Leelle ja Koposelle 13 pistettä mieheen Eurocupissa

13.11.2014 Susijengin eturivin tähdet Gerald Lee junior ja Petteri Koponen tyylittelivät kumpikin 13 pistettä Eurocupin keskiviikkoillan kierroksella, mutta eivät kyenneet auttamaan joukkueitaan voittoon. Nilkkavaivainen Sasu Salin puolestaan katseli kentän laidalta, kuinka Union Olimpija Ljubljana tiivisti otettaan Eurocupin D-alkulohkon kärjessä.

13 pisteen saaliiseen ylsivät keskiviikkona Eurocupissa Junnu Lee..

..ja Petteri Koponen.

Sasu Salin on ollut Eurocupin tehokkain suomalaispelaaja tällä kaudella. Kuvat: Ville Vuorinen.

”Junnu Leen” Ploiestista pidemmän korren vei Serbian suurseura Partizan Belgrad, joka peittosi romanialaisvieraansa lukemin 76–69 (43–38).

Avauspuoliskolla kompastellut Ploiesti otti pelin haltuunsa kolmannella jaksolla ja nousi päätösjakson alussa parhaimmillaan 54–60-johtoon. Kotiyleisönsä raivokkaasti tukema Partizan kuittasi kuitenkin seuraavat minuutit 14-1 ja petasi seitsemän pisteen voittonsa. Voitto oli Partizanin ensimmäinen tämän kauden Eurocupissa.

28 minuuttia pelannut Lee oli 13 pisteellään, kuudella levypallollaan ja kahdella blokillaan Ploiestin parhaimmistoa. Vanja Marinkovic (19/1) ja Edo Muric (14/3/3 syöttöä) pitivät belgradilaisten moottoria käynnissä.

Ottelutilastot: Partizan – Ploiesti

Koposen Himki taipui Pietarissa

Petteri Koposen BC Himkin kohtaloksi keskiviikkoiltana jäi taipua täpärästi Pietarin Zenitille vieraskentällä numeroin 89–86 (39–38).

Pietarin ja Moskovan joukkueet taittoivat peistä tasaisesti täydet 40 minuuttia. Zenit karkasi kolmannella jaksolla parhaimmillaan yhdeksän pisteen johtoon, kunnes Koponen toi kovilla henkilökohtaisilla suorituksillaan Himkin kahden pisteen etulyöntiasemaan.

Himki johti Koposen kolmosen myötä päätösjakson alussa numeroissa 63–65, jonka jälkeen Zenitin Walter Hodge rankaisi kaaren takaa. Hodgen kolmosen jälkeen pietarilaiset eivät enää luovuttaneet johtoaan.

Vaihdosta peliin tullut Koponen uurasti Himkille 28 minuuttia ja takoi 13 pistettä. Koponen sieppasi myös kolme levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Walter Hodge (25/4/9 syöttöä) ja Dejan Borovnjak (21/11) olivat Zenitin takuumiehet. Tyrese Rice (21/4/4 syöttöä) tahditti Himkin peliä.

Ottelutilastot: Zenit – Himki

Salin sivussa, Olimpijalle voitto

Kovan alkukauden pelannut Sasu Salin seurasi nilkkavaivaisena sivusta, kuinka Union Olimpija Ljubljana jatkoi hurjaa menoaan Eurocupin D-alkulohkon kärjessä vierasvoitolla VEF Riiaa vastaan.

Olimpija oli takoa latvialaiset kanveesiin jo pelin alkajaisiksi ja johti toisen jakson alussa murskapistein 5-28, ennen kuin VEF Riika alkoi saada rytmistä kiinni. Blaz Mahkovicin (20/2) ja Luka Rupnikin (18/1) johtama Olimpija piti kuitenkin latvialaisisännät turvallisen välimatkan päässä aina 58–71 (28–50)-voittoon asti.

Ottelutilastot: VEF Riika – Olimpija

Suomalaiset joukkueidensa aatelia

Kun Eurocupin alkusarja on pelattu puoleenväliin, Sasu Salinin Union Olimpija on kolmesta ”suomalaisjoukkueesta” ansioitunein voitettuaan viidestä pelaamastaan ottelusta neljä. Koposen Himki ja Leen Ploiesti ovat kumpikin hakeneet viisi voittoa kolmesta ottelusta.

Salin on ollut kuluvalla kaudella Eurocupin suomalaistroikasta myös tehokkain pelaaja. MaSu-Basketin kasvatti on upottanut 31,1 minuutissa 15,5 pistettä ottelua kohden, raapinut 4,0 levypalloa per peli ja jakanut syöttöjä 1,5 ottelua kohden. Kolmosensa Salin on upottanut huikealla 48,1% tarkkuudella ja vapaaheittonsa 90,9% tarkkuudella.

Himkin kuudentena miehenä peliin tuleva Petteri Koponen on puolestaan saanut päävalmentaja Rimas Kurtinaitisilta peliaikaa 23,0 minuuttia ottelua kohden, jossa ajassa Susijengin ”alfasusi” on kietonut 11,8 pistettä, 2,4 levypalloa ja 2,2 syöttöä keskiarvoikseen.

Tehokkaalla pelituulella Eurocupissa on ollut myös Junnu Lee, joka on viimeistellyt Ploiestin korin alla 13,8 pistettä ja 3,4 levypalloa 26,1 minuutissa peliä kohden.

Eurocupin alkusarjan toinen puolisko pyörähtää käyntiin ensi viikolla, jolloin Himki matkustaa Latviaan VEF Riian vieraaksi, Olimpija kohtaa turkkilaisen Besiktasin kotonaan ja Ploiesti isännöi Volgogradia Romaniassa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.