Korisliigan kärki ja jumbo tasaisia

21.11.2014 Tämän kauden Korisliigan tasaisuudesta saatiin näyte perjantaina Kotkassa, jossa sarjaa johtava KTP sai puurtaa loppuun asti kukistaakseen viimeisenä olevan Helsinki Seagullin 84-81 (41-37). Illan muut voittajat olivat Kouvot, Bisons Loimaa sekä Kataja Basket.

LaMonte Ulmer ja KTP-Basket nappasivat kotivoiton Helsinki Seagullsista.

Alexander Madsen upotti kuusi kolmosta Kouvoille Pyrintöä vastaan.

Bisonsin Antto Nikkariselle on nyt kasassa yli 700 syöttöä Korisliigassa. Kuvat: Kai Kilappa & Matti O. Koskinen.

KTP johti kolmannella jaksolla jo 16 pisteellä, mutta Seagulls tasoitti päätöskympillä ja 14 sekuntia ennen loppua Justin Stommes heitti vieraat vain pisteen päähän.

- Hallitsimme peliä, kunnes vastustaja siirtyi paikkapuolustukseen, jonka murtamista emme ole ehtineet vielä kunnolla harjoitella. Lopussa annoimme Seagullsille mahdollisuuden jatkoajallekin, mutta otimme sitten taas niukan voiton, sanaili KTP:n valmentaja Anton Mirolybov.

Lamonte Ulmer teki KTP:lle 15 pistettä ja Joonas Lehtoranta 14. Seagullsin tehosta vastasivat Melsahn Basabe 25:llä ja Stommes 21 pisteellä.

Kouvot yllätti Tampereella

Mestaruutta puolustava Tampereen Pyrintö kärsi Korisliiga-kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun tasapisteissä sarjataulukossa ollut Kouvot haki voiton 84-78 (33-33).

Peliä hallinnut Kouvot johti neljä minuuttia ennen loppua jo 16 pisteellä, mutta Pyrintö kaunisteli loppulukemia vietyään viime minuutit 16-6.

- En odottanut, että Pyrintö pääsee noin lähelle. Kuitenkin luotin siihen, että nuoret takamiehet pystyvät tämänkin hoitamaan. Pyrintö pelasi kolmen minuutin pätkän hyvällä itseluottamuksella, eikä heillä ollut mitään menetettävää, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi.

16 kolmosta upottaneesta Kouvoista Alexander Madsen heitti 24 ja Jason Conley 21 pistettä. Pyrinnön tehokkain oli Damon Williams 20 pisteellä.

Bisons piti pintansa kotonaan, Nikkariselle yli 700 syöttöä täyteen

Salon Vilpas kärkkyi yllätystä Loimaalla, jossa Bisons käänsi pelin lopulta voitokseen 94-89 (42-50).

Vilpas johti peliä päätösjaksolle asti parhaimmillaan 16 pisteellä, mutta Bisons vääntäytyi edelle seitsemän minuuttia ennen loppua.

​​- Ottelu kuvasi jälleen koko kauttamme, vuoristorataa. Emme olleet valmiita pelaamaan, jostain syystä. Toisella puoliskolla osoitimme hieman elämää. Anthony Hilliard oli loistava. Hän on todellinen voittaja, Bisons-luotsi Greg Gibson kommentoi.

Isäntien korikunkku oli Anthony Hilliard 29 pisteellä. William Walker, Sami Ikävalko ja Juan Pattillo tekivät Vilppaalle 24, 23 ja 22 pistettä.

Loimaan Antto Nikkarinen antoi tänään Salon kaadossa seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Näin hänen kaikkien aikojen syöttömääränsä runkosarjassa ylitti 700 passin rajan. Tarkalleen koossa on nyt 704 syöttöä, jolla hän on kaikkien aikojen tilaston 25.

Nikkarinen on pelannut 236 runkosarjaottelua, joista ensimmäinen oli Hongan paidassa Kouvoja vastaan lokakuussa 2008. Näin menossa on 7. kausi pääsarjatasolla. Yhden ottelun ennätys liigassa on 10 syöttöä. Miesten maaotteluja Nikkarisen tilillä on 22 ja nuorten maaotteluja 103.

Kataja jatkoi voittojen tiellä

Joensuussa otti tappioputkesta eroon päässyt Kataja toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi Lapuan Korikobrat 85-73 (40-35).

- Onnistuimme ajamaan kaverin pois mukavuusalueeltaan, mikä antoi meille mahdollisuuden voittoon. Kobrat on hyvä joukkue. Tässä pelasi kaksi häntäpään joukkuetta, mikä kertoo siitä, että sarja on loistava, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

Robert Arnold ja Petri Virtanen heittivät Katajalle 17 pistettä mieheen. D.J. Richardson pussitti Korikobrille 19 pistettä.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.