Palaako Hanno Möttölä jo perjantaina?

11.2.2010 18:37 Suomen kaikkien aikojen koripalloilijan Hanno Möttölän paluu tositoimiin on lähellä. Niin lähellä, että Möttölän edustaman Torpan Poikien päävalmentaja Tomi Kaminen julisti keskiviikkoisen Honka-voiton jälkeen ”Möttölän pelaavan varmuudella ensi viikolla Lappeenrannassa, ja mahdollisesti jo (perjantaina) Kouvolassa”.

Hanno Möttölän kauan odotettu paluu Korisliigaan ja ensiesiintyminen ToPo-paidassa on lähellä.

Möttölän edellisestä pelistä on ehtinyt vierähtää viisi kuukautta. Elokuussa Suomi voitti vieraissa sensaatiomaisesti Italian, eikä maajoukkuekapteeni Möttölää ole sittemmin parketilla nähty.

Jää nähtäväksi palaako Möttölä jo perjantaina Kouvolassa, mutta Corey Smith tekee perjantaina varmuudella paluun Kouvolaan. ToPoa nykyisin Smith edusti Kouvoja kaudella 2007-08. Kuvat: TomI Kaminen & Francois Perthuis.

209-senttinen Möttölä on nähty tositoimissa viimeksi reilut viisi kuukautta sitten. Suomi päätti tuolloin EM-karsinnat loistavasti Porto San Giorgiossa nappaamalla Italiasta ensimmäisen voittonsa 44 vuoteen numeroin 95-89. Möttölä teki ottelussa 16 pistettä ja kauhoi käsiinsä viisi levypalloa.

EM-karsintojen jälkeen maajoukkuekapteenin akillesjänne kipeytyi ja lopulta esti pelaamisen. Akillesjänne leikattiin lokakuussa ja tapaninpäivänä vuorostaan umpilisäke edellytti operointia.

Möttölä on pystynyt harjoittelemaan jo useamman viikon, joista kuulopuheiden mukaan viimeinen on jo ollut kovatempoinen.

33-vuotiaan Möttölän meriittilistalta löytyy NBA-kausien lisäksi mm. esiintyminen NCAA:n (Utah) ja Euroliigan (Skipper Bologna) finaalissa, ULEB Cupin voitto (Moskovan Dynamo) sekä valinta Euroliiga-kierroksen arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä ennätykselliset kahdeksan valintaa vuoden koripalloilijaksi Suomessa. Miesten maajoukkueessa Möttölä on tehnyt 1532 pistettä pelaamassaan 109 maaottelussa.

Edellisen kerran Möttölä pelasi kotimaan pääsarjassa runkosarjaottelun 12.3.1996 ja teki silloin 24 pistettä. Ottelu oli HNMKY-KTP ja tulos 93-94.

Huima loppuhuipennus runkosarjavoitosta tiedossa

Suomen historian ensimmäisenä pelaajana vuosina 2000-02 NBA:ssa esiintyneen Hanno Möttölän paluu kotimaiseen liigaan tulee herkulliseen aikaan – tapahtuipa se sitten tällä tai tulevalla viikolla. Kun sarjan kärkitriolla Tampereen Pyrinnöllä, Kouvoilla ja ToPolla on 12 ottelua runkosarjaa pelaamatta, jakavat Pyrintö ja Kouvot sarjan kärkipaikan 50 sarjapisteellään.

ToPolla pisteitä on 42 ja käynnissä neljän ottelun voittoputki. Mikäli palaset helsinkiläisleirissä jatkavat paikalleen loksahtelua Hanno Möttölän paluun jälkeenkin, ToPo voi hyvinkin ilmoittautua vielä mukaan taisteluun runkosarjan voitosta. ToPon jäljellä olevista otteluista kaksi on Kouvoja ja yksi Pyrintöä vastaan.

Ilman ToPon mukaantuloakin on luvassa huima loppuhuipennus sarjalle, jos kärkikaksikon erot pysyvät kalkkiviivoille asti minimaalisina. Edellisen kerran runkosarjavoitto ratkaistiin Korisliigassa päätöskierroksella vuonna 2004.

Perjantain Kouvot-ToPo-ottelussa riittää Möttölän paluun lisäksi jännittämistä muillakin saroilla. Kouvot teki viime kierroksella seurahistoriansa ennätyksen voittamalla yhdeksännen peräkkäisen liigaottelunsa ja tavoittelee täyttä kymppiä. Oman jännitteensä tuo ToPon Corey Smithin paluu Kouvolaan, jota hän edusti kaudella 2007-08 tullen valituksi vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi.

Asiat

 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

22.4.2024 12:39 Korisliiga

Riku Laine Tampereen Pyrintöön

Pyrintö on solminut uuden 1+1 muotoisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Riku Laineen kanssa. Kahdeksan kautta Korisliigaa pelannut Laine tunnetaan kovana työntekijänä, joka on valmis taistelemaan joukkueensa eteen viimeiseen saakka.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

Näytä lisää vastaavia