Suomeen saapunut Erik Murphy: ”Odotan innolla Suomen edustamista”

29.7.2014 Suomen maajoukkueen eli Susijengin Erik Murphy, 23, esiteltiin suomalaismedialle ensimmäistä kertaa Helsingin Jäähallin Royal Clubissa yhdessä päävalmentaja Henrik Dettmannin kanssa. 208-senttinen Murphy odottaa innolla sinivalkoisen pelipaidan laittamista päälleen.

Erik Murphy esiteltiin ensimmäistä kertaa suomalaismedialle tiistaina.

"Susi-Erkki"-lempinimen jo saaneella Murphylla riitti tilaisuudessa haastattelijoita.

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann varoitti lataamasta liikoja odotuksia nuorukaiselle, joka hyppää lennosta kymmenen vuotta koossa olleeseen joukkueeseen.

Dettmann lähettää Murphyn ensi kertaa tositoimiin susipaidassa maanantaina 4.8, kun Susijengi kohtaa 75-vuotisjuhlaottelussa Liettuan Helsingin Jäähallissa. Kuvat: Francois Perthuis & Mika Mäkelä.


Murphy on amerikkalaisen Jay Murphyn ja suomalaisen Päivi Murphyn esikoispoika. Myös pikkuveljet Alex (s. 1993) ja Tomas (s. 1998) ovat koripalloilijoita. Alex pelasi Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueessa kesällä 2012.

- Maajoukkueen edustaminen merkitsee minulle paljon, koska suomalaisuuteni on asia, josta olen äärimmäisen ylpeä. Myös Alex edusti Suomea kaksi kesää sitten ja toivon, että olen vielä maajoukkueessa, kun nuorin pikkuveljeni Tomas pääsee mukaan.

Maanantaina helteiseen Helsinkiin saapunut Murphy pääsi harjoittelemaan ensimmäisen kerran tänään tiistaina, mutta Susijengi ei ole hänelle ennestään tuntematon

- Henrik on antanut minulle videoita, joten pelaajat ovat tuttuja ja tiedän millä tyylillä joukkue haluaa pelata.

- Olen iso laituri, joka osaa heittää, joten tuon tietysti heittotaitoni joukkueeseen. Olen valmis tekemään mitä tahansa tehdäkseni joukkueen paremmaksi.


”Erikillä on tarpeeksi perusosaamista sopeutumiseen”


Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on tyytyväinen, että Murphy liittyy joukkueeseen, mutta samalla painottaa, että Murphyn suhteen ei pidä asettaa liian isoja odotuksia.

- Kunhan Erik tulee tekemään parhaansa ja kehittyy jatkuvasti, niin se on minulle tarpeeksi. Ei kannata asettaa mitään isoja odotuksia.

- Meidän pelitapamme on avoin järjestelmä, johon on helpompi tulla kuin suljettuun järjestelmään. Erikillä on tarpeeksi koripallon perusosaamista, minkä avulla hän pystyy sopeutumaan meidän järjestelmäämme.

Viime kesän EM-kisoissa yhdeksänneksi sijoittunut ja historiansa ensimmäistä kertaa MM-kisanäyttämöille valmistautuva Susijengi juhlii 75. vuottaan kansainvälisillä parketeilla maanantaina 4. elokuuta, kun Helsingin Nordenskiöldinkadun Jäähallin ”Sudenpesään” vieraaksi saapuu hallitseva EM-hopeamitalisti Liettua.

- Erik on tullut tänne ennen kaikkea pelaamaan, Dettmann vastaa uteluihin, että pukeeko Murphy ensimmäisen kerran Susi-paidan ylleen maanantaina.


Murphyn tulevaisuus NBA:ssa vielä avoin


Murphy vaihdettiin heinäkuussa 2014 NBA:n kesäliigan jälkeen Utah Jazzista Cleveland Cavaliersiin. NBA:n supertähti LeBron James siirtyi aiemmin kesällä takaisin Clevelandiin Miami Heatistä.

- NBA:n kesäliiga on aina loistava kokemus. Pelasin Jazzissa ja pari päivää kesäliigan jälkeen minut vaihdettiin Clevelandiin. He saivat juuri Jamesin takaisin ja ilmeisesti he yrittävät saada myös Kevin Loven Minnesota Timberwolvesista.

- Tällä hetkellä en tiedä, että mitä tulevaisuudelleni NBA:ssa tapahtuu, mutta en keskity siihen nyt. Keskittymiseni on kokonaan Suomen maajoukkueessa ja MM-kisoissa.

