Rannikko nousi nitro-ottelun sankariksi

11.1.2010 Teemu Rannikko nousi viimeisten minuuttien uroteoillaan CB Granadan sankariksi, kun joukkue päihitti Espanjan ACB-liigan sunnuntain sarjakierroksella Murcian 79-76. Euroopassa pelaavista suomalaisammattilaisista hakivat viikonlopun aikana voitot myös Petteri Koponen sekä Shawn Huff.

Teemu Rannikon loppuhetkien uroteot toivat sarjapisteet Granadalle.

Petteri Koposen akillesjänne vihoitteli voitto-ottelussa Pesaroa vastaan.

Shawn Huff uurasti puolustuspäässä ansiokkaasti, kun Kavala palasi voittojen tielle.

Mahdollisuudet sarjanousuun alkavat karata Antti Nikkilän Gironalta. Kuvat: Tomi Kaminen ja Francois Perthuis.

Rannikon Granada johti sunnuntain ottelun puoliajalla sarjajumbo Murciaa vastaan turvallisen tuntuisesti lukemissa 41-30. Murcian serbialaistakamies Milos Vujanic hiljensi kuitenkin korilleajoillaan Granadan 7000-päisen kotiyleisön tuomalla joukkueensa tasoihin päätösjakson alussa.

Hyviä otteita jo aikaisemmin ottelun tiimellyksessä esittänyt Rannikko sai valmentajaltaan Trifon Pochilta käskyn astua kentälle kuumilla loppuhetkillä. Rannikko kiitti vastuusta ja oli osallisena joukkueensa viimeisestä kuudesta pisteestä: neljän vapaaheittonsa lisäksi Rannikko antoi koriinjohtaneen syötön Pablo Aguilarille, joka nosti Granadan ratkaisevaan 77-76-johtoon. Granada voitti ottelun 79-76 (41-30).

Kaikkiaan 15 minuuttia pelannut Rannikko heitti 12 pistettä (kakkoset 2/2, kolmoset 1/2, vapaaheitot 5/6), keräsi kolme levypalloa, jakoi kolme korisyöttöä ja rikkoi vastustajaa neljästi. Ottelu oli Rannikon toinen perättäinen yli kymmenen pisteen suoritus. Granadan paras piste- ja levypallomies oli Richard Hendrix (21/7), Milos Vujanic heitti Murcialle 25 pistettä.

Granada on voittanut 17 ottelustaan seitsemän ja jakaa ACB:n liigataulukon sijat 9.-14. yhdessä Unicaja Malagan, Gran Canarian, Xacobeo Blu:sensin, Valladolidin ja Suzuki Manresan kanssa.

Bolognalle täpärä voitto, Koposen akillesjänne vihoitteli

Petteri Koposen Virtus Bologna haki toisen perättäisen trillerivoittonsa Italian Serie A:ssa. Tällä kertaa Bolognan joutui tunnustamaan paremmaksi Scavolini Pesaro loppulukemin 82-80 (45-40).

Bologna sai otteluun erinomaisen lähdön. David Mossin ja Michele Maggiolin korit veivät joukkueen 14-2-johtoon neljän minuutin pelin jälkeen, ja viisi minuuttia ennen puoliaikaa Koposen riisto ja layup kasvattivat johtolukemiksi 39-26. Neljä perättäistä voittoa hakenut Pesaro rynnisti kuitenkin väkisin rinnalle ja ohi. Ottelun kolmas jakso sujui vieraiden hallinnassa ja Pesaro johtikin parhaimmillaan lukemissa 60-67.

Koponen väistyi kentältä lopullisesti päätösjakson alkuminuuteilla vihoittelevan akillesjänteen johdosta. Virtuksen joukkuepuolustus sai loppuhetkillä Pesaron aisoihin ja kotijoukkue siirtyi Andre Collinsin ja Viktor Sanikidzen koreilla johtoon. Pesaro sai vielä viimeisellä minuutilla mahdollisuuden voittaa ottelun kaukoheitoilla, mutta heitot kolahtelivat bolognalaisten onneksi rautoihin.

Virtus Bolognan aloitukseen kuulunut Koponen ehti pelata ottelussa 25 minuuttia ja viimeistellä 10 pistettä (kakkoset 3/4, kolmoset 1/1, vapaaheitot 1/2), yhden levypallon, yhden korisyötön, kaksi riistoa, yhden torjunnan, yhden pallonmenetyksen sekä kaksi virhettä. Joukkueen tehonelikon täydensivät David Moss (15/8), Andre Collins (13/4 syöttöä/3 riistoa) sekä Diego Fajardo (9/9). Branko Cvetkovic upotti Pesarolle 23 pistettä.

