Microsoft Devices –johtaja: ”Susijengi on mahtava tarina haastamisesta ja sisukkuudesta”

27.5.2014 Kun Susijengin uusi pääyhteistyökumppani julkaistiin tiistaina Kisakallion uutuuttaan hohtavassa Susi Training Centerissä, olivat läsnäolijat täpinöissään tulevasta yhteistyöstä sekä maajoukkuekesästä. Median edessä kävivät vuorotellen Microsoft Devices –liiketoiminnan markkinoinnista vastaava johtaja Tuula Rytilä sekä Susijengin Henrik Dettmann, Shawn Huff ja Petteri Koponen.

Susijengin pitkä ja yhteisöllinen kehitystarina inspiroi. Microsoft Devices -liiketoiminnan markkinoinnista vastaava johtaja Tuula Rytilä sanoi tiistain julkaisutilaisuudessa Susijengin olevan "mahtava tarina haastamisesta ja sisukkuudesta”.

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann (oik.) puolestaan kiitti Rytilän (vas.) edustamaa Microsoft Devices:ia ja edeltäjä Nokiaa pitkäaikaisesta panoksesta suomalaisen koripallon kehittämiseksi.

Shawn Huff muisteli tiistaina Kisakalliossa kymmenen vuoden takaisia Nokia Team -leirejä, joilla kohtasivat parhaat pelaajat kaikista ikäluokista.

Koti-Suomeen Venäjältä kotiutunut Petteri Koponen aikoo levätä hetken, mutta odottaa jo malttamattomana tulevaa maajoukkuekesää ja MM-kisoja. Kuvat: Ville Vuorinen & Mika Mäkelä.

Tuore yhteistyökumppanuus Koripalloliiton ja Microsoft Devices:in välillä on luonnollista jatkumoa Nokian oltua pitkään nuorten koripallomaajoukkueiden pääyhteistyökumppani.

- Meille kysymys on jatkuvuudesta. Nokian puhelinliikennetoiminnan siirryttyä Microsoftille jatkamme Nokian aloittamalla tiellä. Susijengi on Suomelle tärkeä ja Suomi Microsoftille tärkeä, kertoi Tuula Rytilä julkaisutilaisuudessa.

- Susijengi on mahtava tarina haastamisesta ja sisukkuudesta. Tällaisia tarinoita ei ole liikaa Suomessa. Toivottavasti niitä tulee lisää ja sen myötä paljon positiivista energiaa, Rytilä kehui.

Yhteistyön myötä Susijengi tulee näkymään Microsoft Devices:in markkinoinnissa ja Microsoft Devices puolestaan vahvasti Susijengin toiminnassa. Microsoftin logo tulee mm. komistamaan Susijengin pelipaitaa niin MM-kisoissa 2014 kuin EM-kisoissakin 2015.

- Mielestäni on aika hauska juttu, että Susijengin kohdatessa USA:n MM-avauksessa, se on nimenomaan Suomi, jolla on Microsoft pelipaidassa, hymyili Rytilä.

Koponen: ”Ei tällaisesta osannut pikkupoikana edes unelmoida”

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann antoi tiistaisessa julkistustilaisuudessa Nokialle suuren kunnian siitä, että Koripalloliitolla on ollut mahdollisuus nostaa nuorten maajoukkuetoiminnassa harjoittelu- ja ottelumäärät kilpailijamaiden tasolle ja panostaa voimakkaasti pelaaja- ja valmentajakoulutukseen. Dettmannin mukaan Nokian avulla saatiin aikaan selkeä rytminmuutos, joka on jo poikinut hedelmää ja tulee poikimaan hedelmää tulevinakin vuosina.

- Kaikkein hienointa on, että Microsoft jatkaa Nokian aloittamaa investointia suomalaisen koripalloilun kehittämiseksi, kiitti Dettmann.

- Meillä on täällä (julkistustilaisuudessa) paikalla Shawn Huff ja Petteri Koponen. Huippu-urheilu on pitkäjänteistä työtä. Jotain siitä kertoo, että Nokian aloittaessa yhteistyön nuorten maajoukkueiden kanssa vuonna 2002 oli Shawn 18-vuotias ja voitti Hongassa ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Petteri puolestaan oli 14-vuotias ja pelasi vielä kasvattajaseurassaan MaSu-Basketissa, Dettmann taustoitti.

