Leen Old Dominionin puolustus rautaa

12.1.2010 Gerald Lee Jr.:n Old Dominion jatkoi vakuuttavia otteitaan Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:n CAA-konferenssissa päihittämällä Hofstran 57-46. Mikko Koivisto ylitti puolestaan viikonloppuna tuhannen pisten haamurajan ja Erica Tukiaisen UCLA kävi lähellä suuryllätystä.

Gerald Lee Jr.:n Old Dominionin puolustuspeli on uomissaan.

UNC-Greensboron Mikko Koivisto ylitti tuhannen urapisteen rajan.

Riikka Terävän Oaklandin voittoputki katkesi. Kuvat: Tomi Kaminen.

Gerald Lee Jr. urakoi aloitusviisikosta käsin 36 minuuttia, kun Old Dominion haki kauden neljännen konferenssivoittonsa kukistamalla Hofstran 57-46 (29-18). Voitto oli Old Dominionin 17. perättäinen kotivoitto sekä jo seitsemäs kerta tällä kaudella, kun joukkue onnistui pitämään vastustajansa alle 50 pisteessä.

Old Dominionilla oli kaikki edellytykset karata Hofstralta jo varhain, mutta vieraat sinnittelivät kymmenen pisteen tuntumassa ODU:n surkean vapaaheittopelin (14/34) johdosta. Hofstra ei kuitenkaan päässyt toisella puoliajalla seitsemää pistettä lähemmäksi.

Lee viimeisteli ottelussa 11 pistettä (kakkoset 5/11, vapaaheitot 1/3), kaapi viisi levypalloa sekä merkitsi tilastoihin yhden riiston, yhden torjunnan, yhden menetyksen sekä kaksi virhettä. Leen ohessa ODU:n tehoista vastasivat pitkälti Keyon Carter (14) sekä Frank Hassell (8/14). ODU on voittanut kauden 17 ottelustaan 12 sekä viidestä konferenssiottelustaan viisi.

Koivisto nousi tuhannen pisteen kerhoon

Miesten maajoukkuetakamies Mikko Koivisto ylitti yliopistourallaan tuhannen pisteen rajan mättämällä 28 minuutissa 14 pistettä (kakkoset 2/3, kolmoset 2/8, vapaaheitot 4/4) UNC-Greensboron kukistaessa lauantaina Furmanin kotonaan 88-78 (48-31). Koivisto on UNC-Greensboron historian kautta aikojen 17. pelaaja, joka on yltänyt yliopistourallaan tuhanteen pisteeseen.

UNC-Greensboro ei ehtinyt juhlia voittoa kauaa, sillä Chattanooga rynnisti joukkueen kumoon jo Furman-ottelua seuranneena päivänä 58-45 (20-26). UNC-Greensboro menetti kehnon heittopelin johdosta kuuden pisteen taukojohtonsa, kun Chattanooga veti kahdeksan minuutin jakson nimiinsä 21-2. Ottelussa UNC-Greensboron avausviisikkoon palannut Koivisto upotti 27 minuutissa viisi pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 1/6), kaapi neljä levypalloa, menetti pallon kahdesti sekä sai viisi virhettä.

UNC-Greensboro on voittanut 17 ottelustaan kolme sekä neljästä Southern Conferencen sisäisestä ottelusta kaksi.

Latimerin St. Francis hävisi heittokisan

Cedric Latimerin St. Francis Pennsylvania hävisi lauantaina vieraskentällä Long Island-Brooklynille suurinumeroisessa ottelussa lukemin 89-80 (39-33). Molemmat joukkueet upottivat heittonsa hyvillä prosenteilla, mutta Long Island ei päästänyt toisella puoliajalla vieraitaan kuutta pistettä lähemmäksi.

Vaihdosta kentälle saapunut Latimer heitti 17 minuutissa 10 pistettä (kakkoset 2/4, kolmoset 2/4), haki neljä levypalloa, jakoi kaksi korisyöttöä, menetti pallon kahdesti sekä rikkoi neljästi. Ruotsalaistakamies Sorena Orandi oli 20 pisteellään St. Francisin paras korintekijä. Kentän hahmo oli Long Islandin Jaytornah Wissey, joka mätti 28 pistettä ja jakeli yhdeksän korisyöttöä.

St. Francis on voittanut 15 ottelustaan neljä sekä neljästä NEC-konferenssin ottelustaan kaksi.

Tukiaisen UCLA minuutin päässä yllätyksestä

Erica Tukiaisen UCLA oli lähellä hakea arvokkaan päänahan naisten NCAA:n sunnuntain sarjakierroksella. Kauden aikana vain yhden ottelun hävinnyt Stanford karkasi puoliaikaan mennessä jo 16 pisteen johtoon, mutta UCLA rynnisti aggressiivisen paikkapuolustuksensa turvin vain kahden pisteen päähän, kun pelikellossa oli jäljellä enää minuutti. Tuhkimotarina jäi kuitenkin toteutumatta, kun Stanford sai tiivistettyä rivinsä viimeisellä minuutilla. Stanford vei voiton lukemin 61-65 (18-34).

Tukiainen kuului tuttuun tapaan UCLA:n avausviisikkoon, mutta ei saanut pistetiliään avattua 16 peliminuutissa (kakkoset 0/1, kolmoset 0/2). Tukiainen keräsi tilastomerkinnöikseen neljä virhettä. Doreena Campbell johti UCLA:a 17 pisteellä ja Nnemkadi Ogwumike (21/9) palkittiin Stanfordin parhaana.

UCLA on voittanut 15 ottelustaan 10 sekä neljästä Pac-10-konferenssin ottelustaan neljä.

Terävän Oaklandin voittoputki katkesi

Neljän ottelun voittoputkessa ollut Riikka Terävän Oakland Grizzlies joutui maanantaina myöntämään vieraskentällä Oral Robertsin paremmakseen numeroin 42-77 (27-43). Koko ottelun ajan kehnojen heitonvalintojen sekä pallonmenetysten kanssa tuskaillut Oakland ei saanut vastustajaa otteeseen ottelun missään vaiheessa. Oakland on voittanut 16 ottelustaan kuusi sekä viidestä Mid-Continent-konferenssin ottelustaan kolme.

Oaklandin avaukseen kuulunut Terävä upotti 26 minuutissa kaksi pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 0/1), mutta kunnostautui niin levypalloissa (7) kuin syötöissäkin (5), jonka lisäksi hänen tililleen merkittiin kaksi pallonriistoa, neljä pallonmenetystä ja kaksi virhettä. Melissa Jeltema urakoi Oaklandille tupla-tuplan (15/11). Oral Robertsin tähtenä loisti Kevi Luper (24/7 riistoa).

Kira Kojolan St. Mary's haki sunnuntaina 83-55 (30-24)-murskavoiton Santa Clarasta. Vaihdosta peliin tullut Kojola upotti 13 minuutissa yhden pisteen (vapaaheitot 1/3), kaapi kaksi levypalloa ja menetti pallon kerran. Louella Tomlinson nakutteli St. Mary'sille 18 pistettä, kaapi 12 levypalloa ja torjui viisi vastustajan heittoa. St. Mary's on voittanut 17 ottelustaan 11 ja molemmat West Coast-konferenssin ottelunsa.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.