Stenin Zaragoza tipahti EuroCupista

7.2.2010 Tiina Sten nakutti 13 pistettä, mutta ei pystynyt auttamaan joukkuettaan Mann Filter Zaragozaa jatkoon naisten FIBA EuroCupissa keskiviikon neljännesvälieräottelussa. Sunnuntaina Stenin Zaragoza palasi arkeen häviämällä Espanjan sarjakakkonen Avenidalle kotikentällään 55-60.

Tiina Stenin Zaragoza jäi viiden pisteen päähän FIBA EuroCupin puolivälieräpaikasta.

Laura Sarion Dexia Namur nousee Belgian liigan sarjataulukossa. Kuvat: Francois Perthuis ja Tomi Kaminen.

Tiina Stenin Mann Filter Zaragoza sai keskiviikkona kotihalliinsa vieraakseen venäläisen Nadezhdan joukkueen FIBA:n kakkoskilpailu EuroCupin neljännesvälierien toisessa osaottelussa. Nadezhda oli hankkinut ensimmäisessä osaottelussa kymmenen pisteen etumatkan, jota Zaragoza ei hyvistä yrityksistä huolimatta kyennyt kuromaan umpeen. Zaragoza voitti toisen osaottelun 78-72 (40-33), mutta hävisi ottelusarjan yhteispistein 148-152 tipahtaen jatkosta.

Zaragoza hankkiutui toisen puoliajan alussa kymmenen pisteen johtoon numeroissa 45-35 ja 47-37, jonka jälkeen espanjalaisjohto pysytteli pitkään 2-6 pisteessä. Vain 45 sekuntia ennen loppua Zaragoza hiipi kahdeksan pisteen päähän numeroissa 77-69, mutta venäläiset eivät erehtyneet vapaaheittoviivalta ja pystyivät pitämään piste-eron tarpeeksi korkeana.

Vaihdosta kentälle saapunut Sten pelasi Nadezhda-ottelussa 20 minuuttia ollen joukkueensa toiseksi paras pisteidentekijä 13 pisteellä (kakkoset 1/5, kolmoset 3/4, vapaaheitot 2/2). Sten keräsi tililleen myös kaksi riistoa, yhden levypallon ja yhden torjunnan ennen virhetilinsä täyttymistä. Allison Feaster heitti Zaragozalle 14 pistettä ja Nadezhdan ykkönen oli amerikkalaistakapelaaja Sheana Mosch (25/5/3 syöttöä).

Lauantaina Zaragoza palasi arkeen Espanjan pääsarja Liga Femeninan kärkiottelun merkeissä. Zaragoza haastoi sarjakakkonen Perfumerias Avenidan tasaiseen kamppailuun, mutta hävisi kokeneemmalle vierasjoukkueelle 55-60 (27-34).

Sten pääsi Avenida-ottelussa kentälle vajaaksi viideksi minuutiksi ja säkitti yhden pisteen (kakkoset 0/1, vapaaheitot 1/2) sekä torjui yhden vastustajan heiton. Allison Feaster piti Zaragozaa pelissä 20 pisteellään. Kentän arvokkain pelaaja oli Avenidan Alba Torrens Salom (23/4/3 riistoa). Zaragoza on voittanut 18 ottelustaan 11 ja on Liga Femeninan sarjataulukossa neljäntenä.

Sario ja Korpivaara tehokkaina

Laura Sario oli heittovireessä lauantaina, kun hänen joukkueensa Dexia Namur kaatoi Belgian pääsarjaottelussa kotonaan Blue Cats Ieperin 71-54. Peräti 34 minuuttia pelannut Sario viimeisteli 18 pistettä (kakkoset 4/7, kolmoset 2/2, vapaaheitot 4/4), keräsi viisi levypalloa ja riisti pallon kerran, kun Dexia voitti kauden seitsemännen ottelunsa ja nousi sarjataulukossa Ieperin ohi. Sarion lisäksi Marjorie Carpreaux (19/10/7 syöttöä/3 riistoa) pelasi Dexialle tehokkaasti.

Espanjan kakkosliiga Liga Femeninan B-lohkossa Heta Korpivaaran Cref Hola Madrid hävisi vieraskentällä Grupo Marsolille 69-76 (33-29). Täydet 40 minuuttia pelannut Korpivaara rynnisti ottelussa 23 pistettä (kakkoset 5/11, kolmoset 3/6, vapaaheitot 4/4), kaapi seitsemän levypalloa, jakoi viisi korisyöttöä, riisti pallon kerran ja menetti neljästi. Cref Hola Madrid on voittanut 18 ottelustaan kymmenen ja jakaa LF2:n B-lohkon kuudennen sijan Casablancan kanssa.

 
6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

6.4.2024 08:05 Suomalaiset ulkomailla

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen – Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Islannissa paketoitiin runkosarja ja Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä. Antti Kanervon osalta kausi tuli päätökseen.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

Näytä lisää vastaavia