Paluulle varmistus: Hanno Möttölä ToPo-paidassa perjantaina

12.2.2010 Suomen kautta aikojen menestynein koripalloilija Hanno Möttölä on tervehtynyt pelikuntoon ja aloittaa kautensa perjantaina Korisliigan ottelussa Kouvot-ToPo. Loukkaantumisista kärsinyt Möttölä on harjoitellut täysipainoisesti noin kolme viikkoa ja nyt fyysisesti sellaisessa kunnossa, että paluu 14 vuoden jälkeen Suomen Korisliigaan on tosiasia.

Suomen kaikkien aikojen menestynein koripalloilija Hanno Möttölä palaa kotoiseen Korisliigaan perjantaina.

Möttölä on viimeksi nähty tositoimissa viisi kuukautta sitten Suomen EM-karsintaotteluissa. Kuvat: Tomi Kaminen & Francois Perthuis.

- Kiistämättä jännittää. Ensimmäiset ottelut tulevat olemaan henkisesti ja fyysisesti todella haastavia näin pitkän tauon jälkeen. Korisliigan taso on tänä vuonna ollut erittäin korkea, eikä sinne kannata keskenkuntoisena lähteä pelailemaan. Nyt koen olevani valmis ja teen paluuni hyvin mielelläni juuri Kouvoja vastaan. He ovat tällä hetkellä liigan ehdottomasti kovimpia joukkueita, Möttölä kertoo ToPon tiedotteessa.

Alun perin Möttölän piti aloittaa kautensa jo Korisliigan avauspäivänä lokakuun alussa, mutta ensin ilmennyt akillesjännevamma ja sittemmin tulehtunut umpisuoli, jotka molemmat vaativat leikkaushoitoa, viivyttivät paluuta tähän päivään asti.

- Valehtelisin, jos väittäisin, etten ole odottanut tätä päivää kovasti. Kun valmentajalla on joukkueessaan tällainen huippu-urheilija, jota ei kuitenkaan pääse käyttämään, niin kyllähän tämä odotus on pitkältä tuntunut. Mutta nyt olo on helpottunut, kun saamme kentälle ehyen joukkueen ensimmäisen kerran koko kaudella, toteaa ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen.

Ensimmäisen pelinsä kotikentällään Helsingissä Möttölä pelaa viikon päästä perjantaina ottelussa ToPo-FoKoPo.

- Näiden kahden tulevan vieraspelin jälkeen odotan malttamattomana kotiyleisön eteen pääsyä. Töölön Kisahallin yleisö on alkanut löytää äänijänteensä, ja toivon, että tulevassa kotimatsissa on kunnolla sekä yleisöä että erityisesti sitä ääntä, jatkaa Möttölä.

ToPo pelaa perjantain Kouvot- ja ensi viikon FoKoPo-pelien välissä Lappeenrannan NMKY:tä vastaan vieraissa keskiviikkona 17.2.

Hanno Möttölä, 33, on viimeksi pelannut kotimaan Korisliigaa keväällä 1996. Suomesta matka suuntautui ensin Utahin yliopistojoukkueeseen ja sieltä ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana suomalaisena legendaariseen NBA:han syksyllä 2000.

Atlanta Hawksissa vietettyjen kausien jälkeen Möttölä palasi takaisin Eurooppaan pelaten mm. Espanjassa, Italiassa ja Venäjällä. Pidettyään vuoden tauon pelaamisesta, Möttölä palasi koripallon pariin Suomen maajoukkueessa viime kesänä ja solmi syyskuussa kahden vuoden sopimuksen ToPon kanssa. Möttölä on valittu mm. Euroliigan viikon pelaajaksi ja Suomessa vuoden koripalloilijaksi ennätykselliset kahdeksan kertaa.

Lue myös artikkelit

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

Näytä lisää vastaavia