Murphy kuusikossa, josta Celtics luopui kauden kynnyksellä

28.10.2014 Boston Celtics julkaisi NBA-kauden kynnyksellä virallisesti vapauttaneensa kuusi pelaajaansa sopimuksistaan. Kuusikkoon kuului Susijengi-paidassa MM-kisoissa pelannut Erik Murphy. NBA-kausi käynnistyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Susijengi-laituri Erik Murphy tutkii parhaillaan optioitaan, kun pysyvää pelipaikkaa Boston Celticsissä ei herunut. Kuva: Ville Vuorinen.

Celticsillä oli harjoitusvahvuudessaan ja listoillaan hurja määrä pelaajia. NBA-sääntöjen määrittämään 15 pelaajan rinkiin päästäkseen Celtics luopui Murphyn ohella Will Bynumista, Jarell Eddiestä, Tim Frazierirsta, Rodney McGruderista ja Christian Watfordista.

Sunnuntaina 24-vuotispäiviään viettäneen, 208-senttisen Erik Murphyn tulevaisuus on avoinna. Edessä on uuden työnantajan haku – löytyy se sitten NBA:sta, kehitysliiga NBDL:stä tai USA:n ulkopuolelta.

Viime kausi oli Murphylle uran ensimmäinen NBA:ssa, kun hän edusti 24 ottelussa Chicago Bullsia. Sittemmin Murphy on kokenut NBA:n bisnes-ulottuvuuden tuntumassa, kun hänen oikeutensa on kaupattu Utahin kautta Clevelandiin ja edelleen Bostoniin.

Celticsissä Murphy vietti ”kotikonnuillaan” koko harjoituskauden. Murphy kävi lukionsa Southboroughissa, Massachusettsin osavaltiossa, jonka pääkaupunki Boston on. Erikin vanhemmat, äiti Päivi ja isä Jay, asuvat Rhode Islandissa.

Erik Murphy debytoi kuluneena kesänä Susijengissä tehden nopean sopeutumisen maajoukkueeseen. Murphy oli MM-kisoissa joukkueen paras levypallopelaaja 5,4 levyrin keskiarvollaan. Kesällä pelaamassaan 11 maaottelussa hän tehtaili keskimäärin 8,4 pistettä ottelua kohden. 

Lisätiedot: Celticsin tiedote "Celtics Finalize Opening Night Roster"
Lisätiedot: Erik Murphy

Henkilöt

 
24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

8.2.2018 10:30 EM-karsinnat

Susiladiesin Taru Tuukkanen: ”Voitto Romaniasta on ainoa tavoite”

Yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Taru Tuukkanen, 40, palasi kuunvaihteessa takaisin Suomen kotikamaralle kahden Espanjassa vietetyn kuukauden jälkeen. Hyvinkään Pontevan tähtipelaaja valmistautuu kohtaamaan Susiladiesin paidassa lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa Romanian EM-karsintaottelussa, jonka ainoana tavoitteena on Tuukkasen mukaan voitto.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

4.1.2018 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Tehokas Taru Tuukkanen jatkaa Zaragozassa tammikuun

Hyvinkään Pontevasta yksikuukautisella sopimuksella Espanjan liigan Mann Filter Zaragozaan siirtynyt maajoukkueikoni Taru Tuukkanen, 40, jatkaa Espanjassa vielä tammikuunkin. Tuukkanen on kuulunut voitokkaan joulukuun aikana Zaragozan parhaimmistoon.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Evita Iiskola ei jatka Italiassa

Syyskauden Italian kakkosliigassa pelaavaa Pallacanestro Femminile Umbertidea edustanut Evita Iiskola, 24, ei jatka italialaisseurassa loukkaantumisen vuoksi. Iiskola oli Umbertiden pisteykkönen pelaamassaan kuudessa ottelussa 17,2 pisteen keskiarvolla.

Näytä lisää vastaavia