Sekä Huff että Koponen kuuluivat nuorten maajoukkuevuosinaan ikäluokkamaajoukkueiden lisäksi Nokia Teameihin, joissa parhaat maajoukkuepelaajat koottiin yhteisleireille hiomaan henkilökohtaisia taitojaan.

- Nokia-leirit olivat huikeita tapahtumia ja pikkupojalle hienoja hetkiä. Leireillä oli parhaat pelaajat joka ikäluokasta ja niillä pääsi katsomaan missä muut menee ja haastamaan vanhempia. Leireillä ja nuorten maajoukkuetoiminnalla on ollut suuri merkitys kehityksessäni, Koponen arvioi.

Koti-Suomeen ulkomailta palanneet Huff ja Koponen odottavat malttamattomana jo tulevaa kesää Susijengin kanssa.

- On hieno kesä tulossa. MM-kisoissa pelaaminen on jotain sellaista, mistä pikkupoikana unelmoi. Voiko olla hienompaa kuin päästä pelaamaan maailman parhaiden joukkoon ja testaamaan taitoja heitä vastaan, Huff kysyi.

- Nyt on aika vähän lomailla ja ladata akkuja maajoukkuekesää varten, mutta on ne MM-kisat jo mielessä. Olemme jätkien kanssa puhuttu paljon kisoista ja on tässä jotain käsittämätöntä. Minä en osannut pikkupoikana edes unelmoida siitä, että Suomi joskus pelaisi MM-kisoissa. Enkä tiedä tajuaako sitä täysin vieläkään. Ehkä sen sitten ymmärtää, kun pallo heitetään ilmaan MM-kisojen avauspelissä USA:ta vastaan, päätti Koponen.

 
10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

27.5.2014 EM-kilpailut

Microsoft Devices monivuotisella sopimuksella Susijengin pääyhteistyökumppaniksi

Microsoft Devices ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen sopimuksen, joka tekee Microsoft Devices:ta Susijengin pääyhteistyökumppanin. Tuore sopimus on osapuolille luonnollinen jatkumo, sillä Nokia oli vuosikymmenen ajan nuorten koripallomaajoukkueiden pääyhteistyökumppani.

18.5.2014 EM-kilpailut

Yle sopimukseen MM- ja EM-kisojen esittämisestä 2014-15

Yleisradio on solminut kaksivuotisen sopimuksen kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) kanssa. Sopimuksen myötä Yle näyttää valtakunnallisilla ja vapailla kanavillaan Susijengin ottelut MM-kisoista 2014 sekä EM-kisoista 2015, joihin Suomella on jo paikka varmistettuna.

18.5.2017 13:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

2.11.2015 18:52 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2017

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksen järjestämisellä Koripalloliitto haluaa tehdä kunniaa vuonna 2017 täydet 100 vuotta täyttävälle Suomelle sekä jatkaa Suomi-koriksen menestystarinaa. Samalla Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

Korispisteellä laaja valikoima Susijengi-fanituotteita

Koripallon MM-kisat lähestyvät, ja Susijengin pitkäaikainen fanituotemyyjä Korispiste tuo joka fanin toivetavarat suomalaisen koripalloväen ulottuville. Korispisteen verkkokaupasta löytyy laatutuotteita joka lähtöön, mm. Li-Ningin valmistamat personoidut pelipaidat ja virallinen Susijengin MM-kisapaita, jota Korispiste myy ainoana jälleenmyyjänä.

1.8.2014 17:51 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee EM-kisojen 2015 alkulohkoa

Suomen Koripalloliitto on jättänyt kansainväliselle koripalloliitolle (FIBA Europe) hakemuksen vuoden 2015 EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. FIBA Europe julkaisi perjantaina saaneensa ennätysmäärän EM-hakemuksia, kun Suomen ohella järjestelyoikeuksia hakevat Israel, Kroatia, Latvia, Puola, Ranska, Saksa ja Turkki.

6.6.2014 12:01 Yhteistyökumppanit

Australia Susijengin toinen juhlavieras – liput myyntiin 9.6. klo 9

Kesän 2013 EM-kisoissa korishuuman aikaan saanut Susijengi tarjoilee elokuussa 2014 kotiyleisölleen Helsingin Jäähallissa kaksi namupalaa. EM-hopeamitalisti Liettua kohtaa Susijengin Suomen Koripalloliiton 75-vuotisjuhlaottelussa 4. elokuuta, ja yhdeksänneksi maailmanlistalla rankattu Australia saapuu ”Sudenpesään” runsas viikko myöhemmin (12.8.).

Näytä lisää vastaavia