 

Lue myös artikkeli "Jo yli 5,000 katsojaa ostanut lippunsa Liettua-maaotteluun".

 

 
23.11.2017 11:30 MM-kilpailut

Susijengi 14 miehen rintamana Bulgariaan

Susijengi matkustaa torstaiaamuna Bulgarian Botevgradiin, missä joukkue aloittaa perjantai-iltana karsinnat pääsystä Kiinan vuoden 2019 MM-kisoihin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on kutsunut mukaan kaikki 14 pelaajaa, jotka ovat kuuluneet Susijengin marraskuun leiritykseen tällä viikolla.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

18.5.2017 13:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

8.5.2017 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsinnat vieraskentällä marraskuussa

MM-karsintojen alkulohko F:ssä pelaava Susijengi aloittaa karsintaurakkansa 24. marraskuuta, kun se kohtaa vieraskentällä myöhemmin selviävän MM-esikarsintojen lohkovoittajan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 27. marraskuuta kotiottelulla Tshekkiä vastaan.

15.9.2014 10:45 MM-kilpailut

Koponen vei MM-kisojen syöttökuninkuuden

Susijengin Petteri Koposen meriittilistalle kirjattiin myöhään sunnuntai-iltana huima saavutus Espanjan MM-kisojen päätyttyä USA:n murskavoittoon Serbiasta finaaliottelussa. Koponen vei nimiinsä MM-kisojen syöttökuninkuuden 5,8 namupassillaan ottelua kohden ja jätti varjoonsa mm. Espanjan Ricky Rubion, Ukrainan Pooh Jeterin ja hopeajoukkue Serbian Milos Teodosicin.

12.9.2014 11:50 MM-kilpailut

Bilbaon Susijengi-fanit keräävät kiitosta eri medioissa

Suomen sinivalkovärejä Espanjan MM-kisojen Bilbaon alkulohkossa kantaneet 10,000 fania ovat keränneet osakseen kosolti kiitoksia ja ylistyksiä kansainvälisessä mediassa. Suomen Madridin-suurlähetystö pui ilmiötä kirjoituksessaan ”Bilbao, Suomen pääkaupunki” ja Ylen toimittaja Tero Karhu tutkaili ilmiötä Ylen ”Puoli seitsemän”-ohjelmassa.

4.9.2014 17:40 Maaottelu

Uupunut Susijengi taisteli lopussa, Uuden-Seelannin etumatka liikaa

Keskiviikon myöhäisillan Turkki-tappion jälkeen Susijengillä oli suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin Bilbaon alkulohkon päätöspelissä Uutta-Seelantia vastaan. Teemu Rannikon ja Gerald Lee juniorin herättämä Suomi nousi huutomyrskyssä 20 pisteen takaa pisteen päähän ja sai lopussa potentiaaliset voitto- ja tasoitusheitot ilmaan, mutta Uusi-Seelanti piti pintansa.

4.9.2014 MM-kilpailut

Voitolla jatkoon: Bilbaon lohkon päätöspäivänä Susijengillä vastassa Uusi-Seelanti

Susijengin suunnitelma Bilbaon alkulohkon viimeiselle päivälle on harvinaisen yksiselitteinen: Uusi-Seelanti kumoon ja paikka neljännesvälierissä varmistuu. Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi luonnehtii Uutta-Seelantia omintakeiseksi vastustajaksi, jonka kanssa joukkueen on syytä pysyä tarkkana.

3.9.2014 20:45 Maaottelu

Turkki jatkoajalla voittoon Susijengistä, jatkopaikka vielä mahdollinen

Susijengin keskiviikon MM-kisaottelu päättyi pettymykseen, kun Susijengin vahva ote Turkista lipesi ja taistelevat turkkilaiset rynnistivät tuhansien suomalaiskannattajien harmiksi 77–73 (27–41, 68–68)-jatkoaikavoittoon. Tappiosta huolimatta Susijengin paikka Barcelonan jatkopeleissä on vielä voitolla mahdollinen saavuttaa.

3.9.2014 11:15 MM-kilpailut

Susijengi ja Turkki elintärkeässä ottelussa keskiviikkona

Jännitys Bilbaon alkulohkossa tiivistyy entisestään keskiviikkona, kun yhden voiton kolmesta ottelustaan hakeneet Suomi ja Turkki kohtaavat kamppailussa jatkopaikoista. Tuoreessa muistissa on joukkueiden viime kesän EM-kisakohtaaminen, jolloin Suomi väsytti Turkin tainnoksiin ja avasi kisansa 55–61-voitolla.

Näytä lisää vastaavia