Kouvot edelleen vahva vierailija

20.1.2010 22:00 Kouvolan Kouvot jatkoi Korisliigan keskiviikkokierroksella voittokulkuaan kukistettuaan Espoossa Hongan 70-63 (32-36) -tuloksella. Voitto oli Kouvoille jo kuudes peräkkäinen vieraspeleissä.

Ross Neltner oli vahvassa vedossa, kun Kouvot haki kuudennen peräkkäisen vierasvoittonsa.

Pyrintö ponnisti Damon Williamsin johdolla takaisin voiton makuun.

ToPo ja Samuel Haanpää tekivät rumaa jälkeä Salossa.

Petri Virtanen nakutti Katajalle 23 pistettä, kun LrNMKY kaatui.

Corey Rousen tälläämä "triplatupla" takasi Lahdelle helpon voiton FoKoPosta. Kuvat: Francois Perthuis & Matti Koskinen & Kimmo Metsälä.

Honka johti tasaista peliä kolmannen jakson puoliväliin asti, jonka jälkeen Kouvot hivuttautui ohi. Honka pääsi vielä viimeisellä minuutilla neljän pisteen päähän, mutta Kouvot teki ratkaisupisteet Ross Neltnerin johdolla. Neltner teki kaikkiaan 27 pistettä ja Ajene Moye 21.

- Jäimme alussa junasta, mutta selvisimme siitä ja hoidimme pelin eduksemme, kun Honka hyytyi, totesi vain seitsemää miestä peluuttanut Kouvojen valmentaja Jukka Toijala.

Carl Elliott teki Hongalle 14 ja Tuukka Kotti sekä Corey Belser 13 pistettä.

Hongalta puuttui selkävaivainen Jukka Matinen ja Kouvoilta yhä jalkaansa poteva Ville Kaunisto.

Pyrintö voitti vaihteeksi

Korisliigaa johtava Tampereen Pyrintö oli voittanut viidestä edellispelistään vain yhden, mutta nyt Pyrintö voitti vaihteeksi, kun se nujersi kotipelissään Uudenkaupungin Korihait 84-58 (43-32) -lukemin.

Korihait johti peliä ensimmäisen vartin, mutta sen jälkeen Pyrintö piti johtoa. Ratkaisu syntyi kolmannen jakson lopussa ja neljännen alussa, kun Pyrintö nykäisi 18-0 -jakson.

Pyrinnön tehokkaimpia olivat Damon Williams 23:llä ja Kenneth Lowe 18 pisteellä.

Neljä edellistä peliään voittaneesta Korihaista pääsi vain Arizona Reid yli kymmenen pisteen 22 pinnallaan.

ToPo ylivoimainen Salossa

Kierroksen suurimman voiton haki Torpan Pojat, joka otti Salossa Vilppaasta ylivoimaisen 92-59 (39-27) -voiton.

ToPo johti peliä koko ajan eikä päästänyt Vilpasta puoliajan jälkeen enää lähellekään.

Samuel Haanpää heitti ToPolle 21 pistettä ja Obie Trotter 19. Tyray Pearson ja Timo Heinonen olivat yhtä ToPon sairaslistalla.

Viidennen peräkkäisen tappion kärsineen Vilppaan tehoja vei uuden vahvistuksen Jahmar Thorpen poissaolo jalkavamman vuoksi.

Charlie Burgess teki Vilppaalle 19 pistettä. Lawrence Hamm keräsi 15 pistettä ja 13 levypalloa.

Kataja yllätti LrNMKY:n

Joensuun Kataja yllätti sarjassa neljäntenä olevan Lappeenrannan NMKY:n, vieläpä selvällä erolla 90-65 (42-35) -tuloksella.

Peli alkoi kallistua Katajalle toisen jakson lopulla ja ratkaisu tuli kolmannella jaksolla, jonka Kataja voitti peräti 30-10.

Kataja nakkasi kotikoreihin hyvällä tarkkuudella 14 kolmen pisteen koria, kun vieraat osuivat kaaren takaa vain kahdesti. LrNMKY:lle tuli lisäksi 26 pallonmenetystä.

Petri Virtanen heitti Katajalle 23 pistettä ja Jeb Ivey 20. Joukkueen tuorein tulokas Tim Withworth aloitti 12 pisteen teholla. Hän on Katajan tämän kauden kahdeksas ja koko sarjan 60. ulkomaalaispelaaja.

Vieraista pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain J’son Stamper 20:llä ja Robert Turner 10 pisteellä.

FoKoPo vaisu Lahdessa

Parissa edellispelissään pirteästi esiintynyt FoKoPo oli nyt vaisu Lahdessa, jossa Namika Lahti otti suurinumeroisen 102-79 (45-37) -voiton.

Kolme edellistä peliään hävinneet lahtelaiset näyttivät ratkaisevan pelin nopeasti, kun ensimmäinen neljännes meni isännille 32-14. FoKoPo nousi kuitenkin vielä peliin mukaan kivuttuaan parhaimmillaan kahden pisteen päähän. Peli repesi uudestaan ja ratkaisevasti kolmannella jaksolla, kun Namika nykäisi 52-50 -tilanteesta viidessä minuutissa 20 pisteen johdon. FoKoPolta ei löytynyt viimeiselle jaksolla enää kirivoimia.

Ricky Hickman heitti voittajille 28 ja Ray Nixon 20 pistettä. Corey Rouse keräsi harvinaisen tripla-tuplan eli kaksinumeroiset lukemat pisteissä (16), levypalloissa (10) ja syötöissä (11).

FoKoPosta Rodrick Stewart päätyi 25:een ja Alex Barnett 18 pisteeseen.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

Asiat

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

22.4.2024 12:39 Korisliiga

Riku Laine Tampereen Pyrintöön

Pyrintö on solminut uuden 1+1 muotoisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Riku Laineen kanssa. Kahdeksan kautta Korisliigaa pelannut Laine tunnetaan kovana työntekijänä, joka on valmis taistelemaan joukkueensa eteen viimeiseen saakka.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga