Suomi arvottiin huippukovaan korislohkoon

16.1.2010 18:59 Italian NBA-tähdet, EM-kisakävijät Israel ja Latvia sekä koko karsintarupeaman musta hevonen, sarjanousija Montenegro muodostavat Suomen koripallomaajoukkueen kannot kaskessa, kun Suomi yrittää raivata tiensä Eurobasket-lopputurnaukseen 2011.

Petteri Koponen ja kumppanit pääsevät jälleen testaamaan Italian NBA-tähtien kyvvyt. Kuvassa vasemmalla Italian Andrea Bargnani ja Marco Belinelli.

Golden State Warriorsin paidassa menestynyt Aidris Biedrins (takana) on Latvian tähtipelaaja.

Lior Eliyahu heitti kesän EM-lopputurnauksessa Israelille peräti 21,3 pistettä ottelua kohden.

Ensi kesänä taiturimainen Belinelli (kuvassa) saanee vierelleen Bargnanin lisäksi New York Knicksin Danilo Gallinarin. Kuvat: Tomi Kaminen & FIBA Europe / Ciamillo-Castoria.

Euroopan A-divisioonan lohkoarvonnat suoritettiin Saksan Münchenissä lauantaina. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann pyöritteli päätään epäuskoisena arvontatilaisuuden päätyttyä.

- Päästiin suoraan arvonnoista EM-kisoihin. Näistä peleistä on turha käyttää karsinta-sanaa, sillä niin kovia maita on vastaan tulossa. Tuskin näin kovaa alkulohkoa voisi saada edes lopputurnauksessa, Dettmann naureskeli.

Suomi lähti arvontaan kolmoskorista, kun kaikkiaan arvontakoreja oli viisi. Neloskorista Suomen lohkoon nostettiin huippumaa Italia ja viitoskorista pelkoa herättävä Montenegro.

Italian kovuuden Suomi on saanut testata neljästi kahden viime vuoden ajan. Ensi kesänä Italialla on heittää NBA-tähtiensä Andrea Bargnanin ja Marco Belinellin rinnalle hyvin todennäköisesti mainiota kautta New York Knickissä pelaava Danilo Gallinari.

Montenegro osallistui kahden viime vuoden aikana ensi kertaa karsintoihin itsenäistymisensä jälkeen ja joutui aloittamaan B-divisioonasta. Panathinaikos-sentteri Nikola Perovicin johdolla Montenegro teki selvää jälkeä vastustajistaan ja voitti kaikki ottelunsa, keskimäärin 23 pisteellä, nousten A-divisioonaan.

Suomen urakkaa ei helpota se, että lohkoon A arvottiin lisäksi kaksi EM-kisojen vakiokävijää, Israel ja Latvia. Molemmat joukkueet olivat mukana Puolassa järjestetyissä EM-kisoissa viime kesänä.

Latviaa tähdittää Golden State Warriorsin paidassa NBA-taaloja ansaitseva Andris Biedris. Israelin maajoukkue on puolestaan pullollaan Euroliigaa tahkoavia muun muassa Tel Aviv Maccabin nutussa tahkoavia konkareita.

”Lentoyhtiöille bisnestä, suomalaisyleisölle hemmottelua”

Oman haasteensa Suomen urakkaan urheilullisesti huippukovassa A-lohkossa tuo matkustaminen. Luvassa on reissut Italiaan, Israeliin, Latviaan ja Montenegroon.

- Kaikki reissut tullaan tekemään kuukauden sisään. Lentoyhtiöille on tulossa ainakin bisnestä, Dettmann letkautti.

- Arpaonni oli kova meille, mutta oli se muillekin. Ruotsalaisilta esimerkiksi voivat yöunet mennä, Dettmann jatkoi viitaten B-divisioonan lohkoarvontoihin, joissa ruotsalaiset arvottiin samaan lohkoon Albanian, Azerbaidzhanin, Romanian ja Valko-Venäjän kanssa.

Viime vuosina nousujohteisesti pelanneen Suomen päävalmentajan ei kuitenkaan ollut vaikea löytää arvontatuloksen positiivisia puolia.

- Kyllä suomalaisen koripalloyleisön hemmottelu saa jatkoa. Hyviä pelejä ja kovia maita on Suomeen tulossa, Dettmann luetteli.

Suomi on Eurobasket-karsinnoissa kohdannut viime vuosien aikana muun muassa Serbian, Ranskan ja Italian – ja onnistunut voittamaan kaikki nämä huippumaat. Vuonna 2008 Suomi nujersi Serbian, joka sijoittui viime kesänä EM-hopealle. Viime vuoden elokuussa Suomi onnistui kaatamaan NBA-tähtiä vilisseen Ranskan sekä ottamaan ensimmäisen voittonsa Italiasta 44 vuoteen. Ranska eteni lopulta EM-turnaukseen, hävisi turnauksessa vain kerran – puolivälierissä tulevalle mestarille Espanjalle ja oli viides.

Ensi elokuussa Suomi käynnistää A-lohkon urakkansa kotiottelulla Montenegroa vastaan 5.8. Alustavan otteluohjelman mukaan Suomi pelaa muut kotiottelunsa Israelia vastaan 11.8., Italiaa vastaan 23.8. ja Latviaa vastaan 29.8.

