Honka ja Belser purkivat sopimuksen

8.2.2010 Korisliigassa neljäntenä oleva Espoon Honka ja joukkueen paras pistemies Corey Belser ovat purkaneet sopimuksensa pelaajan pyynnöstä. Belserin lähdön taustalla on seuran mukaan se, että Gordon Herbertin oli vetäydyttävä Hongan valmennustehtävistä selkävaivojen vuoksi.

Honka ja joukkueen paras pistemies Corey Belser ovat purkaneet sopimuksensa.

Belser ennätti pelata Hongassa paitsi 18 liigaottelua myös juhlia Suomen cupin voittoa. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

- Sopimuksessa oli pykälä, jonka mukaan Belser sai pyytää siitä vapautusta, mikäli Herbert ei valmenna enää joukkuetta. Belser tuli Honkaan pitkälti juuri Herbertin takia. Belser näki, että hänellä on hyvä mahdollisuus edetä urallaan mittavan kansainvälisen kokemuksen omaavan Herbertin valmennuksessa, kertoo Honka-pomo Mika Sohlberg seuran tiedotteessa.

Monipuolisena pelaajana mainetta niittäneen Belserin ratkaisu tuli silti Sohlbergille yllätyksenä.

- Tunteet ovat kuitenkin ristiriitaiset, sillä päätös ei ollut helppo Belserillekään. Hän viihtyi erittäin hyvin joukkueessa ja nykyisen päävalmentajamme Lars Ekströmin alaisuudessa. Tästä kertovat hänen tilastonsakin viimeiseksi Hongassa jääneessä ottelussa, Sohlberg viittaa viime lauantain kotivoittoon Uudenkaupungin Korihaista.

Kolme edellistä kautta Kreikan kovatasoisessa pääsarjassa pelannut ja kahdesti myös NBA:n kesäliigassa näyttöjä antanut Belser kuritti Korihaita 23 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

- En tiedä vielä tarkemmin Belserin tulevaisuudesta, mutta oma henkilökohtainen arvioni on se, että hänellä oli pöydällä paljon kovempi sopimus, toteaa Sohlberg.

Suomen cupin voittoa joulukuussa juhlinut kaksimetrinen Belser, 27, ehti edustaa Honkaa 18 liigaottelussa. Hän pelasi niissä keskimäärin 30 minuuttia 18,8 pisteen, 6,4 levypallon, 1,3 koriin johtaneen syötön ja 1,9 riiston keskiarvoilla.

- Belserin lähtö on meille tietysti iso menetys, mutta toisaalta Monte Cummings palasi pitkältä tauolta kentille Korihait-ottelussa, muistuttaa Sohlberg.

- Nyt jokaisen pelaajan on nostettava omaa tasoaan kymmenen prosenttia, Sohlberg jatkaa.

Hongalla on sääntöjen puitteissa vielä muutama viikko aikaa kartoittaa pelaajatilannettaan.

- Ekström saa arvioida tilanteen ja katsoa, tarvitaanko lisää pelaajia. Meillä ei ole paniikkia tehdä ratkaisua. Jos hankimme joukkueeseen uuden amerikkalaisvahvistuksen, niin hänen on oltava todellakin kovan tason pelaaja, joka auttaa meitä playoffseissa, painottaa Sohlberg.

Hongalla on pelaamatta liigan runkosarjasta vielä 13 ottelua. Kahdessa seuraavassa vastus on pahimmasta päästä, kun Honka kohtaa keskiviikkona vieraissa ToPon ja ja lauantaina kotikentällään sarjakärki Tampereen Pyrinnön.

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia