Naisten Korisliigan ennakko 2/4: Riento, Honka ja Alku haastajina kauteen

1.10.2014 Vahvoilla korinaluspelaajilla varusteltu Turun Riento, naisten maajoukkuelaituri Krista Grossin juuri ennen kauden alkua riveihinsä saanut Tapiolan Honka sekä paluuta mitalikantaan virittelevä Forssan Alku luottavat uuden kauden alkaessa perinteisiin, pyyteettömään työntekoon sekä yllätyskypsyyteensä.

193-senttinen Elli Koskinen kuuluu Turun RIennon kulmakiviin.

Minna Sten palaa HoNsUsta Alun paitaan.

Nuorten maajoukkuetaituri Noora Parttimaa tuo Alkuun lupausta ja tulivoimaa.

Krista Gross on väkevä vahvistus Tapiolan Hongalle.

Tuuli Menna on kasvanut Hongan avainpelaajistoon. Kuvat: Francois Perthuis, Oma Design & Ville Vuorinen.

Turun Riennon viime kausi oli vähintäänkin hankala. Neljä voittoa kauden aikana saavuttanut turkulaisryhmä lähtee kuitenkin toiveikkaana uuteen kauteen.

Nuoren joukkueen ehdoton vahvuus ovat sen sentterit, jotka ovat Elli Koskisen (193cm/18v) johdolla taas vuoden kokeneempia ja valmiimpia liigapelaajia. Nuorten maajoukkueen kanssa kesällä pelannut Koskinen on optimistinen kauden alla, eikä joukkueen vahvuudesta ole hirveästi kysymysmerkkejä.

– Kesällä on treenattu paljon ja on sujunut ihan hyvin. Palaset alkavat pikkuhiljaa loksahtelemaan paikoilleen. Meidän vahvuutemme tulevat varmasti löytymään aggressiivisesta puolustuksesta, jota ollaan viime aikoina paljon harjoiteltu. Joukkueen tavaramerkki tulee myös olemaan loppuun asti yrittäminen, Koskinen linjaa.

Päävalmentaja Jukka Valpola muistuttaa, että vaikka joukkueesta poistui kesän aikana pelaajia, mm. Sofia Pelander Tshekkiin Slovanka MB:n riveihin, on ryhmässä silti potentiaalia.

– Joukkueemme on nuori, mutta uskon, että meillä on iskukykyinen ryhmä. Kesällä muutama avainpelaaja lähti, mutta turha poislähtijöiden perään on murehtia. Uskon, että pystymme haastamaan sarjassa muut. Jokaista peliä lähdetään voittamaan ja katsotaan keväällä sitten mihin se riittää, Valpola summaa.

Vahvistuksiksi joukkueen riveihin on hankittu amerikkalaispelaajat Shafontaye Myers (takamies, 173/22) sekä Amber Moore (laituri, 180/23).

Forssan Alku yrittää palata mitalikantaan

Viirit Feeniks-hallin seinässä muistuttavat vielä Forssan Alun 1990-luvun – ja 2000-luvun alkuvuosien – loisteesta, mutta tätä kirjoitettaessa forssalaisjoukkueen kultaisista vuosista on ehtinyt vieriä rutkasti vuosia.

Se loiste ei kuitenkaan helpolla unohdu, ja perinteikkään seuran luonnollinen tavoite onkin palata ainakin välieräjoukkueeksi niin nopeasti kuin mahdollista.

– Tavoitteemme on palata mitalikantaan. Se on ihan realismia, kunhan vain saamme harjoittelun käyntiin ja joukkuepelaamista kuntoon, vakuuttaa Alun valmentaja Rami Salonen.

Täysin ongelmitta joukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen ei ole kuitenkaan sujunut. Lähtijöiden listalta löytyy Hyvinkäälle siirtynyt Anni Jämsä, Xavierin yliopistoon päässyt Anniina Äijänen sekä luotettava takamies Katri Menna. Lisäksi joukkuetta on koetellut kesän mittaan vähän tavanomaisempikin ongelma.

– Sairastellessa on valitettavasti mennyt osa kesästä, ärhäkkä flunssa kaatanut lähes koko joukkueen. Aloitusviisikon tasolla tapahtui kesällä isokin muutos, mutta vaihtopelaajien kanssa ei, Salonen kertaa.

Pelaajaliikenne on Alun kohdalla käynyt myös sisäänpäin. Jyväskylästä ja Kotkasta joukkueen vahvuuteen siirtyivät sentterit Minna Sten (190/26) sekä Juta Jahilo (186/29). BC Nokian todella lupaava, -98 syntynyt ja 170-senttinen takamies Noora Parttimaa vahvistaa joukkueen takamiesosastoa.

Amerikkalaisvahvistuksina joukkueeseen on hankittu takamies Dequesha McClanahan (170/22) sekä laituri Katie Young (180/22).

Tapiolan Honka joukkueena eteenpäin

"Joukkue" on se sana, jonka nimeen Tapiolan Hongan riveissä vannotaan. Kaikissa puheissa ennen kauden alkua on painotettu koko joukkueen panoksen merkitystä, mikäli joukkue aikoo menestyä tulevalla kaudella.

– Olemme nuoria ja pieniä, mutta joukkueessa on hyvä kemia, jolla pystymme varmasti korvaamaan monta asiaa, uskoo Hongan yhdysvaltalainen takamies Jennifer Schlott.

Yliopistosarja NCAA:n neljänneksi paras korintekijä menneellä kaudella ollut Schlott (168/23) tuo Honkaan ennen kaikkea pelillistä johtajuutta.

– Oma roolini on pelintekijä. Minulta odotetaan pallon jakamista ja johtamista kentällä. Olen tottunut kantamaan vastuuta myös korinteosta, joten pisteitäkin voi minulta odottaa, Schlott listaa.

Schlottin lisäksi Honka saa riveihinsä kovan luokan vahvistuksen, kun maajoukkuelaituri Krista Gross (183/23) liittyy joukkueen kokoonpanoon tulevaksi kaudeksi. Gross pelasi viime kauden Italiassa Saces Dike Napolin riveissä, jossa syntyi 19 ottelussa tehot 11,5 pistettä ja 10,2 levypalloa. Gross pelasi kesällä naisten maajoukkueessa kaikki EM-karsintapelit ja teki niissä keskimäärin 7,0 pistettä ja repi 6,3 levypalloa.

Grossin ja Schlottin tasoiset pelaajat tuovat Hongan nuorelle kaartille pelillisen johtajuuden lisäksi malliesimerkin, miten ammattilaistason pelaajat tekevät töitä päivästä toiseen. Etenkin U18 -maajoukkueesta tuttu nelikko Emilia Helle (170/18), Elina Koskimies (180/18), Tuuli Menna (182/18) ja Iina Salmenkivi (182/18) saavat arvokasta kokemusta ja oppia läpi kauden.

– Pelaajamme ovat nuoria, mutta myös kehityskykyisiä ja -haluisia, innokkaita ja mukavia tyyppejä. Olemme halunneet joukkueeseen nimenomaan sellaisia pelaajia, jotka haluavat olla meillä, ovat hyviä harjoittelijoita ja haluavat kehittyä pelaajina, painottaa Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu.

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia