Dettmann ja Hakala jatkavat FIBA Europen komissioissa

19.6.2014 FIBA Europen hallitukseen ensimmäisenä suomalaisena valitun Antti Zittingin ohella Suomella on kaksi edustajaa Euroopan koripalloasioista päättävän FIBA Europen luottamuselimissä. Susijengin ja Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann on valittu jatkokaudelle kilpailukomissioon ja pelaajalegenda Lea Hakala puolestaan naiskomissioon.

Henrik Dettmann (kuvassa) jatkaa FIBA Europen kilpailukomissiossa ja Lea Hakala naisten komissiossa. Kuva: Ville Vuorinen.

Aktiiviurallaan yli 250 naisten maaottelua pelannut Hakala valittiin ensi kertaa naiskomissioon vuonna 2002. Hakala on siitä lähtien istunut komissiossa, jonka tehtävänä edistää naiskoripallon kehittymistä Euroopassa.

Kilpailukomission tehtävänä on puolestaan kehittää Euroopan maa- ja seurajoukkuekilpailuita, jonka lisäksi se voi tehdä ehdotuksia muun muassa MM- ja olympiaturnauksien kehittävälle kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) kilpailukomissiolle.

Dettmann valittiin kilpailukomissioon ensimmäisen kerran vuonna 2010.

 

Teemakoulutus Oulussa torstaina 28.4.

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä ONMKY:n kanssa Teemakoulutuksen, jonka aiheena on "Drilleistä peliin - miten varmistat, että harjoittelu kehittää suoritusta peleissä?"

Teemakoulutus Sipoossa lauantaina 23.4. PERUTTU

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Hukkabasketin kanssa Teemakoulutuksen, jonka aiheena on "Drilleistä peliin - miten varmistat, että harjoittelu kehittää suoritusta peleissä?"

Lasten valmennuksen erityispiirteet koripallossa–koulutus Espoossa marras-joulukuussa

Koripalloliitto pilotoi valmentajakoulutuksen uutta moduulia yhteistyössä Tapiolan Hongan kanssa. Koulutus on suunnattu lasten valmennuksessa mukana oleville, jo koulutus- ja valmennustaustaa omaaville valmentajille, jotka haluavat syventää osaamistaan nimenomaan lasten valmentamisessa. Koulutus järjestetään Espoossa Summa-hallilla 1.11. ja 12.12.

Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Zitting FIBA Europen hallitukseen

Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting on valittu Euroopan koripalloliiton (FIBA Europe) hallitukseen. Zitting on vuonna 2002 organisoituneen FIBA Europen historian ensimmäinen suomalainen hallituksen jäsen. FIBA Europen hallitus- ja puheenjohtaja-valinnat suoritettiin lauantaina Münchenissä, Saksassa.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

Lea Hakala ja Jouko Vuolle jatkavat itsenäisen FIBA Euroopan komiteoissa

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n merkittävimmän alueen, itsenäisen FIBA Euroopan hallitus on valinnut viime viikolla pitämässään kokouksessa jäsenet eri osa-alueidensa komiteoihin (työryhmiin). Lea Hakala jatkaa seuraavat neljä vuotta naiskomiteassa. Jouko Vuolle jatkaa nuorisokomiteassa toimien seuraavat neljä vuotta yksikön varapuheenjohtajana.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

Näytä lisää vastaavia