Kolmessa alkulohkossa pelataan kaksinkertaiset sarjat, joiden päätteeksi lohkoykköset sekä kaksi parasta lohkokakkosta etenee Liettuassa 2011 pelattavaan Eurobasket-lopputurnaukseen. Niistä kymmenestä joukkueesta, jotka alkulohkojen jälkeen jäävät ilman EM-kisalippuja, rankingin kuusi parasta pelaavat vielä elokuussa 2011 yhdestä kisapaikasta lisäkarsinnan. Alkulohkojen neljä heikointa puolestaan pelaavat samaan aikaan putoamiskarsintaa.

Suomi lähtee tulevaan savottaan tiukalla tavoitteella.

- Kotiottelut tulisi voittaa ja pari voittoa pitäisi vieraskentiltä käydä varastamassa, päätti Dettmann.

Miesten Eurobasket A-divisioonan lohkot

Lohko A

Lohko B

Lohko C

Israel

Bosnia-Hertsegovina

Belgia

Italia

Iso-Britannia

Bulgaria

Latvia

Makedonia

Georgia

Montenegro

Ukraina

Portugali

Suomi

Unkari

Puola

Lohkon A alustava otteluohjelma

  • ma 02.08.2010 Italia – Israel
  • ma 02.08.2010 Montenegro - Latvia
  • to 05.08.2010 Suomi - Montenegro
  • to 05.08.2010 Latvia - Italia
  • su 08.08.2010 Israel – Latvia
  • su 08.08.2010 Italia – Suomi
  • ke 11.08.2010 Montenegro – Italia
  • ke 11.08.2010 Suomi – Israel
  • la 14.08.2010 Israel - Montenegro
  • la 14.08.2010 Latvia – Suomi
  • ti 17.08.2010 Israel – Italia
  • ti 17.08.2010 Latvia - Montenegro
  • pe 20.08.2010 Montenegro – Suomi
  • pe 20.08.2010 Italia – Latvia
  • ma 23.08.2010 Latvia - Israel
  • ma 23.08.2010 Suomi – Italia
  • to 26.08.2010 Italia – Montenegro
  • to 26.08.2010 Israel – Suomi
  • su 29.08.2010 Suomi - Latvia
  • su 29.08.2010 Montenegro – Israel

Henkilöt

 
11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

16.1.2014 EM-karsinnat

Susijengi ja fanit tulisilla hiilillä 1.-3.2.

Tiistaina Vuoden joukkueena Urheilugaalassa palkitulla Susijengillä ja niin ikään Uuno-pystin pokanneilla Susijengi-faneilla on luvassa jännityksentäyteiset kolme päivää, kun tammikuu vaihtuu helmikuuksi. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus kokoontuu Barcelonaan tekemään päätöksiä MM-kisojen villeistä korteista lauantaina 1.2. Maanantaina 3.2. koripalloperhe jännittää jo joko MM-kisojen alkulohkojen tai EM-karsintalohkojen arvontoja.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

28.3.2013 09:47 EM-karsinnat

Lipunmyynti kesän maaotteluihin käynnistynyt!

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisön edessä ensi kesänä. Lipunmyynti Susijengin valmistaviin maaotteluihin Hartwall Areenalle sekä Naarassusien EM-karsintoihin on käynnistynyt.

11.11.2012 19:13 EM-karsinnat

MM-kisat laajenee, maajoukkueille MM-karsinnat ikkunoineen, EM-kisat 4 vuoden välein

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on Kuala Lumpurissa pitämässään kokouksessa päättänyt merkittävistä miesten maajoukkuekilpailujen järjestelmäuudistuksista. FIBA on päättänyt laajentaa MM-kisoja, aloittaa erilliset MM-karsinnat, avata maajoukkueille sarjakaudelle karsintaikkunoita sekä siirtää maanosien mestaruuskilpailut pelattavaksi neljän vuoden välein nykyisen kahden vuoden asemesta.

30.8.2012 EM-karsinnat

Helsingin Jäähalli täyttyy Susijengin Puola-otteluun hyvää vauhtia

Tappiottoman Susijengin seuraava koripallon EM-karsintaottelu on sunnuntaina (2.9.) Tiranassa Albaniaa vastaan. Kotiyleisönsä eteen Helsingin Jäähallin sudenpesään Suomen maajoukkue palaa ensi keskiviikkona (5.9.), jolloin vastassa Puola. Susijengin ja NBA-jätti Marcin Gortatin jälleennäkemiseen on lunastettu ennakkoon 3600 lippua, kun otteluun on lähes viikko vielä aikaa.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

30.5.2012 EM-karsinnat

NBA-tähdeksi noussut Gortat asettuu Suomea vastaan EM-karsinnoissa

Kun Suomen koripallomaajoukkue eli ”Susijengi” taistelee EM-kisapaikasta tänä kesänä, nähdään Helsingin Jäähallin parketilla huippunimiä myös vastustajan väreissä. Yksi varmistuneista on Puolan Marcin Gortat, joka on vahvistanut liittyvänsä kesäksi miesten maajoukkueen vahvuuteen. NBA-joukkue Phoenix Sunsin tehokkaimmaksi pelaajaksi noussut Gortat asettuu Suomea vastaan Helsingissä keskiviikkona 5.9.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

Näytä lisää vastaavia