Virtus on voittanut 13 ottelustaan kahdeksan ja joulutauon jälkeen molemmat ottelunsa. Virtus jakaa Serie A:n sarjataulukossa sijat 4.-6. NGC Cantun ja Air Avellinon kanssa.

Muurisen Napolille sadan pisteen tappio

Kimmo Muurisen NSB Napoli jatkaa kuolinkamppailuaan Serie A:ssa. Muurinen ja 28-vuotias Matteo Spippoli olivat Napolin kokoonpanossa ainoat juniori-iän ylittäneet pelaaajat, kun joukkue kärsi masentavan 138-37 (66-18) tappion vieraskentällä Lottomatica Roomaa vastaan.

Muurinen pelasi Roomaa vastaan ensimmäiset kymmenen minuuttia keräten tilastomerkinnöikseen neljä pistettä (kakkoset 2/6), kaksi levypalloa sekä kaksi virhettä. Tasaisesti koko pelaajatusinaansa peluttaneen Rooman ykköstykki oli 210-senttinen kakkossentteri Andrea Crosariol, joka nakutteli lähietäisyyksiltä 36 pistettä (kakkoset 17/25).

Napoli on hävinnyt kaikki kaksitoista otteluaan Serie A:ssa.

Huff pääsi voiton makuun

Kreikan pääsarja A1 Ethnikin sarjajumbona rämpinyt Shawn Huffin Kavala/Panorama pääsi viikonloppuna pitkästä aikaa voiton makuun kukistamalla toisen liigan jumbokamppailuun jumittuneen joukkueen, Trikallan kotonaan 82-72 (34-35).

Kori korista edennyt ottelu kääntyi Kavalan hyväksi viimeisellä neliminuuttisella, jonka kotijoukkue viimeisteli luvuin 10-3. Kavala eteni voittoon pitkälti leveämmän materiaalinsa turvin: niin Alexis Kyritsis (16), DeJuan Collins (14), Miroslav Rajcevic (13), Dragan Geranic (12/11) kuin ensimmäisen ottelunsa pelannut NBA-takamies Milt Palaciokin (9) ottivat ahkerasti osaa korintekotalkoisiin, kun taas Trikalla eli pitkälti Kasib Powellin (20) yksilösuorituksilla.

Puolustuspeliin keskittynyt Huff heitti ottelussa 16 minuutissa kolme pistettä (kakkoset 0/1, kolmoset 1/2), haki kaksi levypalloa, riisti kahdesti, torjui yhden heiton, menetti pallon kerran sekä rikkoi vastustajaa kerran.

Kavala on voittanut 11 ottelustaan kolme ja nousi voitollaan liigan jumbosijalta tasapisteisiin Trikallan, Larissan ja AEK Ateenan kanssa.

Kärkisijat karkaavat Nikkilän Gironalta

Syyskaudella Espanjan kakkosliiga LEB Goldin kärkisijoja hätyytellyt Antti Nikkilän Sant Josep Girona on valahtamassa kovaa vauhtia liigan keskikastiin. Lauantaina Girona hävisi jo viidennen perättäisen ottelunsa, tällä kertaa vieraskentällä Breogania vastaan lukemin 70-53 (32-28).

Girona pysyi Breoganin kannoilla vielä puoliaikaan asti, mutta romahti täydellisesti kolmannella jaksolla. Breogan juoksi Gironan lukuisista pallonmenetyksistä nopeita hyökkäyksiä ja pakotti Gironan kaukoheittoihin, jotka menivät järjestäen ohi. Ottelun kolmas jakso merkittiin Breoganille 28-7.

Nikkilä pelasi ottelussa 18 minuuttia nakutellen kuusi pistettä (kakkoset 1/2, vapaaheitot 4/4), keräten viisi levypalloa, riistäen kahdesti, menettäen pallon kerran ja rikkoen kahdesti. Troy DeVries heitti Gironalle 16 pistettä, Breogania tahditti Eric Coleman (18/10).

Girona tipahti tappionsa myötä jo LEB Goldin seitsemännelle sijalle. Girona on voittanut 18 ottelustaan kymmenen.

Chemnitzille voitto, Thunderin peli siirrettiin

Suomalaisvalmentaja Anton Mirolybovin Chemnitz päihitti Jenan 73-67 Saksan kakkosliiga ProA:n lauantain sarjakierroksella. Chemnitz nousi voitollaan ProA:n neljännelle sijalle, ja on voiton päässä liigan kolmannen sijan Karlsruhesta.

Ville Mäkäläisen Worthing Thunderin ottelu Plymouth Raidersia vastaan Ison-Britannian BBL-liigassa siirrettiin poikkeuksellisten sääolosuhteiden johdosta.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.