Korisliigassa selvänumeroisten otteluiden ilta, kärkikamppailu Catzin nimiin

11.10.2014 Päivän Korisliiga-kierros oli ennakkosuosikkien juhlaa. Töölön kisahallin kärkikamppailussa tahdin määräsi amerikkalaisvahvistuksiensa johdolla voittoon edennyt hallitseva mestari Catz. Päivän muissa otteluissa sarjanousijat eivät pystyneet venymään yllätykseen asti.

Mika Haakanan johtama Catz jatkaa Korisliigassa puhtaalla pelillä.

Kenya Robinsonin oli yksi Huiman voiton takuunaisista varmalla suorittamisellaan.

Puoli tuntia urakoinut Reetta Piipari vastasi totutun tehokkaasti PeKan hyökkäyksen pyörittämisestä.

Illan kärkikamppailussa ToPon ja Lappeenrannan Catzin välillä tahtipuikkoa heilutti vierasjoukkue Catz. Sarjataulukossa kärkipaikan puhtaalla pelillä Hongan kanssa jakava Catz oli lopulta tyly vieras Töölön Kisahallissa vieden ottelun luvuin 85-73.

- Iso voitto tietysti, lähtökohtaisesti tärkeimmästä vastustajasta. Puolustus ja levypallopeli toimivat, mutta hyökkäyksen rytmi vähän hakee itseään vielä, summaa Catz-luotsi Mika Haakana.

Tasaisen avausjakson jälkeen vakuuttavasti esiintyneet lappeenrantalaiset polkaisivat vauhtia lisää, ja lähtivät puoliajalle 11 pisteen johtoasemassa.

- Ei mitään erityistä oikeastaan tehty, koko ajan otteitaan parantanut Dayeesha Hollins (21 pistettä/10 levypalloa) pelasi vahvan kympin ja saatiin vähän eroa siinä, Haakana kertaa.

Suitsutusta päävalmentajalta sai myös 18-vuotias Lotta Hämäläinen. Kauden tasaisen hyvin aloittanut Hämäläinen keräsi vajaassa 25 minuutissa tililleen 7 pistettä, 5 levypalloa ja 3 koriin johtanutta syöttöä.

- Lotta pelasi loistavat 25 minuuttia, oli meidän plusmiinus-tilaston paras ja jatkoi oikeastaan siitä mihin PeKaa vastaan jäi. Yksi niistä pelaajista, joka on paljon tärkeämpi kuin pelkät tilastot näyttävät, Haakana kehuu nuorta takamiestään.

Vierailijoiden riveistä esille nousivat Hollinsin lisäksi muut amerikkalaisvahvistukset, laituri Chandrea Jones (17/7/6 syöttöä) sekä kauden vakuuttavasti aloittanut Alexandria Anderson (15/10/3).

Kotijoukkueen riveistä esille nousivat etenkin ottelun korkeimman pistemäärän nakuttanut Dionne Pounds (27/4/3 riistoa), sekä tupla-tuplan merkkauttanut Heta Korpivaara (23/13).

Ottelutilastot: ToPo - Catz

Huiman toinen puoliaika liikaa Vedolle

Vimpelin Vedon vahva avausjakso ei riittänyt siivittämään joukkuetta voittoon asti Äänekosken Huimaa vastaan. Puoliajalle kotiyleisönsä  edessä vielä kuuden pisteen johdossa astellut Veto ei pysynyt Huiman kyydissä toisella puoliajalla kuin hetkittäin.

Kylmää kyytiä kotijoukkueelle kolmannella jaksolla antanut Huima heitti taululle peräti 32 pistettä ison tauon jälkeisellä kymmenminuuttisella, eikä Veto tästä enää toipunut. Viimeisen jakson nimiinsä lukemin 15-7 itselleen vienyt Huima lähti lopulta kotimatkalle selkeänumeroinen 75-58 -voitto takataskussaan.

Kotijoukkueen pirteimpiin esiintyjiin Vimpelin liikuntahallin parketilla lukeutui joukkueen isoimmat minuutit (32:25), pisteet sekä levypallolukemat itselleen kirjauttanut Kenya McBee (27/14).

Vierasjoukkueen tehonaisina kunnostautuivat takamies Michaela Houser (30/4/4 riistoa), sekä millintarkkaa tupla-tupla -tason suorittamista toteuttanut ikoni, Kenya Robinson (10/10).

Ottelutilastot: Veto - Huima

Peli-Karhujen rutiini riitti Pyrinnön kaatamiseen

Kotkassa kotijoukkue PeKa vastasi päivän suurinumeroisimmasta voitosta, kun se kaatoi sarjanousija Tampereen Pyrinnön lukemin 79-55.

Kotijoukkue hallitsi ottelua ylösheitosta lähtien, vieden jokaisen jakson nimiinsä. Etenkin laiturit Natasha Thames (22/4/5 riistoa) ja Jasmine Gill (14/18/3 riistoa) suoriutuivat iltapuhteestaan varsin kiitettävin arvosanoin.

Vierasjoukkue Pyrinnön illan valopilkkuna takuuvarmasti suorittaneen Brittany Heddersonin (18 pistettä) lisäksi esiintyi vajaat 28 minuuttia kellottanut, ja vain yhden kuudesta kolmen pisteen heitostaan ohi heittänyt laituri Kaisa Lind (17/5).

Ottelutilastot: PeKa - Pyrintö

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.