Suomen koripallo- ja lentopalloliitot aloittavat tutkimusyhteistyön toimintansa kehittämiseksi

22.8.2014 Suomen koripallo- ja lentopalloliitot ovat sopineet tutkimusyhteistyöstä Sport Business School Finlandin kanssa. Syksyn MM-kisoista alkavan yhteistyön tavoitteena on hyödyntää tutkitun tiedon avulla maajoukkueiden kansainvälinen urheilullinen menestys myös kansallisella ja paikallisella tasolla seuratoiminnassa, tapahtumissa ja lajien markkinoinnissa.

Menestyksen hyödyntämiseen kotimaassa tarvitaan systemaattista tutkimustietoa niin kansainvälisistä, kansallisista kuin paikallisista tapahtumista sekä katsojista. Lisäksi tarvitaan tietoa tapahtumien menestystekijöistä ja kehityskohteista muun muassa katsojamäärien kasvattamiseksi sekä seurojen taloudellisen tilanteen parantamiseksi.

”On hienoa päästä aloittamaan yhteistyö sekä kori- että lentopalloliiton ja seurojen kanssa. Molemmissa lajeissa on nyt hyvä noste päällä, lajit ovat paljon esillä ja ne puhuttavat suomalaisia. Kentällä on tehty vuosia menestyksekästä kehitystyötä, nyt on aika myös kehittää seuroja pelin ympärillä.” Sanoo Vili Nurmi Sport Business School Finlandista.

”Meillä on erinomaiset suhteet lentopalloliittoon ja tämän yhteistyön puitteissa meille tarjoutuu mahdollisuus luonnolliseen, strategisesti merkittävään kumppanuuteen”, iloitsee Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

”Tulevaisuuden kannalta on oleellista, että tämä upea suomalaisen palloilun syyskuu hyödynnetään ja että kehitystyö perustuu tutkittuun tietoon. Tämän hankkeen avulla saamme äärimmäisen tärkeää tietoa lajin ja tapahtumien kehittämiseksi myös kotimaassa”, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen toteaa.

Puolaan lentopallon MM-kisoihin on matkustamassa eri tietolähteiden mukaan noin 2000 suomalaisfania, ja Espanjaan koripalloa seuraamaan lähes 8000. Molemmat lajit ovat myös Suomessa saaneet paljon mediahuomiota ja maajoukkueet ovat onnistuneet solmimaan uusia merkittäviä yhteistyökumppanuuksia. MM-kisojen jälkeen päävastuu lajien näkyvyydestä siirtyy kuitenkin seuroille. Tavoitteena on, että päällä olevasta ”buumista” pystyisivät hyötymään ainakin lajien pääsarjaseurat.

Fanit, asiakaskokemukset ja tapahtumien menestystekijät tutkimuksen keskiössä

Yhteistyön aluksi selvitetään sekä koripallo- että lentopallomaajoukkueiden valmistavien maaotteluiden asiakaskokemuksia. MM-kisoissa tutkitaan lajifaneja sekä onnistuneen ottelutapahtuman elementtejä. Kotimaisten sarjakausien alettua tutkitaan jokaiselta miesten pääsarjaseuralta yksi kotiottelu. Tutkimusten tavoitteena on löytää ratkaisuja ottelutapahtumien kehittämiseen, tunnistaa potentiaalisia uusia katsojia sekä edistää uusasiakashankintaa. Tavoitteena on myös lisätä seurojen osaamista ja saada aikaan enemmän keskinäistä vuorovaikutusta ja onnistuneiden käytäntöjen jakamista, myös yli lajirajojen. Lisäksi arvokisoissa selvitetään kisaturistien vaikutusta kisa-alueen taloudelle, mahdollisia tulevia kotikisoja silmällä pitäen.

Yhteistyö kahden liiton ja Sport Business School Finlandin välillä luo uudenlaista osaamista ja tiedonvaihtoa alalle ja yhteistyöstä on tarkoitus tehdä useampi vuotinen. Systemaattinen ja jatkuva tiedonhankinta, Sport Business Intelligence, tulee olemaan kehityksessä avainasemassa.

Yhteistyön mahdollistaa OKM:n myöntämä hankeraha.

Sport Business School Finland on HAAGA-HELIA Ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yhteiskonsepti.

Henkilöt

Asiat

 
3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia