena.

 

– Teemu Rannikko pelasi neljännen pelin päätösjaksolla virhevaikeuksien johdosta vain minuutin, ja viidennessä pelissä Alex Wesbyllä ja Mike Morrisonilla saivat virheet täyteen. Silti löytyi aina uusia ratkaisijoita.

 

Pyrinnön ja Katajan valmistautuessa kevään 2011 finaalien ”uusintakatselmukseen” Toijala huomauttaa, ettei Kataja ole tällä kaudella päässyt vielä kohtaamaan Pyrintöä täydellä kokoonpanollaan.

 

– Runkosarjan peleistä on turha vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, koska meiltä on Pyrintöä vastaan aina puuttunut joku pelaaja, on se sitten ollut Vesa Mäkäläinen, Teemu Rannikko, Antti Kanervo, Alex Wesby tai kuka hyvänsä, Toijala teroittaa.

 

– Mitä voimasuhteisiin tulee, Pyrintö on ollut ehdottomasti tasaisin ja kovatasoisin suorittaja tällä kaudella. Heidän hyvien ja huonojen päivien vaihteluvälinsä on ollut hyvin pieni. Pyrintö ansaitsee hatunnoston tekemästään työstä, joka palkitaan nyt finaalien kotiedulla.

 

Lyhyt valmistautumisaika korostaa Toijalan mukaan entisestään pudotuspelien luonnetta pienten marginaalien huolellisuuskamppailuna.

 

– KTP-sarjassa Pyrinnöllä oli jotain uutta taskussaan jokaiseen peliin tultaessa. Pitää pysyä hereillä ja pystyä reagoimaan. Etenkin ensimmäiseen peliin valmistautuessa on turha yrittää liikaa, vaan järkevä peruspelaaminen on keskiössä, Toijala vakuuttaa.

 

– Olen varma, että kahta samanlaista ottelua tässä finaalisarjassa ei tule olemaan.

 

Korisliigan finaalit 2014

  • Maanantai 12.5. klo 18:30 Pyrintö – Kataja Basket (Hakametsän jäähalli, Tampere)
  • Keskiviikko 14.5. klo 18:30 Kataja Basket – Pyrintö (Mehtimäen jäähalli, Joensuu)
  • Lauantai 17.5. klo 16:00 Pyrintö – Kataja Basket (Hakametsän jäähalli, Tampere)
     

Tarvittaessa:
 

  • Sunnuntai 18.5. klo 16:00 Kataja Basket – Pyrintö (Mehtimäen jäähalli, Joensuu)
  • Tiistai 20.5. klo 19:00 Pyrintö – Kataja Basket (Hakametsän jäähalli, Tampere)

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

10.11.2021 10:00 Korisliiga

Korisliiga etsii urheilumyynnin ammattilaista

Suomen Koripalloliitto Ry:n omistama markkinointiyhtiö ProBasket Oy hakee työsuhteeseen myyntipäällikköä, joka vastaa miesten Korisliigan myynnistä yhdessä Korisliiga seurojen kanssa.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

Näytä lisää vastaavia